GYM.hu
BodybuildingErőemelésErősemberFitnessGYM ÉVKÖNYV 2011Webáruház
GYM bodybuilding. Testépítő hírek és tanácsok #1 forrása. 
hírek
versenynaptár
Versenyzők
Edzés
Táplálkozás
Táplálék kiegészítők
Dopping
Versenygaléria
Gym TV
Szövetségek
Szabályzat

GYM TV

Major Zsolt @ Eleven Ház
IFBB szakmai szemle
Major Zsolt @ K3 Fitness
Földvári Attila
Benedek Nikoletta és Nagy Levente
Molnár Péter
Szabó Melinda
Tóth Dani
Gym TV videók »

Fitness Weekend - Nemzetközi Kupa

Versenygaléria / Fitness Weekend - Nemzetközi Kupa
Backstage
Junior Fitness
Body Fitness -165cm
Body Fitness +165cm
Női Testépítés
Testépítés -70kg
Testépítés -80kg, -90kg
Testépítés -100kg, +100kg
Klasszikus Testépítés -175cm
Klasszikus Testépítés +175cm
Masters Testépítés
Páros Testépítés
Sára György - bemutató
Fitness Modell -165cm
Szalma Attila - bemutató
Fitness Modell +165cm
Abszolút Body Fitness
Abszolút Testépítés
Abszolút Fitness Modell
Beszámoló:

Stílusát tekintve az Uránia Nemzeti Filmszínház, a velencei gótika, valamint az itáliai reneszánsz formai elemeit, az arab-mór díszítőelemeivel ötvözve  jött létre, és jelenleg Budapest egyik legmeghatározóbb "mór" stílusú épületeként tartják számon. Ebben a lenyűgöző létesítményben rendezték meg 2011 május 15-én az IFBB égisze alatt, az Aminostar Fitness Weekend, Szabadidős Fitness és Testépítő Nemzetközi Kupát. Nagynevű versenyzők ezúttal is jelezték indulási szándékukat, és ennek következményeként színvonalas, látványos verseny szemtanúja lehetett az igényes hazai közönség.

A Junior Fitness kategóriában a világbajnok Szabó Melinda, a Gilda Max büszkesége, minden kétséget kizáróan nyerte az aranyat. Testfordulóban és szabadon választott gyakorlatban sem talált legyőzőre. Kiváló genetikai adottságai, színpadi megjelenése egy jól megkomponált kűrrel ötvözve, elkápráztatta a közönséget és a zsűrit. Nem nehéz megprófétálni, hogy előtte még nagy jövő tárulkozik ki, ha így folytatja. Mögötte a másik fiatal tehetség, Harangozó Tímea (Marcipán SE) végzett. Timi struktúrája is rendben van, de nem ártott volna többet foglakozni a formába hozással. Egy kevés makacs felesleg még rajta maradt, ami a jövőben könnyen korrigálható. Kelemen Laura (Vezér Fitness) végzett a harmadik helyen, és ezzel a bronzérmet vihette haza. Neki talán egy kevés izomtömeg et kell még magára pakolnia a jövőben, de ezt a hiányosságot is lehet korrigálni.

Bodyfitness -165 cm-es kategóriában Szeberényi Éva (Berkes Team), ahogy tőle megszokhattuk, ezúttal is a dobogó legfelső fokára állhatott, teljesen megérdemelten. Kidolgozott izomzattal és tele optimizmussal érkezett az Urániába, mintegy jelezve, hogy ellenfeleinek nem lesz egyszerű feladat elbánni vele. Második helyen végzett a Corpus SE versenyzője Balogh Edina, aki szintén sokat szenvedhetett a szálásítás idő alatt, tény amely egyértelműen megmutatkozott az izomzatán. Éva viszont túl kemény diónak bizonyult Edina számára ezen a napon. Kanthi Boglárka (Tozo Team) a bronzérmet vihette haza, ami egyáltalán nem rossz eredmény egy ilyen erős kategóriában. Ő is jól lepucolt, száraz izomzattal érkezett a versenyre, és nagy csatát vívott a második helyért. Németh Adrienn (Berkes Team) végzett a negyedik helyen, ötůf6diken az Ausztriából érkezett Adrijana Kiprijanoska, a hatodik helyen pedig a szlovák Martina Namespetrova. Figyelembe véve a mezőny színvonalát, róluk is elmondhatjuk, hogy tisztességgel helytálltak ezen a versenyen.

