GYM.hu
BodybuildingErőemelésErősemberFitnessGYM ÉVKÖNYV 2011Webáruház
GYM bodybuilding. Testépítő hírek és tanácsok #1 forrása. 
hírek
versenynaptár
Versenyzők
Edzés
Táplálkozás
Táplálék kiegészítők
Dopping
Versenygaléria
Gym TV
Szövetségek
Szabályzat

GYM TV

Major Zsolt @ Eleven Ház
IFBB szakmai szemle
Major Zsolt @ K3 Fitness
Földvári Attila
Benedek Nikoletta és Nagy Levente
Molnár Péter
Szabó Melinda
Tóth Dani
Gym TV videók »

WBPF Magyar Nemzeti Bajnokság

Versenygaléria / WBPF Magyar Nemzeti Bajnokság
Backstage
Model Physique -160cm
Model Physique -165cm
Model Physique -170cm
Model Physique +170cm
Női Athletic Physique -165cm
Női Athletic Physique +165cm
Női Testépítés
Athletic Physique -170cm, -180cm
Athletic Physique +180cm
Masters +40év -80kg, +80kg
Masters +50év -/+80kg, +60év
Open -70kg, -80kg
Open -90kg
Open -100kg, +100kg
Overall (abszolút)
Fitness Phisique
Tóth Dániel
Beszámoló:

Ki gondolta volna, hogy egy délmagyarországi határ menti kis település olyan kaliberű rendezvénynek ad otthont mint egy testépítő és fitnesz Európa Bajnoki kvalifikáció. Márpedig így történt idén május 28-án, amikor a WBPF verziójú Magyar bajnokságot rendezték meg amely egyben válogató is volt a június 11-12én Budaörsön megrendezett azonos verziójú Európa Bajnokságra.

Kokovai Andor  főszervező, karöltve Sebestyén Péterrel a WBPF magyar elnökével,és Buranits Ildikóval a Fitparádé mentorával gondolt egy merészet, és Makóra hozta ezt a nem mindennapi rendezvényt. Kétségtelenül nagy fába vágta fejszéjét, hiszen egy ilyen kaliberű rendezvény rengeteg munkát és precizitást követel, temérdek energiát emészt fel, és még a rosszmájú kritikusok bírálatával is számolni kell, ami sajnos ezúttal sem váratott magára. Pedig akik jelen voltak meggyőződhettek, hogy bizony a verseny, --leszámítva egy-két kisebb technikai malőrt amely bármilyen nagyszabású rendezvénybe belecsúszhat--, zökkenő mentesen, előírás szerint zajlott le, megvolt a sajátos hangulata, a versenyzők jól érezték magukat, és ami talán a versenyzők szempontjából mindenek előtt a legfontosabb, szinte kifogástalanul objektív volt a bíráskodás. Felkészült versenyzők pózoltak a színpadon, ami nem meglepő tekintetbe véve azt a szempontot, hogy mégiscsak egy Európa bajnoki válogató verseny volt, amelyen illik csúcsforma közeli fazont felvonultatni.

Ennek megfelelően, a Modell -160 cm kategóriában Zsuppán Fanni (Team Scitech), aki fiatal kora ellenére már bizonyított, ezúttal is elvitte az aranyat, melyet elsősorban színpadi megjelenésének, kecses mozgásának köszönhetett. Ezüstérmet szerzett Hajdrik Mária (Vezér Fitness), aki szálkás, formás izomzatával, Fanni első számú ellenfele volt. A kategóriában Remenyik Ilona (Tifit) végzett a harmadik helyen, aki túl a negyedik X-en, ékes példája, hogy ha valaki következetes magával szemben, nem a köznapi emberek fatalista életmódját követi, akár negyvenen túl is lehet kívánatos teste egy hölgynek.

