GYM.hu
BodybuildingErőemelésErősemberFitnessGYM ÉVKÖNYV 2011Webáruház
GYM bodybuilding. Testépítő hírek és tanácsok #1 forrása. 
hírek
versenynaptár
Versenyzők
Edzés
Táplálkozás
Táplálék kiegészítők
Dopping
Versenygaléria
Gym TV
Szövetségek
Szabályzat

GYM TV

Major Zsolt @ Eleven Ház
IFBB szakmai szemle
Major Zsolt @ K3 Fitness
Földvári Attila
Benedek Nikoletta és Nagy Levente
Molnár Péter
Szabó Melinda
Tóth Dani
Gym TV videók »

WBPF Magyar Bajnokság

Versenygaléria / WBPF Magyar Bajnokság
Backstage
Junior Testépítés
Tehetségkutató Testépítés
Fitness
Férfi Model Physique
Masters
Női Athletic Physique -165cm
Női Athletic Physique +165cm
Női Testépítés
Athletic Physique -175cm
Athletic Physique +175cm
Testépítés
SportModel
FitLady
Junior Model Physique
Model Physique -160cm
Model Physique -165cm
Model Physique -170cm
Model Physique +170cm
Beszámoló:

Ezen a késő őszi hétvégén nem a mozi, hanem a fitneszrajongók hada lepte el az Eurocenter mozitermét, akik azért jöttek ki, hogy egy kis vidám hangulatot vigyenek az őszi melankóliába, és a novemberi csendben harsányan szurkoljanak kedvenceiknek a WBPF Vb kvalifikáción, amelyet Tozo főszervezésével ezen a napon hoztak tető alá az említett létesítmény mozitermében. Értelemszerűen Tozonak potenciális segítséget nyújtott Buranits Ildikó a WBPF Európai főtitkára, Sebestyén Péter a szövetség magyar elnöke, a kitűnő műsorvezető páros Bánkuti Gabriella-Bihari Ádám, valamint a szakmai stáb többi tagja. Idén a Világbajnokság egy távoli ázsiai ország (Thaiföld) fővárosában Bangkokban, december 4-10én kerül megrendezésre.

Hatvan versenyző nevezett a szövetség szabályaiban előírt kategóriákban ami tiszteletre méltó létszám, főleg ha figyelembe vesszük azt a tényállást, hogy ezen a napon rendezték Tatabányán az INBA Eb-t is, de voltak olyan magyar versenyzők akik szintén ezen a szombaton, Svájcban az NAC Open nemzetközi viadalon aratták a babérokat.
 

Apróbb adminisztrációs akadályok miatt kissé döcögve startolt a verseny, de menet közben a szervezők megpróbálták behozni az időcsúszást. Sajnos így is az esti órákban ért véget, aminek ezúttal is az lett végeredménye - a verseny eredményein túlmenően-, hogy foghíjas nézőtér előtt került sor a díjátadásra, ami valljuk meg, ilyen fennkölt pillanatokban nyomasztóan hat a versenyzőkre és a díjkiosztókra egyaránt. Nem vitás, sürgős megoldást kell keresni a hosszúra nyúlt rendezvények orvoslására, hogy ne kínozzuk az amúgy is elgyötört versenyzőket, és a közönség lehetőleg a zárómondatig maradjon.
 

Összességében a hétvégi verseny színvonalát tekintve, nem lehet panaszra okunk. Kulturált körülmények között hozták tető alá a rendezvényt, jól felkészült versenyzők kápráztatták el a nagyérdeműt, mintegy jelét adva, hogy a tájföldi kirándulást nem tekintik egy sima hétvégi strandozásnak, jóllehet bő négy hét múlva kerül sor a nagy megmérettetésre. Ennyi idő alatt rengeteget lehet még csiszolni, finomítani a fazonon azoknak, akik megszeretnék mutatni magukat a nagyvilágnak Bangkokban december elején. Bár hétvégén néhányan hiányoztak a magyar élvonalból (Molnár Péter, Molnár Tamás, Czine Szilvia, Zsupán Fanni...) komoly fajsúlyú sportolókból mégsem volt hiány. Itt volt Nagy Bettina, Domokos Ágota, Pap Tímea, Debreczeni Gábor vagy olyan feltörekvő fiatalok mint Tóth Jennifer vagy Simon Szimonetta, akinek érdemes megjegyezni a nevét, hiszen akár Oláh Noémi utódja is lehet amennyiben a potenciális szakmai támogatás mellett, biztosított lesz az anyagi háttere is, na meg ha nem lankad a lendülete, vagy nem törik meg lelkileg egy csalódás vagy kudarc nyomán.
 

Nem feledkezünk meg az ázsiai országok, elsősorban a félelmetes iráni különítmény világverő hírnevéről főként a testépítés kategóriákban, mi szurkolók mégis töretlenül bízunk hazánkfiai harci erejében, győzelmi vágyában, és szent meggyőződésünk, hogy decemberben éremzáporral térnek haza az egzotikus délkelet-ázsiai országból.
 

  "múmia"
Eredmények:


vissza

versenynaptár

Teljes versenynaptár »
 BODYBUILDING
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐEMELÉS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐSEMBER
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 FITNESS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 WEBÁRUHÁZ
 KAPCSOLAT-VEVŐSZOLGÁLAT
 GARANCIA
 KISZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
 JOGI NYILATKOZAT
 CÉGADATOK
 Adatkezelési szabályzat
by xGraFiX