Kemény küzdelmet hozott a Bodyfitness+165 cm-es kategória, ahol két Berkes Team versenyző, Suri Orsolya és Szabó Réka csaptak össze. Kemény csatában végül Réka kerekedett felül, nagyobb izomtömegének, széles és kerek vállának köszönhetően. Mindkét versenyző száraz, éles fazonnal érkezett a versenyre, tehát az izomtömeg különbség volt a döntő tényező. Nagy Dóra, Egyéni versenyző nyerte a bronzérmet, akit már többször láthattunk színpadon az elmúlt években, tehát rutinos versenyzőnek számít. Dóra is jól felkészült formával érkezett, de a két előtte végző lánnyal nem vehette fel a versenyt. Negyedik helyen végzett Földes Györgyi, aki Felvidékről érkezett a versenyre. Neki viszont még pucolódnia kellett volna ahhoz, hogy felnőjön a kategóriához. Női tes tépítésben az aranyérmet Kathiné Mariann (Berkes Team) vihette haza, aki maga mögé utasította a szlovák Martina Namespetrovat, és az Eszteró Team versenyzőjét Szokol Borbálát. Íme egy ékes példája annak a ténynek, hogy ebben a  sportágban határ a csillagos ég, hiszen köztudott, hogy Mariann nem tartózik éppenséggel az ifjú generáció széles körébe. Masszív, érett és  tagolt izomzata viszont a kategória fölé emelte az "örök ifjú" hölgyet. Kalapot emelünk előtte, mindazért amit tesz, hogy ne kallódjon el a hétköznapok szürkeségében. A szlovák lány, tömegesebb, és talán szárazabb is volt Borinál, melynek következményeként állhatott a dobogó második fokára.

A Férfi testépítés -70 kg-ban Vu Dihn Huyhn (Corpus SE) végzett az élen, őt követték sorrendben Géri János a Berkes Team versenyzője, és Gödöny Zsolt a Huber Fitnessből. Vu magasságához képest sűrű izomtömeggel rendelkezett, és ezt megpróbálta  a lehető legjobban kidolgozni. Győzelme teljes mértékben megérdemelt. Géri Jánosnak már jóval kisebb volt a tömege, de ő is lepucolt formával érkezett a versenyre. Gödöny Zsolt, ha barnítót használt volna, talán megszorongatja Jánost, de így az erős reflektorfényben nem érvényesültek izomtónusai.

Testépítés -80 kg-os kategóriában, egy versenyző indult, Kis Gábor a Kokovai Teamből. Ellenfelek nélkül nehéz lenne őt jellemezni. Persze nem az ő terhére írható, hogy nem jelentkezett más versenyző ebben a kategóriában. A -90 kg-ban Krucsai József (Kokovai Team) vitte el a pálmát, megelőzve Vásárhelyi Zoltánt, az Eszteró Team versenyzőjét. Józsi a -80 kg-os kategóriát szokta dominálni, tehát ebből is arra lehet következtetni, hogy még nem volt teljes mértékben bekészült formában. A csúcsformáját későbbi versenyekre időzíti, akárcsak Zoli, akinek a WBPF EB lesz a fő versenye.

Kökény Béla (Fitness 2000) hozta a -100 kg-os kategóriát, de a maximális formábahozást ő is a világversenyekre időzíti. Ezüstérmet nyert a Szlovákiából érkezett versenyző Marek Namespetra, aki Bélát még így  sem tudta megszorongatni. Testépítés +100 kg-ban a magányos induló Ladislav Kindernay (Szlovákia) nyerte el az aranyérmet.

Klasszikus Testépítés 175 cm alatt, öt versenyző indult, és az aranyérmet a Szlovákiából érkezett Henrich Resetka vihette haza, száraz, éles formájának köszönhetően. Nem vitás, Henrich nagyon bekészült erre a versenyre, és teljesen megérdemelten végzett az első helyen. A Kokovai Team versenyzője Kiss Gábor nyerte el az ezüst érmet ebben a kategóriában, aki szintén jól bekészült, de a szlovák fiúval nem vehette fel a versenyt. Géri János végzett a harmadik helyen, aki a testépítés -70 kg-ban is megmutatta magát, akárcsak Gödöny Zsolt, aki az ötödik helyen zárta a versenyt. Köztük a TIFIT versenyzője, Halász Barnabás végzett.

