GYM.hu
BodybuildingErőemelésErősemberFitnessGYM ÉVKÖNYV 2011Webáruház
GYM bodybuilding. Testépítő hírek és tanácsok #1 forrása. 
hírek
versenynaptár
Versenyzők
Edzés
Táplálkozás
Táplálék kiegészítők
Dopping
Versenygaléria
Gym TV
Szövetségek
Szabályzat

GYM TV

Major Zsolt @ Eleven Ház
IFBB szakmai szemle
Major Zsolt @ K3 Fitness
Földvári Attila
Benedek Nikoletta és Nagy Levente
Molnár Péter
Szabó Melinda
Tóth Dani
Gym TV videók »

IFBB Magyar Bajnokság

Versenygaléria / IFBB Magyar Bajnokság
Backstage
Minősítő Testépítés
Minősítő Fitness Modell -165cm
Minősítő Fitness Modell +165cm
MB Fitness -163cm
MB Body Fitness -158cm
MB Body Fitness -163cm
MB Body Fitness -168cm
MB Body Fitness +168cm
MB Body Fitness - színes
MB Klasszikus Testépítés -175cm
MB Klasszikus Testépítés -180cm
MB Klasszikus Testépítés +180cm
MB -65kg, -70kg
MB -75kg, -80kg, -100kg
MB Fitness Modell -165cm
MB Fitness Modell +165cm
MB Női Testépítés -55kg
Szabadidős Body Fitness
Szabadidős Női Testépítés
Szabadidős -80kg
Szabadidős -90kg
Szabadidős +90kg
Szabadidős Páros Testépítés
Hunyadi Gábor
Beszámoló:

Amazonok biztosították a verseny színvonalát

Debrecen korábban a Főnix Sportcsarnokban megrendezett Fitparádé, valamint Profi Grand Prix versenyektől volt hangos, ám idén, október 30-án a Lovarda egyik impozáns épületében rendezték meg az IFBB Felnőtt Testépítő és Fitness Magyar Bajnokságot, majd azt követően az Aminostar Szabadidős Kupa versenyt hozták tető alá.

Sajnálatos módon a nézőtéren legalább annyi volt az üres hely, mint ahányan eljöttek szurkolni, pedig a maga varázslatos melankóliájával kellemes őszi nappal áldottak meg az Égiek. Az őszi melankóliánál szomorúbb volt a hiányos indulói létszám, főleg a férfi kategóriákban. Valljuk meg, a legrangosabb nemzeti versenyen, amelyen üres kategóriák is tátongtak, már nem is annyira meglepő, hogy a közönség is elmarad. Talán ez a racionális és logikus magyarázata a foghiányos nézőtérnek. A minőséget illetően, bizony a felnőtt országos bajnokságok láttak már szebb napokat, a nem is olyan távol múltban.

Csakhogy időközben új szövetségek alakultak, melyek a versenyzők szempontjait helyezik előtérbe, ennek köszönhetően érthető, hogy a sportolók abba az irányba orientálódnak elsősorban, ahol megbecsülik őket, és hagyják felkészülni, versenyezni, minden erőltetett megszorítás nélkül.

Szerencsére a női kategóriák /főként a modell lányok/ népesebb mezőnyt vonultattak fel, melynek köszönhetően a verseny nívója is elfogadhatónak minősíthető. Sőt, nem csak létszám tekintetében jeleskedtek a női kategóriák, hanem minőség szempontjából is. Olyan világ színvonalú amazonok kacérkodtak a színpadon mint;  Nagy Bettina, Toldi Zsuzsa vagy Horváth Frida.

Lássuk röviden, hogyan alakultak a kategória eredmények:

Fitness-163 cm-be Szádváry Orsolya (Biofitt Johnny Fitness) indult, de túl azon, hogy így nem volt nehéz megnyernie a versenyt, ő mident megtett, hogy méltó legyen a győzelemhez. Valóban felkészülten érkezett a versenyre.

