GYM.hu
BodybuildingErőemelésErősemberFitnessGYM ÉVKÖNYV 2011Webáruház
GYM bodybuilding. Testépítő hírek és tanácsok #1 forrása. 
hírek
versenynaptár
Versenyzők
Edzés
Táplálkozás
Táplálék kiegészítők
Dopping
Versenygaléria
Gym TV
Szövetségek
Szabályzat

GYM TV

Major Zsolt @ Eleven Ház
IFBB szakmai szemle
Major Zsolt @ K3 Fitness
Földvári Attila
Benedek Nikoletta és Nagy Levente
Molnár Péter
Szabó Melinda
Tóth Dani
Gym TV videók »

Fitness Weekend - Fitness Modell Kupa

Versenygaléria / Fitness Weekend - Fitness Modell Kupa
Fitness Modell -165cm
Fitness Modell +165cm
Abszolút Fitness Modell
Beszámoló:

Örvendetes, hogy a versenyezni óhajtó fiatalok számára, egyre több olyan rendezvényt hoznak tető alá a szervezők, ahol a versenyzők kipróbálhatják magukat, tapasztalatot szereznek, megismerheti őket a közönség és a lehetséges támogatók, hogy a jövőben nemzetközi szinten is tovább erősítsék a magyar mezőnyt. Így történt ez május 14-én is, amikor a budapesti Allee Bevásárlóközpontban, a Fitness Ritmus Magyar Kupa mellett, Női Fitness Modell versenyt is rendeztek. Két magassági kategóriában nevezhettek  a versenyzők, 165 cm alatt, és felett.  

Népes mezőny állt rajthoz a -165 cm-es kategóriában, melyben nem kevesebben mint  tizenegyen neveztek. Óriási csatában végül Péter Lívia, a Corpus SE üdvöskéje aratta le a babérokat, megelőzve Nagy Bettinát, a Berkes Team versenyzőjét. Lívia, aki a Power Track támogatását élvezi, amolyan túlvilági  misztikus szépség, akinek vonzereje kétségtelenül magával ragadja a nézőt. Olybá tűnik, ezúttal a döntnökök túlnyomó többsége is őt látta méltónak arra, hogy a dobogó legfelső fokára álljon. Ha még egy picit "szárítani" tudna, ott lenne a helye a nemzetközi porond elit mezőnyében. Bettit nem kell bemutatni az olvasóknak, rendkívüli adottságokkal áldotta meg Fortuna, és halomra nyerte a versenyeket ebben az évben. Ezúttal, a sors úgy hozta, hogy Lívia mögött végzett, de  ez nem csökkenti a fiatal hölgy sportolói érdemeit és értékeit. Zsiga Melinda ( Huber Fitness) nyerte a bronzérmet, de egy ilyen erős mezőnyben ez mindenképpen dicséretes eredmény. Fiatal, tehetséges versenyző, bőven van még ideje a bizonyításra, akár nemzetközi szinten is. Mindenesetre  becsülettel helyt állt, mint ahogy a Berkes Team másik versenyzője, Woots Fanni is. Neki még csiszolódnia kell, de a türelmes, kitartó munka, minden bizonnyal meghozza a gyümölcsét az évek során. A Szlovákiából érkezett Maria Hamova felnőtt a mezőnyhöz, és a tisztességes ötödik helyet szerezte meg. Honfitársának, Deák Máriának sajnos már nem sikerült ennyire a felkészülés, így elmaradt a mezőny első felétől, és a kilencedik helyen zárta a versenyt. Őt Vass Vivien (Gilda Max), Szeifert Regina (Tozo Team) ůe9s Bozsányi Fruzsina (Egyéni) előzték meg.

A+165 cm-es mezőny már nem volt ennyire népes, de itt is nyolc jól felkészült versenyző lépett a színpadra, hogy extrém kvalitásait megcsillogtassa a nagyérdemű előtt. A kategória minőségét mi sem illusztrálja ékesebben, mint az a tény, hogy később ebből a mezőnyből vált ki az abszolút győztes is.
Simkó Gina a Huber Fitness büszkesége uralta a mezőnyt, és igazságos döntéshozatallal vitte el az aranyat. Magabiztos megjelenése, színpadi mozgása, genetikai adottságai, kidolgozottsága, mind olyan ütőkártyái, amelyek a kategória fölé emelték a barna hajú amazont. Őt követte Szálas Anett a Gilda Max versenyzője, aki szintén jó formát hozott ezen e versenyen. Strukturálisan Anett is szinte hibátlan, lepucolt izomzattal érkezett a versenyre egyértelművé téve, hogy nem vállal statiszta szerepet ezen a napon. Méltó ellenfele volt Ginának, kétségtelenül megérdemelte az ezüstérmet. A Peak versenyzője, Ladó Burista Éva sem tartózik a kezdők kategóriájába, ő is már tapasztalt versenyző. Alkati adottságainak köszönhetően, a dobogó harmadik fokára állhatott ezen a Fitness Week-enden. Sza lka Andrea (Gilda Max) épphogy lecsúszott a dobogóról, így a negyedik helyen zárta a versenyt. A mezőny színvonalát tekintve, Andi teljes mértékben elégedett lehet a helyezésével. Két Szlovákiából érkezett grácia, Jana Majernik és Hanka Dzianova következtek sorban, akik számára kissé túl erősnek bizonyult még ez a mezőny.

Amint azt korábban már említettem, az abszolút győzelmet Simkó Gina, a 165 cm feletti kategória aranyérmese nyerte erős küzdelemben Péter Líviával.
Talán jobban kidolgozott izomzatának köszönheti a győzelmet elsősorban, de talán a magassága is hozzá járult diadalához, adottság amely bizonyos esetekben mindenképpen jó ütőkártyának számíthat azzal, hogy impozáns látványt nyújt a színpadon.
Ez a hétvége is bővelkedett izgalmakban, de egy verseny attól értékes, ha a közönségnek és a versenyzőknek egyaránt van miért izgulniuk.

   "múmia"

Eredmények:

Fitness Modell -165 cm

 1. Péter Lívia
 2. Nagy Bettina
 3. Zsiga Melinda
 4. Wootsh Fanni
 5. Maria Hamova
 6. Vass Vivien
 7. Szeifert Regina
 8. Bozsányi Fruzsina
 9. Deák Márta
 10. Szűcs Annamária
 11. Maróti Emese

Fitness Modell + 165 cm

 1. Simkó Gina
 2. Szálas Anett
 3. Ladó Burista Réka
 4. Szalka Andrea
 5. Jana Majernik
 6. Hanka Dzianova
 7. Glavatity Luca
 8. Pál Zsuzsanna

Abszolút Fitness Modell: Simkó Gina

vissza

versenynaptár

Teljes versenynaptár »
 BODYBUILDING
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐEMELÉS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐSEMBER
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 FITNESS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 WEBÁRUHÁZ
 KAPCSOLAT-VEVŐSZOLGÁLAT
 GARANCIA
 KISZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
 JOGI NYILATKOZAT
 CÉGADATOK
 Adatkezelési szabályzat
by xGraFiX