GYM.hu
BodybuildingErőemelésErősemberFitnessGYM ÉVKÖNYV 2011Webáruház
GYM bodybuilding. Testépítő hírek és tanácsok #1 forrása. 
hírek
versenynaptár
Versenyzők
Edzés
Táplálkozás
Táplálék kiegészítők
Dopping
Versenygaléria
Gym TV
Szövetségek
Szabályzat

GYM TV

Major Zsolt @ Eleven Ház
IFBB szakmai szemle
Major Zsolt @ K3 Fitness
Földvári Attila
Benedek Nikoletta és Nagy Levente
Molnár Péter
Szabó Melinda
Tóth Dani
Gym TV videók »

Louie Koncz Classic International

Versenygaléria / Louie Koncz Classic International
Backstage
Junior
Tehetségkutató -80kg
Tehetségkutató +80kg
Mr. Zsaru
Újonc -80kg
Újonc +80kg
Klasszikus -175cm
Klasszikus -180cm, +180cm
Masters
Open -80kg
Open -90kg
Open -100kg
Open +100kg
Abszolút
Ahmad Ahmad - IFBB 202 PRO
Beszámoló:

Akárcsak a korábbi években, idén is két naposra tervezték a Hegyvidéki Fitparádét (október 15-16), mellyel néhai sporttársunk, Louie Koncznak állítanak emléket szervező barátaink, a már megszokott helyen a Csörsz úti Sportmax létesítményben, annyi változtatással, hogy ezúttal szombaton került sor az összes női, valamint először a férfi modell kategória megrendezésére (FitModel World), és vasárnap léptek színpadra a többi férfi kategóriák (Louie Koncz Classic). Buranits Ildikó és Sebestyén Péter évek óta tesz róla, hogy a rendezvény minden tekintetben felnőjön a nemzetközi események szintjéhez és elvárásaihoz. Aligha szükségszerű kihangsúlyozni, hogy a Fitparádé jóval több, mint egy hétvégi szabadidős sportrendezvény, vagy egy szokványos nemzetközi testépítő és fitnesz verseny. Sajátos feelingjével, standok, kiállítások tömkelegével, versenyszámok tucatjával megspékelve (szkander, kettleber erőemelés, kötélugrás, erős emberek vetélkedője...stb,stb.) kétségtelenül a magyar rendezvények egyik legrangosabb hírnöke a műfaj nemzetközi sportvilágában.

Amint az várható volt, fel is bukkant jó néhány nagyágyú mint; Debreczeni Gábor, Molnár Péter, Szalma Attila, Varga Gergely, Molnár Tamás, Krucsai József, Bodó Imre és sorolhatnánk, a külföldi versenyzőket már nem is említve. 
Bevallom nehezemre esik egyik-másik sportoló szakmai értékelése, kielemzése, de a versenybeszámolók egyik alapkövetelménye épp ezt kívánja, ezért nem tehetek mást, mint belevágni a sűrűjébe.

A junior kategóriában népes mezőny gyűlt össze, ami arra enged következtetni, hogy lesz majd utánpótlás bőven a sportágban. Páldi Gábor győzelme talán struktúrájának, arányainak köszönhető, de tömegén, definícióján a jövőben van még mit csiszolnia. Fiatal versenyzőről lévén szó, ezeket a hiányosságokat bőven lesz ideje korrigálnia.

A tehetségkutató alsó kategória versenye bár nem hozott a juniorokhoz hasonló népes mezőnyt, minőségében megállta a helyét. Oláh József (nem összetévesztendő Joemesterrel a rettenthetetlen szamurájjal) tagolt, kidolgozott izomzatával mindenképpen vetélytársai fölé emelkedett, és méltán végzett az első helyen.

Szintén a tehetségkutatók +80 kg-os mezőnyében Kerekes Sándor, keskenyebb csípőjének, arányos testalkatának, tömöttebb combizomzatának köszönheti a győzelmet első számú riválisával, Konczér Balázzsal szemben.

Mr.Zsaru kategóriák egységesen osztódtak kétfelé. 85 kg alatt, Kovács Zoltán nagyobb izomtömegének köszönhetően utasította maga mögé Oláh Józsefet, míg a +85 kg-os kategóriában pillanatnyi kétség sem fért Debreczeni Gábor győzelméhez. Ha magasságához nagyobb masszát sikerül magára pakolnia a közeljövőben, garantáltan nagy csatákban is megállja a helyét. Főleg a felső testét kell még a lábaihoz korrigálnia. Bocz Tamás talán definiáltságával előzte meg Varga Gergelyt, aki az elmúlt évben csiszoltabb formát tudott hozni.