Erős mezőny gyűlt össze a Klasszikus Testépítés +175 cm-es kategóriában is, amelyben a tavaszi N.A.C. VB ezüstérmes, Molnár Tamás ( Fitness Vital) is benevezett. Sajnos ezúttal nem jött össze a tavaszi bravúr, és a harmadik helyen zárta a versenyt. Definiáltságán kellett volna még korrigálnia. A kategóriát, az extra száraz Roman Skalsky (Szlovákia) nyerte, teljesen megérdemelten. Minden beállásnál egyértelműnek tűnt, hogy senki nem foszthatja meg az aranyéremtől. Őt követte honfitársa, Wlodzimierz Hess, aki szintén jól időzített, ám kettejük között nem csak a szárazság döntött, hanem az izomtömeg is. Negyedik helyen Ádám Viktor (Corpus SE) végzett, akinek túl erős volt a mezőny elitje, akárcsak a szintén Szlovákiából érkezett Peter Cibilenkonak, aki az ötödik helyen zárta a versenyt.

Ebben az évben a Masters kategóriában többször is összecsapott a két veterán harcos, Vásárhelyi Zoltán (Eszteró Team) és Gulyás László (Fitness Vital), akik többnyire megosztoztak a helyezéseken. Ezúttal Zoli tűnt jobbnak, és így elhappolta az aranyat Laci elől, aki az ezüstéremmel vigasztalódhatott. Talán Zolinak a szárazsága volt a mérvadó szempont, főleg a combja, amiért a bírók neki ítélték oda az aranyat.

Páros Testépítésben, a már összeszokott Vásárhelyi Zoltán-Szokol Borbála nevezett, és vitték el az aranyérmet.

Fitness Modell 165 cm alatt, akárcsak előző nap, drámai csatát vívott a két nagy "rivális", Péter Lívia (Corpus SE., támogatója a Power Track) és Nagy Bettina (Berkes Team). Egy nap távlatában megváltozott a sorrend kettejük között. Olybá tűnik, erre a napra Bettinek jobban sikerült a formaidőzítés, de mindannyian tudjuk, hogy amikor nüansznyi különbségek döntenek két versenyző között, még néhány óra is elegendő ahhoz, hogy megforduljon a sorrend. Harmadik helyen, Regős Lili a Tozo Team versenyzője végzett, aki felvette a versenyt a favoritokkal, és becsülettel helytállt ebben a roppant erős mezőnyben. Ha még picit combjára és vállára tömegelne, minden bizonnyal több borsót törne ellenfelei orra alá. Zsiga Melinda (Huber Fitness) elöző nap a dobogó harmadik fokára állhatott,  ezen a napon viszont, igaz alig egy hellyel, de lecsúszott a dobogóról. Versenyben volt a bronzéremért, ám Lili, összhatás tekintetében jobbnak bizonyult. Döntőbe jutottak még; Wotsch Fanni (Atlantis SE), és Szeifert Regina (Tozo Team).

Kiegyensúlyozott volt a Fitness Modell +165 cm-es kategória is, amelyben Vasvári Nikolett, az Atlantis SE üdvöskéje vitte el a pálmát az előző nap győztese, Simkó Gina (Tozo Team) elől. Niki arányos, és szépen kidolgozott izomzattal érkezett a versenyre, és nagy csatában végül ő érdemelte ki az aranyérmet. Ginának nem sikerült megismételnie az elöző napi bravúrt, de nincs miért szégyenkeznie, hiszen versenyben volt az aranyéremért. Sajnos a szabályok értelmében csak egy versenyzőnek ítélhetik oda a győzelmet, és ezen a versenyen Niki volt az, akit a döntnökök jobbnak láttak. Ladó Burista Réka (Peak) végzett a harmadik helyen, aki lehet, hogy nem volt olyan verseny formában mint az előtte végző amazonok, de szépségével kompenzálta az apró hiányosságait. A Gilda Max versenyzői, Szálas Anett é s Szalka Andrea következtek sorban a negyedik, illetve az ötödik helyen, akik adottságaikat tekintve egy kis szerencsével akár előrébb is végezhettek volna. A Fitness Modell abszolút győztese Nagy Bettina volt, teljesen megérdemelten. Genetikai adottságai, színpadi megjelenése, egyértelművé tették, hogy a győzelmi serleg őt illeti meg. A Bodyfitness abszolút címet Szeberényi Évának ítélték oda, aki alkatával és kidolgozottságával érdemelte ki a végső győzelmet.