A Modell -165 cm kategóriát, ahogy az előre látható volt, Nagy Bettina (Berkes Team) nyerte, aki sajátos bájával, rendkívüli kisugárzásával nemzetközi szinten is bizonyított a későbbiek során. Második helyen Halmágyi Orsolya (Eszteró Team) végzett, aki felkészülten érkezett a versenyre, formás, nőies izomzattal lépett színpadra, de Betti túl kemény dió volt a számára. Suba"Sába" Beáta (Darázs Gym) nyerte a bronzérmet, aki élete első versenyén kissé megilletődve lépett a színpadra, lassan oldódott fel, de hasonló tűzkeresztségen mindenki átesik, aki ebben a sportban keresi a megvalósulást. Idővel a lámpaláz elmúlik, és akkor lehet a versenyre összpontosítani.

Modell -170cm-ben Geszti Helga (Peak) végzett az élen, magabiztos megjelenésével, kellemesen kidolgozott izomzatával maga mögé utasította Zagyva Ritát (Suzy Fitness) aki igyekezett megszorongatni, de ezúttal még nem sikerült legyőznie a bajnokot. A harmadik helyet ebben a kategóriában Nagy Klaudia (Tozo Team) szerezte meg. Neki még fel kell nőnie a feladathoz, de ő is egy ambiciózus versenyző hölgy, aki mindent megtesz a felzárkózásért.

Izgalmakat tartogatott a Modell *170 cm-es kategória, amelyben népes mezőny gyűlt össze, és kemény küzdelem folyt a győzelemért. Végül Szálas Anett (Gilda Max) vihette haza az aranyérmet, megelőzve Ladó-Burista Rékát (Peak), aki tisztességgel felkészült a versenyre, de ezúttal meg kellett elégednie az ezüstéremmel. Anett rutinos versenyző, igazi modell alkat, és szinte látni lehetett a megjelenésén, hogy ezen a napon győzni jött Makóra. Bronzérmet nyert Keller Ildikó (Angels Fitness), aki szintén igazi modell alkat.

Némi meglepetésre, a Női Athletic -165cm-es kategóriában Szokol Borbála (Kokovai Team) legyőzte a hatalmas tapasztalattal rendelkező Szeberényi Évát (Berkes Team), de Bori valóban felkészültebben érkezett a versenyre, és neki is fantasztikus genetikai adottságai vannak. Éva főleg az EB-re összpontosított, és ennek később meg is lett az eredménye. A bronzérmet Széll Izabella (Kathi Team) vihette haza, aki tisztességgel felvette a küzdelmet az előtte végzőkkel, de ezen a napon be kellett érnie a harmadik hellyel.

A +165cm-es kategóriában kemény küzdelem alakult ki a két Berkes Team amazonja, Szabó Réka valamint Suri Orsolya között. Mindketten rutinos versenyzők, igazi athletic alkattal megáldva. Végül az aranyat Réka zsebelte be, harmadik helyen pedig Darázs Andrea (Darázs Gym) végzett, akinek impozáns tömege kitűnt a mezőnyben, de a minőségen még javítania kell az EB-re.

Női testépítésben az "örök ifjú hölgy" Kathiné Mariann (Berkes Team), vitte el az aranyat Szokol Borbála elől, akinek a testépítés még túl kemény műfaj. Mariann tömött, száraz izomzatot vonultatott fel, és újfent bebizonyította, hogy ebben a sportban határ a csillagos ég.Férfi Athletic-170cs-es kategóriában az aranyat Lengyel Norbert egyéni induló vihette haza,aki ezúttal egymaga képviselte ezt a kategóriát.

Kemény küzdelem alakult ki az Athletic -180cm-es kategóriában, ahol végül Kis Gábor (Kokovai Team) vitte el az aranyat Molnár Tamás (Iron Warrior) elől. Talán a pillanatnyi forma állapot volt a döntő tényező, amely Gábor javára billentette a mérleget. Tamás a későbbi NAC-ra időzítette a csúcsformáját, így Makón meg kellett elégednie az ezüsttel. Minden esetre, mindketten klasszikus athletic genetikával megáldott versenyzők. Harmadik helyen Michael Horvath végzett, aki Ausztriából érkezett Makóra. Tisztességgel felvette a küzdelmet az élen végzőkkel, de ezen a versenyen nem volt esélye jobb helyet megcsípni.

