GYM.hu
BodybuildingErőemelésErősemberFitnessGYM ÉVKÖNYV 2011Webáruház
GYM bodybuilding. Testépítő hírek és tanácsok #1 forrása. 
hírek
versenynaptár
Versenyzők
Edzés
Táplálkozás
Táplálék kiegészítők
Dopping
Versenygaléria
Gym TV
Szövetségek
Szabályzat

GYM TV

Major Zsolt @ Eleven Ház
IFBB szakmai szemle
Major Zsolt @ K3 Fitness
Földvári Attila
Benedek Nikoletta és Nagy Levente
Molnár Péter
Szabó Melinda
Tóth Dani
Gym TV videók »

Rubos Kati Classic

Versenygaléria / Rubos Kati Classic
Egyéb
Bikini Sport -165cm
Bikini Sport +165cm
Női Physique -165cm
Női Physique +165cm
Férfi Physique
Physique Vegyes Páros
Testépítés
Női Testépítés
Beszámoló:

Néhány ötlet, egy koncepció, eszközök és rettentően sok munka. Ezekkel a fogalmakkal lehetne összefoglalni egy újszülött sportrendezvény létrejöttét.

A Fehérvári Fitness Fesztivál megszületésével egy új korszaknak lehetünk tanúi, amely Fejér megye székhelyét és Nyugat – Magyarország fitness életét hivatott élénkíteni.

A Fehérvári Fitness Fesztivál esetében a koncepció egyszerű volt, olyan sportrendezvényt szervezni, amely másként áll a sportágakhoz, a versenyzőkhöz és a díjazáshoz.

A sportágakhoz való hozzáállásunk annyiban változott, hogy szabadabb, kötetlenebb, változatosabb oldalról kívántuk és kívánjuk a jövőben is bemutatni a sportágakat az arra fogékony szövetségek, egyesületek, sportolók részvételével. Ennek célja egyrészt a sportágak népszerűsítése, másrészt pedig a versenyzők megmérettetése szabad stílusban.

A versenyzőkhöz való hozzáállásunk is más, mint egy szakszövetségi megmérettetésen. Ezt már bebizonyította az első év is, ahol a Rubos Kati Classic testépítő versenyen lényegesen hosszabb szabadgyakorlatokra és jelmezes, kellékek használatával előadott gyakorlatokra volt lehetőség, karakterpózolással. Természetes, hogy minden változás egy folyamat. Időre van szüksége a versenyzőknek és a nézőknek is, mire a hagyományoshoz képest a változtatásokat radikálisnak lehet nevezni és természetszerűvé válik. Ezzel tisztában vagyunk, ezt vállaltuk. Minden változáshoz időre és befektetett energiára van szükség. Hál’ istennek mind a kettőből rendelkezésünkre állnak források.

Örömmel nyugtáztuk, hogy a Body Sport versenyen is már minden versenyző bemutathatta a gyakorlatát és változatos ruhákban pózolhattak a női testépítők. Még nem tudtuk előre, hogy amikor Vida Zoltánnal megosztottuk terveinket a Rubos Kati Classic-ról egyetlen beszélgetés alkalmával, az ekkora erővel fog hatni, hogy ilyen gyorsan változásokat indukál a sportágban. Mi ennek szívből örülünk és a jövőben is bármely szövetségi képviselővel megosztjuk ötleteinket, gondolatainkat, hiszen mi érdekmentesen tudunk gondolkodni, szabadon.

A díjazáshoz való hozzáállásunk pedig merőben más, mint a szakszövetségeknek. Olyan díjakkal ismerjük el a sportolók felkészülését és eredményeiket, amelyekre évtizedek múltán is emlékezni fognak. Ezt az idei verseny is bizonyította. Számos versenyzőtől kaptunk személyesen, telefonon vagy levélben történő köszönetet a díjakkal kapcsolatban. Mindenkinek a legmegbecsültebb trófeáját szerettük volna átadni, amit úgy érezzük sikerült is. Ez az erő az egyediségben testesül meg. Ha a versenyt szervezők keresik a lehetőséget arra, miként díjazzák versenyzőiket egyedi díjakkal, az merőben más érzést vált ki a sportolókból. Ugyanis az ilyen díjakban kreativitás, munka, idő és szív van. És ezt érzik, tudják. Számunkra a sportolók nem eszközök, hiszen nincsen szövetségünk, nincsen étrend-kiegészítő gyárunk, nincsen magazinunk, – és nem is szeretnénk - hanem egyszerűen úgy bánunk velük, mint ahogyan szeretnénk, ha velünk is bánnának.

