GYM.hu
BodybuildingErőemelésErősemberFitnessGYM ÉVKÖNYV 2011Webáruház
GYM bodybuilding. Testépítő hírek és tanácsok #1 forrása. 
hírek
versenynaptár
Versenyzők
Edzés
Táplálkozás
Táplálék kiegészítők
Dopping
Versenygaléria
Gym TV
Szövetségek
Szabályzat

GYM TV

Major Zsolt @ Eleven Ház
IFBB szakmai szemle
Major Zsolt @ K3 Fitness
Földvári Attila
Benedek Nikoletta és Nagy Levente
Molnár Péter
Szabó Melinda
Tóth Dani
Gym TV videók »

Seregi László

Születési dátum: 1991. január 1.
Horoszkóp: bak

NÉGYSZERES JUNIOR MAGYARBAJNOK, TÖBBSZÖRÖS FELNŐTT MAGYARBAJNOK, EB VI.HELYEZETT… LEHET ISMERŐS SOKATOKNAK… TUDJÁTOK A SRÁC A METRÓN A PLAKÁTON… „TE DÖNTESZ… ILYEN AKARSZ LENNI? …VAGY ILYEN?” ÉS OTT VOLT AZ EGYIK KÉPEN KEZDŐKÉNT, A MÁSIKON PEDIG, MINT BAJNOK… MA MÁR EZ A SRÁC KÉT KISFIÚ ÉDESAPJA!


