GYM.hu
BodybuildingErőemelésErősemberFitnessGYM ÉVKÖNYV 2011Webáruház
GYM bodybuilding. Testépítő hírek és tanácsok #1 forrása. 
hírek
versenynaptár
Versenyzők
Edzés
Táplálkozás
Táplálék kiegészítők
Dopping
Versenygaléria
Gym TV
Szövetségek
Szabályzat

GYM TV

Major Zsolt @ Eleven Ház
IFBB szakmai szemle
Major Zsolt @ K3 Fitness
Földvári Attila
Benedek Nikoletta és Nagy Levente
Molnár Péter
Szabó Melinda
Tóth Dani
Gym TV videók »

Krypta Trófea

Versenygaléria / Krypta Trófea
Backstage
Masters
Fitness Forma
Testépítés -85kg
Testépítés +85kg
Fitness Modell
Abazolút Testépítés
Beszámoló:

Nyilván nem mondok újat azon sporttársaimnak akik rendeztek már versenyt, vagy más jellegű eseményt, hogy sajnos gyakorta csalódások tömkelegének masszív falaiba ütközünk, amikor barátaink -vagy annak hitt embertársaink- leteszik a nagy esküt, hogy versenyzőként, vagy nézőként ott lesznek a kínkeserves körülmények között összehozott rendezvényeinken, aztán egy pillanat alatt elillan az adott szó szentsége, és köpnek rá az ígéretükre. Nem, hogy lelkiismeret furdalást nem éreznek, de azzal sem törődnek, hogy az illemkódexet is megsértik magatartásukkal, nem csak azt akinek szent ígéretet tettek. Az emberi jellem mit sem számít az értékítéletükben.

 

Ennek keserű érzését az idei "Krypta Trófea" alkalmával is át kellett élnem, amelynek koreográfiája kísértetiesen hasonlított az előzőre. Nem szándékszom megnevezni senkit, aki a barátság jegyében tett ígéretének ellenére nem jött el, de még arra sem méltatott, hogy előtte felhívjon és közölje e "nemes" szándékát. Akinek van némi önérzete tudja azt magától is, amennyiben pedig nem bántja a lelkiismerete, úgyis sajátosan értelmezné, ha megnevezném, sőt valószínűleg sértve érezné magát. Mellesleg olyan ígérgető is volt akit külön díjjal szerettünk volna meglepni, helyette meglepett "Őméltósága, nemes távolmaradási gesztusával". No de hagyjuk a sértődés retorikáját, hiszen mindez csupán kiáltás a pusztába, kutyából szalonna nem lesz.

 

A visszajelzésekre alapozva a jelenlevők; versenyző, tisztelet meghívott, sajtó képviselő vagy néző, valamennyien pozitívan nyilatkoztak, "kriptikusan" jól érezték magukat, és ez nekünk szervezőknek több mint erkölcsi elégtétel. Színvonala nem közelítette meg egy Fitparádé, vagy Bodysport Kupa nívóját, de nem is szándékoztunk rivalizálni a monumentális rendezvényekkel, mindössze egy családias, hangulatos versenyt szerettünk volna tető alá hozni. Mindenesetre a Herkules Trófea mentora, Lucus professzor úr által alkotott trófea költemények is nagyban hozzájárultak a kis verseny egyéniségéhez. Ehhez hozzájött a temérdek ajándék, különdíj, amelyekkel igyekeztünk minden versenyzőt úgy díjazni, hogy senki ne távozzon csalódottan, keserű szájízzel, ha már nekünk szervezőknek, távol maradt "barátaink" bőségesen okoztak hasonló érzést. Megpróbáltuk dinamikusan lebonyolítani a versenyt, felesleges időhúzás nélkül, hogy a felkészülés minden kálváriáját átélt elgyötört versenyzők legalább miattunk ne legyenek még brutálisabban kizsigerelve. Az aki már megfordult a "kínpadon" pontosan tudja milyen érzés végigagonizálni egy hosszúra nyúlt versenyt, ezért nem értem meg azokat a nagynevű szervezőket akik csupán üzleti szempontokat  helyeznek előtérbe, és ennek okán mit sem törődnek a versenyzők kínjaival.

 

Az abszolút győztes veterán legenda Liszka Péter, bevallása szerint bő három évtizedes pályafutása során, sosem vitt haza akkora trófeát mint a "Kryptáról" begyűjtött ereklyét. Lehet még átkot is szórt ránk, hogy megterheltük a verdáját, méreteit tekintve egy ókori egyiptomi obeliszkre emlékeztető díjjal, amelynek terhe alatt megroggyant a szerencsétlen járgány, mint tulajdonosa a diéta pokoli gyötrelmeitől.

 

Nem maradhatott el a záróbankett sem, amelyet a Győr Pláza Spenót Ételbár "múmia" karikatúrájával fémjelezve biztosított a meghívottaknak, és a fieszta is folytatódott Nagy Balázs színművész dalba foglalt előadásával, aki a versenyen is kitett magáért irigylésre méltó hangjával. Megfelelő alkalomnak bizonyult a buli, hogy meglepjék Múmiát arra "kényszerítve" a bankett szervezői szövetségben a "Hárem hölgyekkel", szignózza a cégtáblán "éktelenkedő" képmását.

 

Enyhülő fájdalom talán, hogy az álszentek, és notorius  hazudozók mellett akadnak még őszinte, igaz sportbarátok akikre lehet számítani a jövőben. 

Vida Zoltán, Buranits Ildikó, Sebestyén Péter, Nicu, Bogáti Árpád, vagy média partnereink: Revita Televízió, Gym magazin, Pump& Flex magazin, Bodysport webmagazin valamint a jelenlevő riporterek, fotósok, olyan sport szerető és ember tisztelők, akiknek repertoárjában az adott szónak, és a szent ígéretnek még van súlya.

 

   "múmia"


vissza

versenynaptár

Teljes versenynaptár »
 BODYBUILDING
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐEMELÉS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐSEMBER
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 FITNESS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 WEBÁRUHÁZ
 KAPCSOLAT-VEVŐSZOLGÁLAT
 GARANCIA
 KISZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
 JOGI NYILATKOZAT
 CÉGADATOK
 Adatkezelési szabályzat
by xGraFiX