GYM.hu
BodybuildingErőemelésErősemberFitnessGYM ÉVKÖNYV 2011Webáruház
GYM bodybuilding. Testépítő hírek és tanácsok #1 forrása. 
hírek
versenynaptár
Versenyzők
Edzés
Táplálkozás
Táplálék kiegészítők
Dopping
Versenygaléria
Gym TV
Szövetségek
Szabályzat

GYM TV

Major Zsolt @ Eleven Ház
IFBB szakmai szemle
Major Zsolt @ K3 Fitness
Földvári Attila
Benedek Nikoletta és Nagy Levente
Molnár Péter
Szabó Melinda
Tóth Dani
Gym TV videók »

Szuperkupa

Versenygaléria / Szuperkupa
Backstage
Tehetségkutató Klasszikus Testépítés
Tehetségkutató Open Testépítés
Tehetségkutató GP Testépítés
Tehetségkutató Fitness Modell
Junior Testépítés
Fitness Figure
Masters +40év
Masters +50év
Athletic
Fitness
Fitness modell
Testépítés -172 cm
Testépítés -179 cm
Testépítés + 179 cm
Major Zsolt - bemutató
Pál Mónika - bemutató
Szél Izabella - bemutató
La Llave Alex - bemutató
Beszámoló:

Hajdúnánás alig 20.000 fős kis település a keleti térségben, amelyet alaposan megtépázott a múlt történelme. Elég ha csak az 1956-os forradalom és szabadságharcot emeljük ki, melynek leverését követően Debrecen után, Hajdúnánáson ítélték el a legtöbb embert a megyéből a büntetőperekben.

Nos e hajdúsági kis város adott otthont a 2011-es Szuperkupa testépítő és fitness versenynek, amely egyben kvalifikáció volt az NAC, valamint a WABBA világbajnokságokra.Létszámában és színvonalában is remek versenyt láthatott a nagyérdemű,de hát az évek során megszokhatta, hogy Vida Zoltán és Pintér Ferenc versenyszervezők, adnak a minőségre. Száz feletti induló létszámú atléta vívott ádáz csatát a különböző kategóriákban. A verseny, a szervezők rutinjához méltóan, dinamikusan, pörgősen zajlott le. A városi Művelődési Ház nézőtere zsúfolásig megtelt,és akik hétvégi programnak a Szuperkupát választották, minden bizonnyal nem mentek haza csalódottan.

Minden kategóriában ki lehetne emelni nem csak a dobogósokat, de helyenként azokat is, akik nem jutottak az első  háromba, amely egyértelműen fémjelzi,hogy a verseny színvonala méltó volt a nevéhez. Itt-ott nyilván akadtak  helyezésükkel elégedetlen atléták is, de nincs a világon olyan pontozásos rendszerű verseny, ahol közmegelégedésre minden versenyző ott végezne, ahol érzése szerint végeznie kellene, de hát a pontozásos szisztéma egyik rákfenéje a szubjektív megítélés, amit sajnos egyes döntnökök sajátosan, mondhatnánk részrehajlóan alkalmaznak.

Junior testépítésben, a későbbi WABBA világbajnok, Józsa Béla (Johnny Fitness) eredményéhez kétség sem fért, minden tekintetben toronymagasan kiemelkedett a kategóriából. Deák István, egyéni versenyző végzett a második helyen, aki még potenciális tartalékokkal rendelkezik, hogy idővel majd a nagyok közé küzdje fel magát, akárcsak  a Vida Fitness versenyzője, a bronzérmes Kohári Richárd, akit rendkívüli genetikával "vert" meg a sors.

Fitness Figure kategóriában is egyértelmű volt Perez Erika (Vida Fitness) győzelme, aki nemcsak itt, a kvalifikáción tűnt ki ellenfelei közül, de az NAC VB-n is árnyalatnyi különbséggel maradt el a győzelemtől, amit ha történetesen neki ítélnek oda, egy szava sem lehetett volna senkinek az égvilágon. Ezüstérmes lett Szekeres Judit (Vida Fitness), aki alkatilag teljesen beillik a Figure mezőnybe, de Erika túl nagy falatnak bizonyult a számára. Horváth Orsolya, szintén a Vida Fitness versenyzője, hosszú, és drámai kihagyás után tért vissza a sportéletbe, és máris látványos fejlődésen ment át, de ezúttal be kellett érnie a bronzéremmel.