Újonc 80 kg alatti kategória viszonylag kiegyensúlyozottnak mondható, talán ami Vass Attila diadala mellett szól, a definiáltsága, míg riválisa Arnold Gergely comb szeparáltsága még nem volt tökéletes, vagy nem feszített rá kellőképpen.

Az Újonc +80 kg-os mezőnyét Csavajda Szabolcs nyerte Maria Siskával szemben teljesen megérdemelten. Kerekebb  és szeparáltabb izomzattal rendelkezett ellenfeleivel szemben, ráadásul arányaiban is felülmúlta vetélytársait.

Classic Body -175cm-es kategóriában heten indultak. Végül a szlovák Peter Medved aratta le a győzelmet Boros Dezső és Arnold Gergely kárára. Kétségtelenül a definiáltságának köszönheti a győzelmet, bár ami a barnítást illeti ráfért volna még egy-két árnyalatnyi sötétebb tónus. Tisztes távolságból ugyanis lehetetlen volt észrevenni a finomabb kidolgozottságot, ennek okán a hátsó sorokban többen csóválták a fejüket, mintegy nyomatékot adva ellenvetésüknek.

Szintén a Body Classic -180cm-es mezőnyét a már nagyobb versenyeket megjárt, viharvert Molnár Tamás nyerte. Tomi egy született klasszikus versenyző, kifogástalan arányokkal és szimmetriával megáldva, melyhez mélyen metszett tónusok, definiáltság párosul. Talán a vádliján kell még javítania, ám azt minden élsportoló tudja, hogy a vádli, mozgástartományának köszönhetően bizony az egyik legmakacsabb izomcsoport. Nyilván nem Tamás hanyagolja, hanem az izomcsoport rakoncátlankodik.

A +180cm Body Classic mezőnyét Czikó Gergő nyerte érettebb izomzatának köszönhetően, megelőzve Söllei Norbertet. Norbi tömöttebb volt, de egy-két hétre még szüksége lett volna, hogy izomélességben is felvegye a versenyt Gergővel szemben. Ne feledkezzünk meg a "lerágott, öreg csontokról", azaz a masters kategóriákról sem. (Nem sértő szándékkal titulálom sorstársaimat ezzel a jelzővel, hiszen én is közéjük tartózom, hanem idéztem néhány ifjabb versenytársunk megnyilvánulásából. Ezért is tettem idézőjelbe)

Kovács Zoltán egyértelműen nyerte a 40-50 év közötti kategóriát megelőzve Peter Medvedet, akin talán ezúttal a sötétebb barnítás sem segíthetett volna, potenciálisabb ellenfelével szemben. Zoltán robusztus tömeget vonultatott fel, és legalább annyira volt definiált mint felvidéki ellenfele. Talán combja belső ívén kell még korrigálnia a jövőben. Ha ez sikerül és még csiszol a pózolásán, bizony nemzetközi szinten is megütheti a mércét.

Az 50-60 év közötti masters kategóriát Árpád Sárközi nyerte teljesen megérdemelten. Várnai Tibor tisztességgel helytállt, és dicséret illeti, hogy felkészült egy ilyen nagyszabású versenyre. Ő az ezüstéremmel vigasztalódhat. Robinson Róbert a 60 év feletti versenyt nyerte.

Kemény küzdelmet hozott az Open -80 kg-os kategória is, ahol immáron harmadszor bukkant fel Peter Medved, és ha már felbukkant nyerte a kategóriát, ezzel a második aranyat is bezsebelve, melyhez hozzájött még egy ezüst, érdekes módon épp az"öregek" csatájában. És egyesek még leírják a veteránokat! Vass Attila és Krucsai József követték sorrendben. Attila talán kisebb tömeggel rendelkezett a győztesnél aki nüansznyival szárazabb is volt, Józsi meg egyértelműen nem erre a versenyre időzítette a csúcsformáját, különben nem valószínű, hogy ez lett volna a végeredmény.

Érdekes volt az Open -90kg-os kategória is, melyben végül Rákóczi Zsolt lett a győztes megelőzve lényegesen tömörebb, és renkivüli struktúrával megáldott ellenfelét, Mohamed Osman Anvaryt, aki viszont még túlságosan fedett volt a Fitparádén. Valószínűleg ő sem erre a megmérettetésre időzítette a csúcsformát.

A -100 kg-os kategóriában Molnár Péter, az elvárásoknak megfelelően learatta a babérokat, megelőzve Roman Havryshukot és Debreczeni Gábort. Impozáns fizikumával, magabiztos megjelenésével Péter kétségkivűl ellenfelei fölé magasodott.

