GYM.hu
BodybuildingErőemelésErősemberFitnessGYM ÉVKÖNYV 2011Webáruház
GYM erőesember. Erősember hírek és tanácsok #1 forrása. 
hírek
versenynaptár
Versenyzők
Edzés
Táplálkozás
Táplálék kiegészítők
Dopping
Szövetségek
Szabályzat

Nagy Ákos 8. Las Palmasban

"Kedden tudtam meg, hogy lehetőséget kapok indulni, sok gondolkodni való nem volt, péntek este már repültünk is Katona Ervinnel (a vajdasági magyar versenyző, az SCL liga jelenlegi éllovasa - a szerk.) a Kanári-szigetekre....érkezés szombat hajnalban...fáradtan, éhesen....hajnal 2-kor a Las Palmas-i McDonald's-ban regenerálódtunk...éppen megittam az első gyógysöröm, amikor a meki éjjeli managernője ki akarta venni a kezemből...(na az bebaszna,inkább gyorsan lezúztam...), mert mint kiderült este 11 után nem lehet az utcán inni, de ezt nem tudta az új fiú aki simán kiszolgált sörrel... :-) :-)

Szálloda szuper, 3 körül kerültünk ágyba, forgolódás pici alvás imitáció után 8körül ébredés leizzadva, 30 fok reggel, reggeli nuku. 11-kor jöttek értünk, nyomás Puerto Rico-beach re, az ebéd tészta meg hamburger. Utána vissza a hotelbe és indultunk is a versenyre!
Azért írom ezeket, hogy lássátok, itt sem mindig zökkenőmentes a szervezés....

Verseny Las Palmas-ban...34-36fok...
Indulók: Katona Ervin, Jimmy Laureys, Lori Nemi (Észtországból, az idei amatőr Giants 2. helyezettje), Tomi Vodka (bocs, elírtam...Tomi Lotta) :-), Jarno Harms csúcsformában...Alex Curletto, Warrick Brant, Juan Carlos Heredia, Jimenez (2. számú spanyol), és én....

1. Busz húzás hámmal, 22tonna, 25 méter...
Ervin is picit fáradtan kezdett, Jarno jót ment (ő a guiness rekorder ebben, a szám után már értettük miért, meg az is lesett, hogy neki szervezték inkább ezt a versenyt...) ő nyerte a számot. Én kölcsön cipőben, (ami 2 számmal nagyobb volt) a 8. helyen...az indításra figyeltem, az jó is volt, de az utolsó métereket nagyon elrontottam, kiestem a ritmusból.....

2. Sziklanyomás
A Kanári szigeten van ehhez alapanyag, mert egy nagy szikla az egész sziget....szóval a verseny előtt szedtek párat a partról...100-115-125-135 kg  - az első két kör simán ment mindenkinek, a 125 megszórta a mezőnyt. Én simán szépen mellre vettem, a hátam begörcsölt...
Ervin-Jimmy és Jarno nyomta csak ki....Jarno nyerte a számot Ervin és Jimy előtt.

3. 440kg-os kerék forgatása,  8 ismétlés
Na, ha valamit elszúrtam, az ez volt...Ervin mondta is nekem, hogy az utolsó 3-at gyorsabban forgattam mint az első ötöt...8. hely.
Ervin ment Jarno-val, kétszer is kicsúszott a kezéből, így 2. Jarno nyerte ezt a számot is....

4. Előre tartás..., 30kg...
A szám előtt a 7. helyen álltam, ALex Curletto-val egálban. Alex bekezdett nagyon, 2. lett a végén ebben. Ervin nyerte a számot, itt szinte mindenki begörcsölt, Jarno is..tök utolsó lett!! Én 7.

5. KEG hordópakolás - 8 db 75kg, 12 méter, 150cm magas platformra
Alexxal mentem, másfél hordóval vertem meg. Ez a szám ment a legjobban, tudtam, hogy az állóképességem nem rossz.. Megelőztem Jimmyt-Jarnot- Alexet és a két spanyolt is, akik a végére megsérültek. Nagyon tüdős volt, 8x12méter 75 kilóval, aztán felállítani a platóra, és visszafutás....közel 200méter futás a melegben... Ervinnek eldőlt az egyik hordó...hassal mint Titó Párducai a szabadkai állatkerben rávetette magát a platóra és felállította...hatalmas kaszkadőr mutatvány volt, a közönség őrjöngött, Jarno megint tök utolsó lett, beállt a végére mint a magyar gazdasági index....

- érdekes verseny volt, felhúzás, koffer, rönk nélkül, de látványos az biztos...jól fog mutatni az Eurosporton....
- a szervezés az eddigi leggázabb volt talán, ennek ellenére sokat röhögtünk....

Ervin nyerte a versenyt.., vagy inkább Jarno bukta el, 3 szám győzelem után 2 utolsó hellyel.
Én a 8. helyen végeztem, begyűjtöttem pár pontot, ami jól fog még jönni az évvégi döntőhöz :-)

A legnagyobb hozadéka számomra az egész spanyol kalandnak az, hogy (igaz még csak szóban) meghívást kaptam a spanyol szervezőktől az Arnold Classic Europe-ra, ami az OB után egy héttel lesz Madridban....két napos verseny, a számok szinte ugyanazok mint a nagy Arnold-on, csak picit kisebb súlyokkal....500 helyett csak 450-es lengősúllyal stb. - 10 embert hívnak Európából...... :-)"

Folytatás szeptember 10-én Kassán, ahol reményeink szerint sok honfitársunk buzdítja majd Ákost a világ legjobbjai ellen!

vissza

HÍRválogató

Legfrissebb

Legolvasottabb

HÍRarchívum

2015:
Január: (1)
2012:
Augusztus: (1)
Július: (2)
Június: (2)
Január: (1)
2011:
Október: (1)
Szeptember: (3)
 BODYBUILDING
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐEMELÉS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐSEMBER
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 FITNESS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 WEBÁRUHÁZ
 KAPCSOLAT-VEVŐSZOLGÁLAT
 GARANCIA
 KISZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
 JOGI NYILATKOZAT
 CÉGADATOK
 Adatkezelési szabályzat
by xGraFiX