Az Athletic +180cm-es kategóriában is vérre menő küzdelmet vívott a rutinos Illés Norbert egyéni induló, valamint Rozgonyi Csaba (Tifit), és végül minimális különbséggel Norbi kerekedett felül, talán mert erre a versenyre valamivel felkészültebben érkezett. Köztük bármikor megfordulhat a sorrend, hiszen hasonló kvalitású atlétákról van szó. Ebben a a kategóriában Fekete József (Kathi Team) végzett a harmadik helyen, akinek talán a definiáltsága ha jobban sikerül, könnyebben megszorongathatta volna az előtte végzőket.

Masters Testépítés 40-50 év között, a -80kg-os kategóriában Szabó Sándor (Kokovai Team) extra száraz izomzatának köszönhetően vitte el a pálmát, míg Kiss János (Fanatic Club), második helyen zárta a versenyt. Talán combizmain kell még javítania a jövőben a békéscsabai veteránnak, amely kissé elmarad felső testéhez képest.

Torma László egyéni induló egyértelműen nyerte a Masters +80 kg-os kategóriáját, aki hosszabb kihagyást követően máris az élre tört. Laci jó struktúrával rendelkezik, a kellő tömege is meg van hozzá, de még mindig vannak benne kihasználatlan tartalékok. A nagy tapasztalattal rendelkező másik nagy harcos, Vásárhelyi Zoltán (Kokovai Team) zsebelte be az ezüstérmet, aki talán szárazabb izomzatának köszönhetően előzte meg a békéscsabai Fanatic Club szintén nagy múltú veteránját Dénes Józsefet, aki több mint 15 év kihagyás után, néhány éve tért vissza a csatatérre.

A Masters 50 év feletti -80kg-os kategóriában Lakatos "Múmia" Mihály indult, és vitte el az aranyat. Csúcsformáját ő is valószínűleg az EB-re időzíti. Liszka Péter, aki a Vajdaságról ugrott át Makóra amolyan csapat kísérőként, gondolt egyet, barnítót és pózzenét kért kölcsön, a standon vásárolt egy póznadrágot, és benevezett a versenyre. És ha már benevezett, jó öreg harcoshoz méltóan haza is vitte az aranyat. Nem hiába a rutin és az évek. Ebben a kategóriában, Kovács László végzett a második helyen, aki az idény egyik meglepetés veteránjának mondható.

Masers 60 év felett, Gombos Miklós (Biofit Johnny Fitness) korát meghazudtoló formával érkezett a versenyre, és vitte haza az aranyérmet. Íme még egy ékes példája, hogy ebben az annyit kritizált sportágban nem léteznek korhatárok.

Open kategória -70kg-ban, Obertol "Oby" Dávid (Vida Fitness) kiváló struktúrájának köszönhetően nyerte a versenyt, de az igazi formát ő is az EB-re időzíti. Géri János (Berkes Team) végzett a második helyen, aki bár mindent megtett a győzelemért, Dávidot, akárcsak Góliát az Ótestamentumban, ő sem bírta legyőzni.

A -80kg-os kategóriában, az Európa Bajnok, Krucsai József (Kokovai Team) ezúttal sem talált legyőzőre. Masszív, erezett izomzatával kiemelkedett a mezőnyből, és még csak esélyt sem adott ellenfeleinek, hogy megszorongassák. Klubtársai; Kiss Gábor végzett a második helyen, aki főleg tömegével előzte meg a veterán Szabó Sándort. Negyedik helyen a Romániából érkezett Urdas Calin végzett,akinek mind tömegben,mind szárazságban fejlődnie kell még, hogy az élvonallal  felvegye a küzdelmet.

Open-90 kg-ban, Méry Zoltán (Biofit Johnny Fitness) aratta le a babérokat, aki szárazabb izomzattal érkezett a versenyre mint ellenfelei, Füzesi Tibor (Vida Fitness), valamint a veterán Vásárhelyi Zoltán.

A másik veterán harcos, Torma László az Open -100 kg-os kategóriában is elvitte a pálmát, megelőzve Ottlokán Mihályt (Kokovai Team), valamint Ózi Attilát (Iron Warrior), akit a Power Track támogat. Az ezüstéremért Attila és Misi nagy csatát vívott, de az aranyba nem volt beleszólásuk.

