GYM.hu
BodybuildingErőemelésErősemberFitnessGYM ÉVKÖNYV 2011Webáruház
GYM erőesember. Erősember hírek és tanácsok #1 forrása. 
hírek
versenynaptár
Versenyzők
Edzés
Táplálkozás
Táplálék kiegészítők
Dopping
Szövetségek
Szabályzat

Országos Bajnokság 2012

A szokásos jó hangulat jellemezte a idei erős ember országos bajnokságát.
A indulók között volt Szabó Zsóóóóti ahogy Darázs Ádám mondaná.Zsolti többszörös magyar bajnokként,és cimvédöként érkezett a versenyre.Nem volt tökéletes formában,de mint tudjuk a szerencse a mellé áll aki felkészült,igy lett első.
Ott volt a egyetlen profi liccenszel rendelkező strongman Nagy Ákos,aki egy hete versenyzett a bajnokok ligája versenyben.Amelyen a 9.helyen végzett,és sajnos egy erős embereknél minden napos"sérülést"szerzett be.Leszakadt a tenyere.
Nagy Ákos nagyszerű formában volt,mindenki a első helyre várta 2hétel a verseny elött megnyerte a erőemelő országos bajnokságot mind nehéz súlyban,mind abszolútban.Így Ákos lett a bajnokok bajnoka is,ráadásul ruha nélkül indul(rawban)a ruhások között.
Mikor meg nyerte a verseny öröm mámorában azt kiabálta:NEM KELL RUHA!Végig vezetett a versenyben ahogy várható volt,de egy olyan számban vesztett rengeteg pontot amiben hosszú évek otta eddig verhetetlen volt,és ez a hordó dobás.
Több számban is első lett koffer cipelésben,és lengő súlyban pedig a testsúlya közel 6kg-al nagyobb volt mint múlt évben,141kg.
Harmadik lett Hajnal Tamás aki kicsit elkésett,sajnos a dobást látszott a eredményén hogy nem gyakorolta,ezen hozzá állásán kell változtatni akkor sokkal sikeresebb lehet.
A vissza térő Erdei Zsolt búbó lányos anyukák rém álma keletmagyarországi győzelme után itt is jól szerepelt,kögolyónál győzött is. 
Sajnos Hrozik Gábor Hulk sérrülten érkezett,Ö,és Szabó Zsolt a legrégebbi versenyző a mezőnyben.Valószinüleg a évek alatt annyi sérülést szedett össze,hogy a vissza vonulását fontolgatja,itt is váll-bicepsz sérülés kínozta végig amellyel együtt is hősiesen küzdött végig.
Bár a számok nem kedveztek neki:
Első szám rönk nyomás maximum súlyra.
Hulk Hrozik Gábor rönk felvételnél óriási hátrányban volt,bár már nyomásnál már ez a nem látszott.2010ben már magyar bajnok volt.
2011-es cimvédő Szabó Zsoltinak nem ez a erősége,bár kitartó munkával sikerült felfejleszteni a évek alatt.
Zsolti ereje föleg comb,és derék csipőizmokban van 380kg-ot tudd guggolni minden féle speciális ruházat,és bandázs nélkül.Erőemelő Európa bajnok,és világ csúcs tartó.
A verseny legnagyobb esélyese Nagy Ákos súlyemelő múltának köszönhetően ahol Ö volt a utolsó világ bajnokunk,kiváló technikáját ebben a számban is tudja kamatoztatni.
Arról nem is beszélve milyen szép láthatósági neon zöld térd zokni szerzett be amely azóta szinte védjegyévé vált:D
Giant Live 2012győztese amivel bejutott a szeptemberi világ bajnokságra,ami hatalmas eredmény több évtizede nem volt világ bajnokságon részt vevő versenyzőnk.
Első számban holt verseny alakult ki mivel a szám favoritja Hrozik Gábor nem bírta magára emelni a sérült bicepsze miatt a súlyt.
Nagy Ákos,és Szabó Zsolt meg nem szerete volna kockáztatni egy későbbi sérülést.