Hogy találtad ki, hogy testépítő leszel?
15-16 éves koromig inkább az ökölvívás szerelmese voltam, és miután kihagytam egy évet lementem egy komoly klubba, a KSI-be, hogy ott majd újrakezdem.
Első edzésen laposra vertek, ezért úgy döntöttem javítok a kondimon. Le is mentem a Szpartakuszba, Fekete Feri bácsihoz, hogy segítsen, aztán ottragadtam. Akkoriban Feri Bácsi jelenett mindent a testépítésben, bárki, aki hozzá került és ő a szárnyai alá fogadta, szerencsésnek mondhatta magát.
Már az első alkalmakkor mondta a Feri bácsi, hogy versenyeznem kellene, mert lát bennem fantáziát. Mondtam neki, hogy köszönöm, de nem élek a lehetőséggel. Akkor még csak a kis kondijavításon gondolkodtam. Nem is mertem volna kiállni a színpadra, ahogy akkor kinéztem. Egy merő álomnak tűnt maga a javaslat is.
Azonban néhány hónap kitartó és szakszerű edzés után láttam magamon a fejlődést, és be is mentem Feri Bácsihoz az irodába, hogy megmondjam: meggondoltam magam, mégis szeretnék versenyezni, már látom magamban a késöbbi bajnokot.
Hirtelen nem is tudta miről van szó… Aztán mondtam neki, hogy mivel fiatal vagyok, ezért sajnos az anyagi részét nem tudom vállalni a felkészülésnek… Erre is találtunk megoldást, fel is vett az irodába segédnek, így lett pénzem a proteineket megvenni…
  Mikor volt az első versenyed?
  Az 1988-ban kezdtem el edzeni, és egy év múlva, 1989 tavaszán indultam először a Junioron Bajnokságon, ahol Bajnok lettem 75kg-ban, felnőttben két héttel később pedig negyedik helyezést értem el. A csúcsomat pedig azóta sem sikerült senkinek megdönteni: négyszeres Junior Magyar Bajnok vagyok… Megnyertem ezt a címet 1989-ben, 90-ben, 91-ben és 92-ben is.
Nagyon büszke voltam magamra és éreztem, hogy megérte a kemény edzés és a gondos étkezés, a munka. A befektetés meghotza a gyümölcsét.
  Melyik volt a legemlékezetesebb versenyed?
  Megmondom őszintén kettő is van, de egyik sem magyar bajnokság volt…Németországban volt a Duna Kupa nevű verseny, amire azért emlékszem szívesen, mert nemzetközi verseny volt komoly mezőnnyel. Úgy mentünk ki, hogy egy nyolcadik hellyel már elégedettek lehetünk, hiszen a külföldiekkel szemben végleg nem éreztük magunkat nyeregben. Végül sikerült elhozni az ezüstérmet, a legjobban mi voltunk meglepődve. Persze egy ilyen helyezés új löketet adott az edzésnek, szinte feltöltődtünk.  
A másik verseny 1993-ban Cegléden volt a Bajnokok Éjszakája. Az egy abszolút kategória volt, tehát nem volt külön súlykategória. Fantasztikus érzés volt, mikor kihirdettek másodiknak a Gerőcs mögött.
  Hogyan étkeztél?
  Az elején kétféle étrend volt. Vastagításkor  (ma már tömegnövelésnek nevezik) mindent ettem, nem követtem semmilyen elvet, ha csak azt nem, hogy minél több kalóriát vigyek be.  Míg versenyfelkészüléskor zsírmentes diétát követtem. Ez sokszor igen nehéz volt, mert nem ehettem semmi zsírosat, pedig néha nagyon kívántam már.
De mire komolyabb versenyzővé váltam, rá kellett jönnöm, hogy nem jó, ha húsz kilóval nehezebb vagyok a versenysúlyhoz képest, ugyanis, úgy a szálkásítás alatt az összes megszerzett izmot rendszerint leadtam…
Így elkezdtem figyelni, hogy minőségi ételeket fogyasszak a vastagításkor is. Így elkerülhettem a rengeteg zsír learkódását, amitől igen nagy árom tudtam csak megszabadulni versenykefkészülési időszak alatt.
Szóval, sok fehérjét ettem: csirkét, marhát,  és persze fogyasztottam az akkori fehérjeturmixokat: Provitot, és a Multikraftot. Fehérjéből heti 1 kilót meg kellett inni… Ma már könnyebb, mert többféle terméket lehet kapni, többféle ízben. Ha megunod a csokit és a vaníliát, jöhet a banán vagy  a fahéj.
A rengeteg fehérje mellett figyeltem az aminosav és a vitamin bevitelre is. Ezek nélkül egyszerűen nem ment volna, még a mai sportolóknak sem megy. Mindemelett naponta hatszor étkeztem. Nem volt egyszerű megoldani azt, hogy mindig legyen mit ennem, és az a fejlődésemet is szolgálja. Elég jól jött rám a hús, úgyhogy inkább a felkészülési ciklusban kellett jobban odafigyelni. Nem jött rám szinte csak minimális zsír, így csak a vizet kellett lenyomni rólam a versenyre.
  Kihagytad a halat a felsorolásból!
  Igen , mert kiráz a hideg tőle…Pedig tiszában voltunk már akkor is vele, hogy egy testépítőnek kellene ennie halat, fontos az egészséges zsírok bevitele miatt. Sajnos, én akkor sem, és most sem szeretem.
  Edzéseidet milyen szisztéma szerint végezted?
  Heti ötször edzettem, három részre bontott programmal, ami minden edzésen két izomcsoportot jelentett. Nekem jól velált ez a rendszer, bárkinek merem ajánlani ma is.
  Ki az aki motivált?
  Ha azt kérdezed, hogy ki volt a példaképem, akkor azt mondom, hogy Shawn Ray. Ha profi szintre felküzdöttem volna magam, talán valami hasonló fizikumom lehetett volna. De motivált még az is, hogy egyszer legyőzhessem Tóth Ferit.
  Miért hagytad abba?
  Úgy gondolom lett volna még bennem egy jó pár versenyre való erő, de a jövőmre is kellett gondolnom… Szponzorok nélkül pedig nehéz lett volna folytatni és egy szinttel feljebb lépni… Ma már ez is másképpen lenne.
  Ha jól tudom a versenyzésen túl is sikeres voltál…
  Családot alapítottam, és két kisfiam született. A nagyobbik Brendon 9 éves a kisebbik Lackó 7 éves.
  Tervezel esetleg visszatérést?
  Megfordult a fejemben, de ma már más dolgok fontosak.
  Köszönöm az interjút!
  Én köszönöm, hogy gondoltatok rám!

vissza

Versenyző kereső

Keresés névre
Név:  
Kezdj el gépelni és válassz a listából!
Bővített keresés
 BODYBUILDING
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐEMELÉS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐSEMBER
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 FITNESS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 WEBÁRUHÁZ
 KAPCSOLAT-VEVŐSZOLGÁLAT
 GARANCIA
 KISZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
 JOGI NYILATKOZAT
 CÉGADATOK
 Adatkezelési szabályzat
by xGraFiX