Érdekesen alakult ki a végső sorrend Masters Testépítés 40-50 év közötti mezőnyben, ahol László Sándor (Kokovai Team) vitte el a pálmát Gulyás László (Fit Vital) elől. A bírák valószínűleg a definiáltságot favorizálták ebben a kategóriában. Hegedűs István (Fitness 2000) harmadik helyezése meglepőnek tűnt, hiszen Pisti robusztus , száraz tömeget vonultatott fel. Talán combhajlítóján lappangott még némi alantas víz, és így hátsó pózainál nem volt annyira éles mint vetélytársai. Összességében talán mégis előrébb lett volna a helye.

A veteránok mezőnyében, az 50 év feletti Masters Testépítésben, Lakatos "Múmia"Mihály (Vida Fitness) végzett az élen, megelőzve Kovács Lászlót (Fit Vital), valamint Medek Tibort (Fitness 2000). Múmia, az NAC VB-re készült, így csúcsformáját Luxemburgra időzítette. Laci a verseny  egyik meglepetése volt, impozáns kiállásával, sármos megjelenésével. Talán magasságához képest, néhány kiló tömeg jöhetne még rá. Tibi, ahogy tőle megszokhattuk rom szárazan érkezett a versenyre, de ő is többnyire tömegproblémákkal küzd.

Illés Norbert (Schitec Team), az Athletic kategóriában diadalmaskodott a tőle megszokott lepucolt fazonnal, megelőzve Rozgonyi Csabát (Tifit), aki később a WBPF EB-n hozta igazi csúcsformáját. Kiss Gábor (Kokovai Team), aki szintén más versenyre összpontosította a végleges formáját, akár csak a későbbi NAC VB. ezüstérmes, Molnár Tamás (Iron Variors) is. Ők valamennyien erre a kategóriára termettek, árnyalatnyi különbségek döntöttek köztük, na meg, ki hogyan időzített a Szuperkupára.

Fitnessben, a Vida Fitness versenyzője Suba Krisztina vitte el az aranyat, aki erőteljesen készült a luxemburgi NAC VB-re. Kriszta tapasztalt versenyző, szálkás, érett izomzattal lépett színpadra, győzelme teljesen megérdemelt. A kategóriában ezüstérmet szerzett Nagy Dóra egyéni induló, aki izom sűrűségben maradt alul első számú riválisával szemben, talán ez volt a fő ok, hogy nem végzett az élen, hiszen a definíciója neki is rendben volt. Molnár Hajnalka (Power Gym) végzett a harmadik helyen, akinek pillanatnyilag még nagy falatnak tünt az előtte végző két amazon.

Népes mezőny gyűlt össze a Fitness Modellben, amelyben Szalai Brigitta (Fitness2000) állhatott a dobogó legfelső fokára, megelőzve a két Vida Fitness versenyzőjét,Fári Edinát valamint Soós Bernadettet, aki az NAC VB-n a Shape kategóriába nevezett, és bronzérmet nyert. A két bronzérem között viszont nem kicsi a különbség. Erre a versenyre, még nem volt teljesen bekészülve, ezért csúszott le a dobogó harmadik fokára. Edina az ezüst éremmel teljesen elégedett lehet, hiszen ő még kezdő versenyzőnek számít, és ez a pózain meg is látszott. Kissé merevek még a beállásai, de ezen lehet csiszolni az évek során. Brigi, kihasználta a lehetőséget, csúcsformában érkezett a versenyre, szépen tagolt combizomzata, gömbölyű deltái, és színpadi mozgása is valószínűleg hozzájárult az aranyérem elnyeréséhez.

Testépítés -172 cm kategóriában pillanatnyi kétség se fért Kökény Béla (Fitness 2000) győzelméhez, aki hihetetlen sűrű, gömbölyű tagolt izomzattal érkezett Hajdúnánásra, és egyértelművé tette, hogy ezen a napon legyőzhetetlen. Második hely en, Fűzesi Tibor (Vida Fitness) végzett, akit különös genetikával áldottak meg az Égiek, de ezen a versenyen még távol állt a csúcsformájától. Obertol"Oby" Dávid (Vida Fitness) végzett a harmadik helyen, akinek még túl erős volt a kategória, de egy fiatal ambiciózus versenyzőről van szó, akinek bőven van még ideje a bizonyításra.