„Add azt a versenyzőnek díjazásként, aminek te is szerfelett örülnél.” Ez volt a jelmondatunk a díjazások esetében.

Ami a programokat illeti, igen változatos vasárnapot láthattunk.

A testépítés ágazatain (bikini sport, physique, testépítés) kívül, calisthenics, shaolin kung-fu, illetve electric boogie sportági bemutatókat láthattunk, amelyek a következő évben már versenyszámként debütálnak a fesztiválon.


Úgy hiszem a világon ez volt az első verseny, ahol női versenyző érdemelte ki a legjobb szabadgyakorlat díját, teljesen megérdemelten.

Bár szabadidős fitness fesztivált szerveztünk, mégis úgy éreztük, tartozunk annyival a fitness élet jelen várának alapjait lerakó versenyzőknek és sportvezetőknek, hogy meghívjuk őket és köszönetet mondunk nekik eddigi tevékenységeikért, eredményükért, hiszen nekik köszönhet a sportág szinte mindent.


Ennek része volt az 1993-as testépítő Európa bajnokság aranyérmes csapatának meghívása és diadaluk 20. évfordulójának megünneplése. Sajnáljuk, hogy többen lemondták a megjelenésüket rajtuk kívül álló okok miatt, de akik megjelentek, a közönség szeretetében fürödhettek.

Az pedig, hogy Koko Kovács István a könnyeivel küszködve meghatódjon, amikor két korábbi bajnoka – Kalmár-Rubos Katalin és Lengyel Aranka – színpadra hívta egy beszélgetés erejéig, mindenki számára érzékeny pillanatnak bizonyult.


Vendégfellépőként Bognár Gary prezentálta, milyen fizikum szükséges a nemzetközi szintű versenyzéshez. Gergő hosszú és fárasztó, de rendkívül sikeres tavaszi szezonon van túl. Ennek ellenére próbálta tartani a formáját a Rubos Kati Classic-ra. A kűrje kiválóan begyakorolt, jól megtervezett és kivitelezett pózokból állt. Gergőt jelenleg Magyarország legjobban pózoló testépítőjének tartjuk.

A jól kivitelezett kűr pedig a testépítő sport legmagasabb szintje. A jövőben mindenképpen a szabadgyakorlatokra helyezzük a súlyt, mert egy testépítő versenyző attól válik azzá, hogy be tudja mutatni a fizikumát, amelyet egész évben tökéletesített. Nem szeretnénk engedni (legalábbis a Rubos Kati Classic-on), hogy a testépítő kultúra, sok más kultúra elemhez hasonlóan, leegyszerűsödne, „showtlan” lenne.


A calisthenics mint újszülött tömegsport, igen népszerű szerte a világon. Népszerűsége talán látványosságában rejlik. A székesfehérvári Predator’s Gym sportolói már-már mesterei a sportágnak. Indítanak versenyzőt a világbajnokság hazai válogatójára, ahol komoly esélyekre számítanak. Jövőre egy új kidolgozású szabályrendszer szerint nekivágunk a calisthenics  viadalnak is.


Ugyanerre készülünk a Kung Fu Warrior’s elnevezésű versenyszámmal, amelyre várunk majd minden kung fu szakágból versenyzőket. Csak és kizárólag fegyveres formagyakorlatok versenyszámában rendezünk megmérettetést zenés koreográfiával. Idén Shifu dr. Robert Lyons csapata tartott bemutatót a Magyar Shaolin Központból.