Open +100kg-ban Szalma Attila iszonyú izomtömegével, széles és gömbölyű deltáival, boncasztal méretű hátával kiemelkedett a szintén komoly méretekkel rendelkező Bodó Imre mellett, bár a definiáltságán még neki is javítani kell. Ám Attila és edzője Kokovai Andor profi képességekkel rendelkeznek, nem kétséges,hogy a legfontosabb versenyre maximálisan bekészül.

Az abszolút győzelemért vívott csatában is ádáz küzdelem zajlott. Struktúrájának és metszettebb, kidolgozottabb formájának köszönhetően végül Molnár Péter gyűjtötte be az abszolút győzelmet, és a velejáró díjakat, valamint a vándor serleget.
Mindent egybevetve mondjuk ki, a Fitparádé az Fitparádé, és rangjához méltóan ezúttal is méltóságteljesen leküzdötte a világválság okozta gazdasági akadályokat. Senki ne feledje; a Fitparádé jövőre is ugyanebben az időben, ugyanitt a Sportmaxban kerül megrendezésre.
 
   "múmia"

Eredmények:

Junior
 1. Páldi Gábor
 2. Nitkovszki Kevin
 3. Emil Hutka
 4. Eric Jurco
 5. Bence Nagy
 6. Lelovics Gábor
 7. Jakub Ondrejka
 8. Gecse Áron
 9. Matus Grznar

Tehetségkutató -80 kg
 1. Oláh József
 2. Bojer Ferenc Zoltán
 3. Vers Norbert
 4. Eric Jurco
 5. Takács Tibor
 6. Bence Nagy

Tehetségkutató +80 kg
 1. Kerekes Sándor
 2. Konczér Balázs
 3. Matus Grznar
 4. Jakab Ondrejka
 5. Gecse Áron
 6. Horvath Gergely

Zsaru -85 kg
 1. Kovács Zoltán
 2. Oláh József
 3. Sípos Viktor

Zsaru +85 kg
 1. Debreczeni Gabor
 2. Bocz Tamas
 3. Varga Gergely

Zsaru Classic
 1. Nagy Gergely

Újonc -80 kg
 1. Vass Attila
 2. Arnold Gergely
 3. Boros Dezső
 4. Bojer Ferenc Zoltán

Újonc +80 kg
 1. Csavajda Szabolcs
 2. Marian Siska
 3. Peter Lunter
 4. Michal Vajda
 5. Sipos Viktor
 6. Czene Laszlo
 7. Gencsi József

Classic body -175 cm
 1. Peter Medved
 2. Boros Dezső
 3. Arnold Gergely
 4. Kovalenko Bogdan
 5. Szenci Darko
 6. Bojer Ferenc Zoltán
 7. Hazan Wehbe

Classic body -180 cm
 1. Molnar Tamás
 2. Peter Lunter
 3. Sípos Viktor

Classic body +180 cm
 1. Czikó Gergő
 2. Söllei Norbert
 3. Michal Vajda
 4. Kecskes Peter
 5. Nagy Gergely
 6. Tamás Imre

Masters -50 év
 1. Kovács Zoltán
 2. Peter Medved
 3. Blanusa Boris
 4. Tamas Imre

Masters -60 év
 1. Arpad Sarkozi
 2. Várnai Tibor

Masters +60 év
 1. Robinson Robert

Open -80 kg
 1. Peter Medved
 2. Vass Attila
 3. Krucsai József
 4. Oláh József
 5. Páldi Gabor

Open -90 kg
 1. Rákóczi Zsolt
 2. Mohamed Osman Anvary
 3. Czikó Gergő
 4. Sergej Frolov
 5. Marian Siska
 6. Peter Lunter
 7. Arpad Sarkozi

Open -100 kg
 1. Molnar Peter
 2. Roman Havryshuk
 3. Debreczeni Gábor
 4. Tányéros Balaóázs
 5. Aleksey Birukov
 6. Bocz Tamás

Open +100 kg
 1. Szalma Attila Zoltán
 2. Bodó Imre

Abszolút bajnok
 • Molnár Péter
vissza

versenynaptár

Teljes versenynaptár »
 BODYBUILDING
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐEMELÉS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐSEMBER
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 FITNESS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 WEBÁRUHÁZ
 KAPCSOLAT-VEVŐSZOLGÁLAT
 GARANCIA
 KISZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
 JOGI NYILATKOZAT
 CÉGADATOK
 Adatkezelési szabályzat
by xGraFiX