GYM.hu
BodybuildingErőemelésErősemberFitnessGYM ÉVKÖNYV 2011Webáruház
GYM bodybuilding. Testépítő hírek és tanácsok #1 forrása. 
hírek
versenynaptár
Versenyzők
Edzés
Táplálkozás
Táplálék kiegészítők
Dopping
Versenygaléria
Gym TV
Szövetségek
Szabályzat

GYM TV

Major Zsolt @ Eleven Ház
IFBB szakmai szemle
Major Zsolt @ K3 Fitness
Földvári Attila
Benedek Nikoletta és Nagy Levente
Molnár Péter
Szabó Melinda
Tóth Dani
Gym TV videók »

WBPF EB kvalifikáció

Versenygaléria / WBPF EB kvalifikáció
Backstage
Junior Model Physique
Férfi Model Physique
Junior Testépítés
Fitness Physique
Női Testépítés
Athletic Physique -175cm
Athletic Physique +175cm
Női Athletic Physique -165cm
Női Athletic Physique +165cm
Masters Testépítés +40év -80kg
Masters Testépítés +40év +80kg
Masters Testépítés +50év
Masters Testépítés +60év
Model Physique -160cm
Model Physique -165cm
Testépítés -70kg
Testépítés -80kg
Model Physique -170cm
Model Physique +170cm
Testépítés -90kg
Testépítés -100kg, +100kg
Model Physique Overall
Testépítés Overall
Beszámoló:

A Napfény városában hozták tető alá a WBPF verziójú magyar bajnokságot és nemzetközi nyílt versenyt, amely egyben kvalifikáció volt a Temesváron május 24-25-én megrendezésre kerülő EB-re valamint a Világkupára, melyet  június 9-10-én rendeznek Budaörsön. Közel száz jól felkészült atléta nevezett a versenyen, és mind a női mind a férfi kategóriákban helyenként éles küzdelem alakult ki a végső győzelemért, mintegy jelezve, hogy Magyarország potenciális testkultúra  bázissal rendelkezik. A már viharvert , és még mindig fiatal versenyzők mögött mint: Molnár Péter, Bohos Kornél, Nagy Bettina, Szűcs Kata, Nagy Klaudia... és sorolhatnánk, olyan tehetségek bontogatják szárnyaikat, akik az évek múltával tovább erősíthetik a társadalom által előítéle tekkel telített sportágat. Néhányan már a nemzetközi porondon is megmutatták oroszlán körmeiket: Ngujen Patrik, Kiss Virág, Potornai Petra, Bochoda Benjámin, Kis Brigitta, és akkor még nem említettük azokat akik ezen a napon más versenyeken próbáltak szerencsét, no meg azokat akik valamilyen oknál fogva kihagyták a tavaszi szezont.
 
A rendezvény főszervezője Kokovai Andor valamint segítő társai, profi szinten rendezték meg a versenyt az impozáns Rendezvény központban, létesítmény amely akár egy világverseny megrendezésére is méltó lehetne. Valljuk meg, a népes közönség, a szurkolók is maximálisan kitettek magukért, hogy a versenynek meglegyen a várt hangulata. Talán az egyetlen árnyfoltja a késő estig elhúzódó időcsúszás volt, amelyre a jövőben nem ártana megoldást keresni. Az amúgy is kizsigerelt versenyzőket kegyetlenül megviseli a hosszúra nyúló meddő és bizonytalan várakozás. nincs annál borzalmasabb érzés, mint amikor beállítja a csúcsformáját egy adott időpontra az atléta, úgy tölt, úgy iszik, úgy barnít és melegít, sőt az adrenalin szintjét is úgy állítja be, és  kiderül, hogy  várnia kell még negyven percet, amiből aztán a csúszás okán másfél óra kerekedik ki. Sőt a közönséget is megviseli a késő estébe nyúló verseny, ezért gyakorta előfordul, hogy amikor a fénypontja elérkezik azaz az abszolút győztes kiválasztása, a nézőtér bizony alaposan megritkul.
 
Az abszolút győzelmet és a vele járó díjat, ahogy az előre várható volt Molnár Péter kasznizta be teljesen megérdemelten. Kivételes genetikájának, no meg tiszteletet parancsoló megjelenésének, az aprólékosan kidolgozott monumentális, de mégis esztétikus, arányos izomtömegének köszönhetően vihette el a pálmát. Kérdés, hogy az EB-n ki szólhat bele Peti diadalmenetébe? Reméljük Temesváron is mindössze egy másik magyar, a rettenetes keresztszálkás, metszett combokkal megáldott Bohos Kornél lesz majd a magyar világbajnok legméltóbb ellenfele. Jól hangzik a szlogen; csak magyartól fél a magyar. Így legyen, és maradjon még hosszú éveken keresztül.

    "múmia"
vissza

versenynaptár

Teljes versenynaptár »
 BODYBUILDING
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐEMELÉS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐSEMBER
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 FITNESS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 WEBÁRUHÁZ
 KAPCSOLAT-VEVŐSZOLGÁLAT
 GARANCIA
 KISZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
 JOGI NYILATKOZAT
 CÉGADATOK
 Adatkezelési szabályzat
by xGraFiX