GYM.hu
BodybuildingErőemelésErősemberFitnessGYM ÉVKÖNYV 2011Webáruház
GYM bodybuilding. Testépítő hírek és tanácsok #1 forrása. 
hírek
versenynaptár
Versenyzők
Edzés
Táplálkozás
Táplálék kiegészítők
Dopping
Versenygaléria
Gym TV
Szövetségek
Szabályzat

GYM TV

Major Zsolt @ Eleven Ház
IFBB szakmai szemle
Major Zsolt @ K3 Fitness
Földvári Attila
Benedek Nikoletta és Nagy Levente
Molnár Péter
Szabó Melinda
Tóth Dani
Gym TV videók »

WBPF Világkupa / Férfi kategóriák

Versenygaléria / WBPF Világkupa / Férfi kategóriák
Backstage
Megnyitó
Model Physique
Fitness Physique
Athletic Physique -175cm
Athletic Physique +175cm
Junior Bodybuilding
Masters +40év -80kg, +80kg
Masters +50év, +60év
-70kg
-80kg
-90kg
-100kg
+100kg
Overall
Beszámoló:

Óriási Sportfeszt került megrendezésre június 9-10-én Budaörsön, a Budapest tőszomszédságában fekvő festői kis település sportcsarnokában, amelynek fő attrakcióját az 1.WBPF Világkupa nyújtotta. Buranits Ildikó a szövetség európai főtitkára álmodta meg a rendezvényt, melynek a jövőben folytatása is lesz, annál is inkább, mert az érdeklődés megütötte a várt mércét. A versenyzők mellett jelen voltak a WBPF szövetség prominens képviselői: Paul Chua a szövetség főtitkára, Hussain AL Saffar a szövetség ázsiai elnöke, Axel Bauer a szövetség európai elnöke valamint más nemzetközi delegáltak. A magyar delegációt Sebestyén Péter a szövetség magyar elnöke, és természetesen Buranits Ildikó a verseny mentora és főszervezője vezette.

 

A két napos rendezvény első napján a hölgyek vetélkedője került terítékre, míg a férfiak a második napon mérték össze erejüket. Az abszolút fitmodel kategória győztese az a Regős Lili lett, aki az elmúlt év őszén már megmutatta oroszlánkörmeit, amikor a Fitparádén a kategória diadalon túl, Czine Szilviát megelőzve az abszolút győzelmet is bekasznizta. Lili két héttel korábban csalódásként élte meg a temesvári eb-t, de a világkupa sikere bőven kárpótolta érte. A férfiak abszolút győzelmét, ahogy azt a papírforma is előírta, Molnár Péter söpörte be teljesen megérdemelten. A magyar szupertehetség extra sikeres idényt zárt, hiszen mindent megnyert ahol csak elindult, méghozzá toronymagasan. Összesítésben szintén a magyar csapat diadalmaskodott, hiszen a csapatversenyt is megnyerték sportolóink, megelőzve az örök rivális ukrán különítményt.

 

Mondhatnánk; minden szép volt, minden jó volt, ám az örök átok sajnos ezúttal is rányomta bélyegét a rendezvényre, és ez nem más mint a verseny lebonyolításának ideje. Persze könnyű kívülről kritikát fogalmazni, ám amikor 25 kategóriát kell értékelnie a zsűrinek amit nem lehet egy csettintéssel elintézni, be kell látnunk, hogy ez korántsem annyira egyszerű feladat. Másfelől a versenyzők és a nagyérdemű szempontjait figyelembe véve, nem ártana valamilyen alternatívát találni ennek az örökös problémának orvoslására.

Reményeink szerint az első WBPF Világkupa korántsem az utolsó, amely egyben remek dobbantódeszkának minősült a rendezvény jövőjét illetően.

    "múmia"

WBPF Világkupa / Női kategóriák
vissza

versenynaptár

Teljes versenynaptár »
 BODYBUILDING
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐEMELÉS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐSEMBER
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 FITNESS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 WEBÁRUHÁZ
 KAPCSOLAT-VEVŐSZOLGÁLAT
 GARANCIA
 KISZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
 JOGI NYILATKOZAT
 CÉGADATOK
 Adatkezelési szabályzat
by xGraFiX