A fesztivált Kollár Steve háromszoros világbajnok, háromszoros Európa bajnok electric boogie táncversenyző híres „Terminator 3.” koreográfiája zárta, amely hatalmas sikervolt.

2014-ben a fesztiválkeretei között tánckategóriákban is megmérettethetik magukat a versenyzők.


Jövőre legalább két új sportági szereplőt is szeretnénk bemutatni a fesztiválon, amelynek kiléte egyelőre maradjon titok, mert egyik sportág sem a hagyományos keretei között kerül színpadra.


Szerencsére számos dicsérő és biztató szót, telefonhívást és levelet kapunk, valamint már a jövő évi rendezvényre való szponzori jelentkezők is megkönnyítették a döntésünket, ami egyezik a versenyzők és nézők kéréseivel, hogy folytatni fogjuk.


Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a helyi média, a helyi vállalkozások és a sportbarátok támogatását élvezzük, mindazokkal, akik ennek részesei szeretnének lenni.


A Fehérvári Fitness Fesztivál 2013. rendezése során éltünk a mondással, amit családilag kicsit átdolgoztunk: „A járt utat csakis egy járatlanért hagyd el!”

Mi tesszük a dolgunkat a sport szeretete és tisztelete okán, a sportolókért, a nézőkért, Székesfehérvárért.


Köszönjük a szervezésben való részvételt mindenkinek, aki elősegítette, hogy ez a rendezvény létrejöjjön!


Támogatóink voltak:
 • Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata
 • Koko Kovács István
 • Atlas Sport Kft.
 • Sunn International Kft. (ANS Nutrition, Slimmi, Power Track)
 • Crystal Institute Kft. (Flavin 7)
 • Best Body Nutrition
 • Weider Shop
 • Weider Professional Fitness Training
 • XX-Man Kft.
 • Merquard Média Magyarország Kft. (Shape, Men’s Health)
 • Vital Club
 • Hotel Villa Völgy
 • Active Holiday Croatia
 • Kertész Csárda és Panzió
 • Karóracentrum
 • Bomba Energy Drink
 • Vadex Zrt.
 • Szita Nyomda Kkt.

 

Megköszönjük minden előkészítő és utómunkában résztvevő barátunk segítségét is, akik nélkül nem lett volna ilyen gyönyörű plakátunk és belépőjegyünk. De nem állt volna a színpad sem.


Jövőre meglepetések várnak mindenkire!

- Kalmár-Rubos Katalin
- Kalmár András

    (szervezők)
Eredmények:

Bikini sport -165 cm
1. Renata Bojtos
2. Kitti Becsei
3. Balha Gabriella
4. Veronika Hada
5. Kéri Veronika

Bikini sport +165

1. Demeter Klaudia
2. Tessza Széman
3. Orbán Eszter
4. Cseh Edina
5. Bablencz Hajnalka
6. Németh Mariann

Női physique -165 cm
1. Csala Lilla
2. Monk Krisztina
3. Hajdú Brigitta

Női physique +165 cm
1. Tóth Zita
2. Herczog Erzsébet
3. Princz Anita

Férfi Physique abszolút
1. Lénárt Gábor
2. Nagy Zoltán
3. Pletser Ádám

Physique vegyes páros

1. Bablencz Hajnalka - Nagy Zoltán
2. Herczog Erzsébet - Lénárt Gábor

Női testépítés abszolút

1. Edina Besze
2. Csala Lilla
3. Herczog Erzsébet

Férfi testépítés abszolút
1. Lénárt Gábor
2. Nagy Zoltán

Legjobb férfi kar különdíja: Nagy Zoltán
Legjobb szabadgyakorlat különdíja: Csala Lilla
vissza

versenynaptár

Teljes versenynaptár »
 BODYBUILDING
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐEMELÉS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐSEMBER
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 FITNESS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 WEBÁRUHÁZ
 KAPCSOLAT-VEVŐSZOLGÁLAT
 GARANCIA
 KISZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
 JOGI NYILATKOZAT
 CÉGADATOK
 Adatkezelési szabályzat
by xGraFiX