Az Abszolút Testépítésben pillanatig sem volt kérdéses, hogy Kökény Béla lesz a befutó. Kiváló struktúrájának, masszív izomvázának, köszönheti az abszolút győzelmet.
Végigkövetve a beszámolót, nem nehéz észrevenni, hogy ezen a napon is számos olyan versenyző kápráztatta el a nagyérdeműt, akik már bizonyítottak a nemzetközi porondon, és minden bizonnyal a jövőben is lesz még beleszólásuk a nagyok dogába. Soha rosszabbat!

   "múmia"

Eredmények:

Junior Fitness
 1. Szabó Melinda
 2. Harangozó Tímea
 3. Kelemen Laura

Body Fitness -165cm
 1. Szeberényi Éva
 2. Balogh Edina
 3. Kanti Boglárka
 4. Németh Adrienn
 5. Adrijana Kiprijanoska (Ausztria)
 6. Maria Namespetrova (Szlovákia)
 7. Matkó Tímea
 8. Juhász Genovéva

Body Fitness +165cm
 1. Szabó Réka
 2. Suri Orsolya
 3. Nagy Dóra
 4. Földes Gyöngyi (Szlovákia)

Női Testépítés
 1. Katiné Mariann
 2. Martina Namespetrova (Szlovákia)
 3. Szokol Borbála

Testépítés -70kg
 1. Vu Dihn Huynh
 2. Géri János
 3. Gödöny Zsolt

Testépítés -80kg
 1. Kis Gábor

Testépítés -90kg
 1. Krucsai József
 2. Vásárhelyi Zoltán

Testépítés -100kg
 1. Kökény Béla
 2. Marek Namespetra (Szlovákia)

Testépítés +100kg
 1. Ladislav Kindernay (Szlovákia)

Klasszikus Testépítés -175 cm
 1. Henrich Resetka (Szlovákia)
 2. Kiss Gábor
 3. Géri János
 4. Halász Barnabás
 5. Gödöny Zsolt

Klasszikus Testépítés +175 cm
 1. Roman Skalsky (Szlovákia)
 2. Wlodzimierz Hess (Szlovákia)
 3. Molnár Tamás
 4. Ádám Viktor
 5. Peter Cibelenko (Szlovákia)
 6. Vígh László
 7. Gál Bálint

Masters Testépítő
 1. Vásárhelyi Zoltán
 2. Gulyás László

Páros Testépítés
 1. Vásárhelyi Zoltán és Szokol Borbála

Fitness Modell -165cm
 1. Nagy Bettina
 2. Péter Lívia
 3. Regős Lili
 4. Zsiga Melinda
 5. Wotsch Fanni
 6. Szeifert Regina
 7. Vass Vivien
 8. Marina Hamova (Szlovákia)
 9. Bozsányi Fruzsina
 10. Szűcs Annamária
 11. Maria Radosova (Szlovákia)
 12. Varga Csilla
 13. Jacquline Gerlach (Ausztria)

Fitness Modell +165cm
 1. Vasvári Nikolett
 2. Simkó Gina
 3. Ladó Burista Réka
 4. Szálas Anett
 5. Szalka Andrea
 6. Paczolay Klaudia
 7. Jana majernikova (Szlovákia)
 8. Molnár Kinga
 9. Kiss Adél
 10. Pál Zsuzsanna
vissza

versenynaptár

Teljes versenynaptár »
 BODYBUILDING
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐEMELÉS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐSEMBER
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 FITNESS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 WEBÁRUHÁZ
 KAPCSOLAT-VEVŐSZOLGÁLAT
 GARANCIA
 KISZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
 JOGI NYILATKOZAT
 CÉGADATOK
 Adatkezelési szabályzat
by xGraFiX