GYM.hu
BodybuildingErőemelésErősemberFitnessGYM ÉVKÖNYV 2011Webáruház
GYM bodybuilding. Testépítő hírek és tanácsok #1 forrása. 
hírek
versenynaptár
Versenyzők
Edzés
Táplálkozás
Táplálék kiegészítők
Dopping
Versenygaléria
Gym TV
Szövetségek
Szabályzat

GYM TV

Major Zsolt @ Eleven Ház
IFBB szakmai szemle
Major Zsolt @ K3 Fitness
Földvári Attila
Benedek Nikoletta és Nagy Levente
Molnár Péter
Szabó Melinda
Tóth Dani
Gym TV videók »

WBPF European Championships

Versenygaléria / WBPF European Championships
Backstage
Férfi Model Physique
Athletic Physique -175 cm
Athletic Physique +175cm
Junior Bodybuilding
Master 40-49 years, -80 kg
Master 40-49 years, +80 kg
Master 50-59 years
Master +60 years
Bodybuilding -70 kg
Bodybuilding -80 kg
Bodybuilding -90 kg
Bodybuilding -100 kg
Bodybuilding +100 kg
Junior Model Physique
Model Physique -160 cm
Model Physique -165 cm
Model Physique -170cm
Model Physique +170cm
Junior Fitness Physique -165 cm
Junior Fitness Physique +165 cm
Fitness Physique
Női Athletic Physique -165 cm
Női Athletic Physique +165cm
Női Bodybuilding
Férfi Fitness Physique
Model Physique Overall
Bodybuilding Overall
Beszámoló:

A Kárpát-medence délkeleti részén, a Bánságban fekvő, közel 330 ezer lakosú várost amelyből mintegy 25 ezer magyar nemzetiségű, a Béga és a Temes folyó szelik ketté. Hajdani magyar mivoltát mi sem bizonyítja ékesebben, mint az a történelmi esemény, hogy Temesvár első címerét I. Lajos, magyar királynak köszönheti, amelyet 1365-ben adományozott a városnak, és amely a Magyar Királyság első ismert címere volt.

A második világháború után Temesvár történetének legfontosabb eseménye az 1989-es romániai forradalom kirobbanása volt. Esemény esemény hátán; sport vonalon az egyik legnagyobb esemény talán a 3-ik WBPF Európa Bajnokság, amelyet idén május 25-26-án hoztak tető alá a kissé posztkommunista jellegű, de tiszteletet parancsoló masszív létesítmény, az Olimpia Sportcsarnokban, amely még mindig a város egyik arhitechtonikai büszkesége.

Florin Teodorescu, a messze földön ismert és elismert versenyszervező, volt ezúttal is a rendezvény promotere, aki az évtizedek során a több, mint negyven rendezvény mellett két profi grand prix-t is rendezett az említett sportcsarnokban, ahol a műfaj olyan nagyjai is felvonultak, mint: a nyolcszoros Mr. Olympia Ronnie Coleman, Jay Cutler, Dexter Jackson, Ronnie Rockwell, Eddy Abbew és még nagyon sokan mások, akik a sportág ikonjaiként vannak elismerve. Teodorescu úr ebben a létesítményben üzemeltet egy rendkívül színvonalas és impozáns fitnesz termet, rendhagyó módon  24 órás nyitva tartással. A terem sajátos dekorját a világon egyedi könyvtár egészíti ki, valamint a sportcsarnok előterében elhelyezett szoborcsoport, amely a sportág halhatatlan legendáinak bronzba öntött alakjait testesíti meg.

Elképzelni sem lehet ennél pompásabb körülmények között megrendezni egy világversenyt. Jóllehet Teodorescu úr óriási tapasztalattal rendelkező rendezvényszervező, ám egy ilyen volumenű sportfeszt, amely a fitneszen és testépítésen kívül számos egyéb vetélkedőknek is teret adott, még neki is komoly kihívásnak számított. Kissé döcögve, de szervezőtársaival - Petru Voicu, (a román WBPF szövetség elnöke) Andra Voicu, (a szövetség főtitkára) - valamint segítőivel egyetemben Buranits Ildikó (a WBPF szövetség európai főtitkára) és Sebestyén Péter (a szövetség magyar elnöke) -  hathatós közreműködésével végül sikerült egy pazar rendezvénynek otthont adni. Hozzátartozik a történethez, hogy a backstage-ben is elkelt a magyar segítség: fóliázás, versenyzÍ 5k irányítása, a verseny menetrendjének precíz működtetése...Magyarok itt, magyarok ott, magyarok mindenhol!

Ahogy az előzetesen várható volt a színpadon is magyar honfitársaink brillíroztak. A 25 kategóriában nem kevesebb, mint 37magyar érem született: 14 arany, 10 ezüst, 13 bronz. Az abszolút Fit Model győzelmet a magyarok egyik büszkesége Nagy Bettina söpörte be, míg testépítésben, ahogy az várható volt Molnár Péter vitte el a pálmát.

Temesvár ezúttal is kitett magáért és mi sportkedvelők szívünk mélyén abban reménykedünk, hogy évek múltán nem csupán nosztalgiával gondolunk a 2012-es WBPF Eb-re, hanem szurkolóként újfent részesei lehetünk egy újabb világeseménynek, amelyet a bánsági városban rendeznek meg.

 

       "múmia"

vissza

versenynaptár

Teljes versenynaptár »
 BODYBUILDING
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐEMELÉS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐSEMBER
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 FITNESS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 WEBÁRUHÁZ
 KAPCSOLAT-VEVŐSZOLGÁLAT
 GARANCIA
 KISZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
 JOGI NYILATKOZAT
 CÉGADATOK
 Adatkezelési szabályzat
by xGraFiX