GYM.hu
BodybuildingErőemelésErősemberFitnessGYM ÉVKÖNYV 2011Webáruház
GYM fitness. Fitness hírek és tanácsok #1 forrása. 
hírek
versenynaptár
Versenyzők
Edzés
Táplálkozás
Táplálék kiegészítők
Dopping
Versenygaléria
Gym TV
Szövetségek
Szabályzat

GYM TV

IFBB szakmai szemle
Benedek Nikoletta és Nagy Levente
Szabó Melinda
Péter Lívia - II.
Péter Lívia - I.
Gym TV videók »

Pro Nutrition Grand Prix

Bár Romániában az IFBB még mindig a legerősebb szövetség, amelynek jóváhagyása nélkül nemrégen lehetetlen volt bármilyen testépítő-fitnesz versenyt megszervezni, újabban egyre több szövetségektől független rendezvény lát napvilágot, amely mindenképpen jót tesz a sportágnak, hiszen a szervezési jogdíjakat a versenyzők között oszthatják szét, és nem csak az IFBB iránt elkötelezett versenyzők nevezhetnek, így a díjazással arányosan a verseny színvonala is egyre magasabb. A Szabadság Kupát és a Herkules Trófeát követően újabban a Pro Nutrition Grand Prix is felzárkozott a függetlenek táborába, és egyből Románia legszínvonalasabb rendezvényévé lépett elő, ami elsősorban a Pro Nutrition táplálékkiegészítő cég vezető pozíciójának köszönhető a román piacon, cég amely megengedheti magának, hogy komoly pénzdíjakat és tápkieget osszon szét a versenyzők között. Ez épp elegendő érv, hogy a nagyobb kaliberű versenyzőket ide csábítsák, akik megragadják az alkalmat, hogy a zsebkiürítő felkészülés kiadásainak tátongó réseit némileg betömködjék.

Idén az abszolút győztes nem kevesebb mint 1500 euróval gazdagodott, a kategória győztesek pedig 500 eurót vihettek haza. A szervezők nemzeti szinten is lehetőséget biztosítottak a hazai versenyzőknek, hogy felkészülésük anyagi kiadásait valamelyest kárpótolják, ugyanis külön a román versenyzők részére is rendeztek kategóriákat, de természetesen a nemzetközi verseny sem maradhatott el. Ez alkalommal Erdély egykori fővárosában, a több mint 320ezer lakosú Kolozsváron ( a városnak, amely szorosan összefonódik Mátyás király nevével, akinek Fadrusz János szobrász tiszteletet parancsoló bronzba öntött alkotása kétségtelenül a város egyik nevezetessége, sőt egykor Bethen Gábor erdélyi fejedelem is Kolozsvár védelmezője volt) szervezték meg a Pro Nutrition Grand Prix-t óriási sikerrel, siker amely mintegy a város dicső történelmi múltját hivatott szimbolizálni.

Nemzetközi vonalon öt felnőtt testépítő (-70, -80, -90, -100 és +100kg), valamint egy open fitnesz modell kategóriát indítottak a szervezők.

A magyar versenyzők, ahogy azt tőlük megszokhattuk ezúttal is remekül szerepeltek. Sajnálatunkra azonban, a -100 kg kategóriában a két magyar nagyágyút Molnár Pétert és Kökény Bélát nem csak együtt hozta össze a sors, hanem azzal a többszörös IFBB iráni világbajnok Mahali Ayarival is, aki bizony alaposan megkeserítette a magyar sztárok életét, ugyanis a kategória győzelem mellett, az abszolút címet és a vele járó 1500 eurót is bezsebelte.( Vida Zoltán csapatvezető elmondása szerint ez a kategória alkotta a verseny savát-borsát.) Mentségéül szolgáljon a két magyar atlétának, hogy csúcsformájukat ők a későbbi viadalokra időzítették. Béla közelebb állt a versenyformához, így ő végzett a második helyen, Petinek pedig a bronzérem jutott. Lénárd Lajos bearanyozta visszatérését a -70kg-os kategóriában, Deák István -80kg-ban második, Major Zsolt aki a Power Track töretlen támogatását élvezi hozta a -90kg kategóriát, Jenei István pedig a nehézfiúk között (+100kg) a második helyen végzett. Bikini kategóriában két magyar amazon -Szűcs Kata és Soós Bernadett- osztozott az arany illetve az ezüstérmen. Örvendetes hír, hogy Major Zsoltinak sikerült ugrania még egy kategóriát és mindezt úgy, hogy a váltás ne menjen a minősége rovására.