Testépítés -179 cm kategóriában Jenei István (Vida Fitness) győzött teljesen megérdemelten. Pisti robusztus, tömött atléta, és ezúttal a "száradás" is összejött neki, amelyet később az NAC VB-n okosan kamatoztatott is. Zombori László (Fitness2000) a második helyen zárta a versenyt, de Laci igazából a WBPF EB-re időzítette a csúcsformáját, ez igazából egy jó felmérés volt a számára. Dudás Ádám Egyéni induló végzett a harmadik helyen, d e ő sem érkezett élete legjobb formájával a versenyre. Combja még nem volt a tőle megszokott éles formában, de ez csak munka kérdése, mert strukturálisan szinte hibátlan.

A Testépítés 179 cm feletti kategóriában sem maradtak el az izgalmak, amelyben végül Bocz Tamás (Berkes Team) vitte el a pálmát. Tomi, nem tömegével nyerte a kategóriát, hanem kidolgozott, metszett, száraz izomzatával. Magasságához képest jöhetne rá még jó pár kiló, és akkor nemzetközi szinten is megállná a helyét. Az ezüstérmes Fekete József (Kathi Team) épp a hiányos definiáltsága miatt végzett a második helyen. Arányos, tömött versenyző, de ez kevésnek bizonyult a győzelem megszerzéséhez. Rozsnoki Attila (Berkes Team) szerezte meg a bronzérmet, akinek Józsihoz hasonlóan még száradnia kellett volna, hogy előrůe9bb végezhessen. De ami késik, nem múlik, biztos lesz ez még jobb is.


A Szuperkupa díjazás szempontjából is megütötte egy kvalifikációs verseny mércéjét. Bőkezűen osztogatták a rendezvény támogatói a díjakat, és a versenyzők túlnyomó többsége elégedetten  csomagolt a rendezvény befejezése után. Azok a versenyzők akik itt jól szerepeltek, a világ versenyeken is tisztességesen helyt álltak. A magyaroktól rettegnek a világversenyeken, és reményeink szerint ez így marad a jövőben is, amennyiben a versenyzőket hagyják érvényesülni, és nem gördítenek akadályt felkészülésük amúgy is rögös útjába.


    "múmia"

Eredmények:

Junior testépítés

 1. Józsa Béla
 2. Deák István
 3. Kohár Richárd
 4. Boros Bálint
 5. Simon Gábor


Fitness figure

 1. Perecz Erika
 2. Szekeres Judit
 3. Horváth Orsolya
 4. Hajdik Mária
 5. Kathi Andrásné

 

Masters 40 év felett

 1. László Sándor
 2. Gulyás László
 3. Hegedűs István
 4. Román Tibor
 5. Dénes József
 6. Kis János


Masters 50 év felett

 1. Lakatos Mihály
 2. Kovács László
 3. Medek Tibor
 4. Gombos Miklós
 5. Somogyi Ottós


Athletic

 1. Illés Norbert
 2. Rozgonyi Csaba
 3. Kiss Gábor
 4. Molnár Tamás
 5. Krémer József
 6. Heisinger Ádám
 7. Simon Gábor
 8. Csontos Csaba
 9. Dudok Csaba


Fitness

 1. Suba Krisztina
 2. Nagy Dóra
 3. Molnár Hajnalka


Fitness modell

 1. Szalai Brigitta
 2. Fári Edina
 3. Soós Bernadett
 4. Tóth Virginia
 5. Bozsányi Fruzsina
 6. Demeter Katalin
 7. Zagyva Rita
 8. Pál Zsuzsanna
 9. Nagy Klaudia
 10. Buttás Viktória


Testépítés -172 cm

 1. Kökény Béla
 2. Füzesi Tibor
 3. Obertol Dávid


Testépítés -179 cm

 1. Jenei István
 2. Zombori László
 3. Dudás Ádám
 4. Méry Zoltán
 5. Otlakán Mihály


Testépítés + 179 cm

 1. Bocz Tamás
 2. Fekete József
 3. Rozsnoki Attila
 4. Busai Péter
 5. Schönecker László
 6. Molnár Dániel
vissza

versenynaptár

Teljes versenynaptár »
 BODYBUILDING
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐEMELÉS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐSEMBER
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 FITNESS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 WEBÁRUHÁZ
 KAPCSOLAT-VEVŐSZOLGÁLAT
 GARANCIA
 KISZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
 JOGI NYILATKOZAT
 CÉGADATOK
 Adatkezelési szabályzat
by xGraFiX