Szalma Attila (Kokovai Team) indult a +100 kg-ban, de az abszolút győzelmet is (bár nem minden bírónál) ő kasznizta be. Paradoxon módon, Attila nem készült az EB-re, a makói volt az egyetlen verseny ahol elindult a tavasszal.

Anélkül, hogy erőltetett dicshimnuszokat zengenék bárki nevéről, úgy vélem a szervezők mindenképpen megérdemelnek egy vállveregetést mindazért amit tettek, hogy az első WBPF Magyar bajnokságot igazán profi körülmények között, gördülékenyen sikerüljön lebonyolítani. Csak remélni tudjuk, hogy ez korántsem volt egyben az utolsó rendezvény is, és jövőre, és utána is hosszú éveken keresztül megismétlik ezt a remekbe sikerült alkotást. A shownak folytatódni kell! Nagy kár lenne, itt abbahagyni!

    "múmia"

Eredmények:

Model Physique -160cm

 1. Zsuppán Fanni
 2. Hajdrik Mária
 3. Remenyik Ilona
 4. Kis Brigitta

Model Physique -165cm

 1. Nagy Bettina
 2. Halmágyi Orsolya
 3. Suba Beáta
 4. Rajnai Réka

Model Physique -170cm

 1. Geszti Helga
 2. Zagyva Rita
 3. Nagy Klaudia

Model Physique +170cm

 1. Szálas Anett
 2. Ladó-Burista Réka
 3. Keller Ildikó
 4. Németh Krisztina
 5. Pál Zsuszanna
 6. Horváth Eszter
 7. Dr. Papp Katalin
 8. Miklós Melinda

Női Athletic Physique -165cm

 1. Szokol Borbála
 2. Szeberényi Éva
 3. Széll Izabella
 4. Horváth Orsolya

Női Athletic Physique +165cm

 1. Szabó Réka
 2. Suri Orsolya
 3. Darázs Andrea

Női Testépítés

 1. Kathiné Mariann
 2. Szokol Borbála

Athletic Physique -170cm

 1. Lengyel Norbert

Athletic Physique -180cm

 1. Kis Gábor
 2. Molnár Tamás
 3. Michael Horvath (Ausztria)
 4. Heincziinger Ádám
 5. Szenci Dárkó (Szerbia)
 6. Géri János
 7. Hoschek András

Athletic Physique +180cm

 1. Illés Norbi
 2. Rozgony Csaba
 3. Fekete József
 4. Krátki Péter

 

Masters 40év -80kg

 1. Szabó Sándor
 2. Kiss János

Masters 40év +80kg

 1. Torma László
 2. Vásárhelyi Zoltán
 3. Dénes József
 4. Kelemen Zoltán

Masters 50év -80kg

 1. Lakatos Mihály

Masters 50év +80kg

 1. Liszka Péter (Szerbia)
 2. Kovács Lászlo

Masters +60év

 1. Gombos Miklós

Open -70kg

 1. Obertol Dávid
 2. Géri János

Open -80kg

 1. Krucsai József
 2. Kiss Gábor
 3. Szabó Sándor
 4. Urdas Galin (Románia)
 5. Kovács Mihály

Open -90kg

 1. Méry Zoltán
 2. Füzesi Tibor
 3. Vásárhelyi Zoltán

Open -100kg

 1. Torma László
 2. Otlokán Mihály
 3. Ózi Attila

Open +100kg

 1. Szalma Attila

Overall (abszolút)

 1. Szalma Attila
 2. Méry Zoltán
 3. Torma László
 4. Krucsai József
 5. Füzesi Tibor
 6. Kiss Gábor
 7. Vásárhelyi Zoltán
 8. Szabó Sándor
 9. Otlokán Mihály
 10. Ózi Attila
 11. Obertol Dávid
vissza

versenynaptár

Teljes versenynaptár »
 BODYBUILDING
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐEMELÉS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐSEMBER
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 FITNESS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 WEBÁRUHÁZ
 KAPCSOLAT-VEVŐSZOLGÁLAT
 GARANCIA
 KISZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
 JOGI NYILATKOZAT
 CÉGADATOK
 Adatkezelési szabályzat
by xGraFiX