A Pro Nutrition Grand Prix bizonyságtétele annak a nem titkolt reményünknek, hogy lassan déli szomszédunknak kapui is egyre tágabbra nyíljanak az olyan versenyzők előtt, akik nem csak egy szabályaihoz görcsösen ragaszkodó, a megalkuvás fogalmát nem ismerő, elvakult, merev koncepciókat hangoztató szövetség elkötelezett szolgái, hanem szabad és értékes sportolók. Talán egyszer s mindenkor el kellene fogadni azt az íratlan törvényt és a fair-play szabályait kimerítő elvet, hogy a vezetőség van a versenyzőkért, nem pedig fordítva. A képlet roppant egyszerű. Versenyzők hiányában szövetségek, és azok kíméletlen vezetői sem léteznének!

"Parasztnak munkától kérges a tenyere, király asztalán is ott van a kenyere!" -tanította egykoron édesanyám. E monumentális fajsúlyú mondásnak ésszerű az üzenete, amelyből minden józan gondolkodású ember levonhatja a logikus következtetést.

  "múmia"

International categoria bikini

 1. Szücs Kata Eva (6)
 2. Soos Bernadett (3)
 3. Sandici Andreea (8)
 4. Fari Edina (4)
 5. Molnar Katalin (2)
 6. Prutianu Alexandra (9)
 7. Poputea Loredana Ioana (14)
 8. Moscu Andra-Ioana (10)
 9. Conţiu Alexandra (15)
 10. Grebla Andreea Raluca (11)
 11. Vlaicu Adelina (17)
 12. Ardelean Raluca Oana (13)


International categoria 70kg

 1. Lenard Lajos (4)
 2. Cozma Ovidiu (5)
 3. Aszalos Robert (6)
 4. Al-osguri Mohammed Ebrahim Ahmed (1)
 5. Nagy Valer-Zoltan (3)
 6. Keserü Lajos (2)


International categoria 80kg

 1. Moldovan Ioan (17)
 2. Deak Istvan (15)
 3. Papp Laszlo (16)
 4. Jarek Woznicki (20)
 5. Gulyas Laszlo (18)
 6. Molnar Miklos (19)


International categoria 90kg

 1. Zsolt Major (2)
 2. Macovei Marcel Gabriel (7)
 3. Foldvari Attila (10)
 4. Sabou Sergiu Ilie (14)
 5. Csuhai Janos (5)
 6. Korvin Balazs (6)
 7. Dogaru Florin (8)
 8. Vass Attila (1)
 9. Kalocsai Kristian (3)
 10. Jozef Maszlag (4)
 11. Stefan Cristian Mihai (9)


International categoria 100kg

 1. Mahali Ayari (19)
 2. Kokeny Bela (18)
 3. Molnar Peter (20)
 4. Prica Florin (24)
 5. Andrasek Krisztian (23)
 6. Dudas Antal (22)


International categoria +100kg

 1. Caileanu Costica (180)
 2. Jenei Istvan (185)
 3. Nagy Levente (187)
 4. Balazs Racz (175)
vissza

HÍRválogató

Legfrissebb

Legolvasottabb

HÍRarchívum

2015:
Január: (1)
2014:
Szeptember: (1)
Augusztus: (1)
2013:
December: (2)
November: (1)
Október: (1)
Szeptember: (5)
Augusztus: (1)
Július: (2)
Május: (4)
Április: (4)
Március: (7)
Február: (5)
Január: (5)
2012:
December: (2)
November: (2)
Október: (9)
Szeptember: (2)
Július: (2)
Június: (2)
Május: (4)
Március: (1)
Február: (4)
Január: (3)
2011:
Október: (1)
Szeptember: (1)
 BODYBUILDING
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐEMELÉS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐSEMBER
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 FITNESS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 WEBÁRUHÁZ
 KAPCSOLAT-VEVŐSZOLGÁLAT
 GARANCIA
 KISZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
 JOGI NYILATKOZAT
 CÉGADATOK
 Adatkezelési szabályzat
by xGraFiX