GYM.hu
BodybuildingErőemelésErősemberFitnessGYM ÉVKÖNYV 2011Webáruház
GYM bodybuilding. Testépítő hírek és tanácsok #1 forrása. 
hírek
versenynaptár
Versenyzők
Edzés
Táplálkozás
Táplálék kiegészítők
Dopping
Versenygaléria
Gym TV
Szövetségek
Szabályzat

GYM TV

Major Zsolt @ Eleven Ház
IFBB szakmai szemle
Major Zsolt @ K3 Fitness
Földvári Attila
Benedek Nikoletta és Nagy Levente
Molnár Péter
Szabó Melinda
Tóth Dani
Gym TV videók »

Superbody

Versenygaléria / Superbody
Backstage
Sztárvendégek, egyéb
Fitness Forma
Fitness Modell 1
Fitness Modell 2
Forma 1
Forma 2
Forma összetett
Teenager 1
Teenager 2
Athletic 1
Athletic 2
Újonc 1
Újonc 2
Open 1
Open 2
Teenager összetett
Athletic összetett
Újonc összetett
Teenager + Athletic
Újonc + Open
Grand Prix
Abszolút bajnokok
Beszámoló:

A Superbody nem csupán múltját tekintve emelkedett a magyar testépítő és fitnesz versenyek élvonalába, hanem profi szervezésének, színvonalának köszönhetően is, de legütősebb vonzereje talán a magas díjazásakban rejlik, amely valljuk meg manapság a sportolók értékrendjében az egyik legfontosabb szempontot képezi. Idén is óriási létszámú extra felkészült sportoló mérette meg magát a Hosszúréti Sportcentrumban, sokan közülük nagynevű versenyzők akik már bizonyítottak az elmúlt években, és idén is komoly eredményekre aspirálnak a különböző világversenyeken. Ők, a magyar sportág ikonjai inspiráció forrásként szolgálhatnak a feltörekvő nemzedék jövőképében, nemzedék amely tovább viheti majd a sportág hazai dicsőségét. A főszereplők ki is kitettek magukért, és zömében a maximumot nyújtották ezen a napon, hiszen a komoly gázsi, valamint a nagy mennyiségű Scitec táplálékkiegészítő termék amit szétosztottak közöttük, hipnotikus hatással bírt.

 

Teenagertől a Grand Prix-ig számos kategóriában nevezhettek a versenyzők, így minden induló megtalálta a számára megfelelő mezőnyt amelyben farkasszemet nézhetett ellenfeleivel.

Kathi Béla a "Hegyi Gorilla" talán élete legjobb formájával lépett színpadra és hozta a papírformát, annál is inkább mivel a legpotenciálisabb ellenfele Molnár Péter ezúttal kihagyta a Superbodyt, így Béciről szólt a fáma, aki egyértelműen nyerte a Grand Prix kategóriát. (Peti a WABBA Universere valamint a WBPF VB-re készül.) A verseny egyik legizgalmasabb kategóriájában a Modell 1-ben, Nagy Bettina maga mögé utasította Czine Szilviát, és a Fitparádé abszolút győztesét Zsupán Fannit.

Említésre méltó az Athletic összetett végeredménye is, amelyben Göndöcs Balázs vitte el a pálmát, olyan nagy nevű ellenfeleket megelőzve mint: Kovács Dávid, Lénárd Lajos, Kis Gábor, Molnár Tamás és  Kohári Richárd! Balázs egyébként a Teenager + Athletic összetettet is megnyerte, és ezzel a verseny egyik legeredményesebb atlétája lett ezen a napon. Földvári Attila is csúcsformával lépett színpadra, és az Open aranyához hozzácsatolta az Újonc + Open összetett győzelmet is.

 

Sztárvendégek sokasága özönlötte el a színpadot mintegy jelét adva, hogy a Superbody egy olyan esemény, amelynek imédzséhez szervesen hozzátartóznak a sportág nagyjai. Cedric Mc-Millan és Blair Mone pazar show-pózolással szórakoztatta a közönséget, míg Foud Abiad elmesélte, hogy nemrégen mondta ki a boldogító igent, ám a sportolásnak itt még messze nincs vége. De itt volt Mészáros Laci fekve nyomó világbajnok, Berki Krisztián olimpikon és még nagyon sokan mások, akik jelenlétükkel kétségtelenül emelték a verseny amúgy is magas színvonalát.

 

Vörös Zoltán műsorvezető sajátos szónoklati stílusával, már a startnál megadta az alaphangot, szokásához híven családias hangulatot teremtett a nézőtéren. A szakértő és kritikus nagyérdemű szinte delíriumban szurkolta végig a versenyt, és biztatta a kedvencét. Persze akadtak olyanok is, akiknek elfogyott a türelmük megvárni a hosszúra nyúlt rendezvény végkifejletét, és hazaszivárogtak még mielőtt az esemény fénypontja tetőfokára hágott volna. Sajnos ez az egyik hátulütője azoknak a rendezvényeknek, amelyeken rengeteg kategória kerül elbírálásra, és száz vagy akár ennél is több versenyző nevez. Technikailag roppant nehéz néhány óra alatt lebonyolítani az ilyen rendezvényeket, ez pedig rányomja bélyegét a versenyzők és maga a esemény valódi értékére. Az amúgy is fizikailag, phiszikailag és idegileg egyaránt kizsigerelt versenyzők elcsigázva szédelegnek a nap végére, nem mindenki képes a maximumot nyújtani a döntő pillanatokban, a zsűri koncentráció képessége fakul amelynek következményeként sajnos előfordul, hogy nem születik mindig objektív ítélethozatal, amelynek egy több hónapos felkészülés kínjait átélt sportoló látja kárát, és a közönség is elfárad, belefásul, vagy hazacammog épp a katarzis perceiben.

 

Nyilván, a gigantikus versenyek lényegesen több pozitív mint a negatív élményt nyújtanak, és a szervezők ezen szempontok alapján döntenek, hogy mekkora volumenű rendezvényt hozzanak tető alá.

Gondolom minden sportkedvelő felebarátom egyazon véleményen osztozik; örüljünk, hogy a mai kínkeserves gazdasági válságban, akadnak olyan vállalkozó szellemű sportbarátok, akik pénzt és időt áldoznak, hogy egy nagy horderejű versenyt tető alá hozzanak. Nos a Superbody méltóságteljesen menetel a fitneszrendezvények élvonalában, és reméljük, hogy a "Legenda" hosszú évekig töretlenül folytatódik.

 

    "múmia"
Eredmények:


vissza

versenynaptár

Teljes versenynaptár »
 BODYBUILDING
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐEMELÉS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐSEMBER
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 FITNESS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 WEBÁRUHÁZ
 KAPCSOLAT-VEVŐSZOLGÁLAT
 GARANCIA
 KISZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
 JOGI NYILATKOZAT
 CÉGADATOK
 Adatkezelési szabályzat
by xGraFiX