Így a első szám 155kg-al zárult,Hajnal Tamás lett 145kg-al a negyedik.Egyetlen versenyzőnek sikerült benullázni a Kiss Tibor személyében.
Második szám a versenyen súlydobás magasra:
Itt egy 25kg hordót kell feldobni itt kétt esélyes volt Szabó Zsolti aki tavaly nyerte a számot.
Nagy Ákos súlyemelő múltja itt előnynek számit szakítás gyakorlása miatt.A szám csúcs tartója Darázs Ádám 480cm-el.Amit 2011ben állított fel.
Sajnos Ákos ezt a versenyt nagyon elrontotta 440cm-el 3versenyző is megelőzte Szabó Zsolt,a meglepetés ember Bíró Sándor,és a hősies Hrozik Gábor.
Ezzel rengeteg pontot vesztett amit nagyon nehéz egy hat számból álló versenyben behozni.
Harmadik szám a gumi forgatás 480kg-os traktor kerékkel:
Ahol Hrozik Gábor újra hátranyal indult sérrült karjával úgy próbálta meg a versenyt megoldani hogy csak a jó bicepszével emelte,a másik karjával mint egy felülről tolva alá rakta a térdét csípőjét ezzel próbálva átbillenteni a traktor kerekét.Így is 4forgatást tudott végrehajtani.
Szabó Zsolti könnyedén magasan verte a teljes mezőnyt,ezzel még több pont előnyt szerezve a nagy favorittal szemben,akit a verseny előtt mindenki a első helyre várt formája alapján,még a edzője is azt mondta ezt a versenyt egy ember tudja elveszteni Nagy Ákos.
Negyedik szám koffercippelés: 2*140kg 40méteren.
A szám favoritja hatalmas frekvenciával ment Nagy Ákos,súlyemelő múltjának köszönhetően igen erős a csipő,és derék stabolizáló izmai.Sajnos a grip-fogó ereje egy picikét cserbe hagyta egyszer le kellet tennie a súlyt.
Nagy Ákos lett a első,de Szabó Zsolti itt második lett ezzel nyitva hagyta a versenyt.
Mivel a lengő súly is Ákos egyik kedvence hihetlen gyors lábai miatt.
A lengő súly 360kg volt ezt 30métere kellet elvinni.Sebéstyén János volt a másik favorit,bár Ö nem a legjobb formában érkezett.
Takács Norberten láttszik a Szabó Zsolt féle iskola kíváló eredményt nyújtott.
Hrozik Gábort se hátráltatta a sérrülése ennél a számnál.
Szabó Zsolt megjavította saját tanitványa idejét,de Nagy Ákost igy se tudta megelőzni szenzációs időt futott.
Hatodik szám a kögolyó emelés volt,itt már gyakorlatilag eldölt a verseny Szabó Zsolti már megnyerte,csak nagyon nagy hiba esetén veszithetett volna.
A számot Endrei Zsolt Bubó nyerte meg.
A verseny győztese Szabó Zsolt,második Nagy Ákos,harmadik Hajnal Tamás aki tavaly még könnyű súlyú volt.
Valószinüleg kardió vaszkuláris rendszer a plusz harminc kilogram izomnővekedésnek köszönheten elmaradt,és erőállóképeség még fejlesztésre szorul.Edzőjét Darázs Ádámot ismerve ez jövőre sikerülni is fog.
vissza

HÍRválogató

Legfrissebb

Legolvasottabb

HÍRarchívum

2015:
Január: (1)
2012:
Augusztus: (1)
Július: (2)
Június: (2)
Január: (1)
2011:
Október: (1)
Szeptember: (3)
 BODYBUILDING
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐEMELÉS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐSEMBER
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 FITNESS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 WEBÁRUHÁZ
 KAPCSOLAT-VEVŐSZOLGÁLAT
 GARANCIA
 KISZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
 JOGI NYILATKOZAT
 CÉGADATOK
 Adatkezelési szabályzat
by xGraFiX