A Bodyfitness  -158 cm-ben Hajdrik Mária (Vezér Fitness) nem azért végzett az első helyen, mert történetesen Debrecenben él, és ezért a döntnökök is favorizálták, hanem valóban a legfelkészültebb versenyző volt a kategóriában. Barnítója lehetett volna mélyebb árnyalatú, de amióta sajátos szabályok szerinti barnítást lehet alkalmazni az IFBB versenyeken, enyhén érdekes kavalkád tónusokban jelennek meg a versenyzők zöme a színpadon. A kategória ezüstérmese az örökzöld Remenyik Ilona (Tifit) lett, aki így negyvenen túl, talán most éli igazi ifjúságát. Nem a sűrű izomzatú versenyzők képviselője, de minden alkalommal szépen lepucolt, nőies izomzattal jelenik meg a versenyeken. Szintén a Tifit versenyzője, Antal Andrea végzett a harmadik helyen, aki száraz, érett izomzattal jött Debrecenbe, de talán a pózai kissé merevek voltak, hátsó beállásnál túlságosan összehúzta a lapockáit, és így nem érvényesült kellőképpen a hát szélessége. Ezeken persze lehet még javítani, és akkor talán más lehet a sorrend is.

Bodyfitness -163 cm-ben, a már sokat látott és tapasztalt Balogh Edina zsebelte be az aranyérmet, megelőzve a TIFIT versenyzőjét, Juhász Genovévát. Edina bekészülten érkezett a versenyre, színpadi megjelenése tiszteletet parancsoló. Jenny száraz, érett izomzatot mutatott be, de tapasztalatban alulmaradt a győztestől. Így be kellett érnie az ezüstéremmel.

Nagy Klaudia (Tozo Team) indult a -168 cm-es kategóriában, és vitte haza az aranyérmet. Nyilván számára is nagyobb kihívás lett volna, ha nem egymaga indul, de ez mit sem von le az érdemeiből.

A Bodyfitness 168 cm feletti kategóriában, Bakulár Emese (Corpus SE) végzett az élen, megelőzve csapattársait, Horváth Biankát és Szczepanovszky Mónikát. Emese is a tapasztalt versenyzők táborába tartózik, és ez pózbeállásain is meglátszik. Hátizomzata szépen tagolt, hasa kockás, combjai enyhén szeparáltak. Csak néhány érv, amiért a döntnökök neki ítélték oda az aranyat. Bianka kecses, elegáns alakkal megáldott lány, de ő még a modell és a forma között félúton tart, ehhez a kategóriához viszont picivel nagyobb tömegre van szükség. De, ami késik, nem múlik. Mónika mindent megtett, hogy felvegye a küzdelmet a két előtte végző lánnyal, de neki még kicsit erős ez a kategória. Egy-két évre szüksége van a felzárkózáshoz.

Különösebb izgalmak nélkül zajlott le a Klasszikus Testépítés -175cm-es kategóriája, amelyben Pünkösti Gábor (Tóci Fitt Kondi) egyértelműen nyerte a versenyt, megelőzve csapattársát Csorba Ádámot. Mindkettőjüknek fejlődniük kell még, ha nemzetközi szinten is komoly helyezésekre aspirálnak.

A Klasszikus Testépítés -180 cm-es kategória, már sokkal népesebb és kiegyensúlyozottabb volt. Itt Szász Zsolt Zoltán (Huber Fitness) vitte el az aranyat, aki struktúrájának, és felkészültségének köszönhetően előzte meg Fodor Istvánt (Tóci Fitt Kondi), aki ezen a versenyen az ezüstérmet vihette haza. Vígh László (TIFIT) a bronzéremmel vigasztalódhatott, és azzal a tudattal, hogy még három vetélytársát utasította maga mögé. Jövőre talán jobban sikerül a felkészülése, és akkor feljebb is léphet a dobogón.

Két versenyző nevezett a Klasszikus Testépítés 180cm feletti kategóriában, amelyben Ember Zsolt (TIFIT) zsebelte be a győzelmet, megelőzve Richtarik Gábort (Berkes Team). Zsolt felkészültebben érkezett a versenyre vetélytársánál, ezért győzelme megkérdőjelezhetetlen.

A Testépítés -65 kg-os kategóriát Gödöny Zsolt (Huber Fitness) képviselte, és nyerte el az aranyérmet, míg a -70kg-ban Takács Tamás (Kőbánya SC) győzött, megelőzve Farkas Krisztiánt (Tóci Fitt Kondi). Fodor István (Tóci Fitt Kondi) indult a Testépítés -75 kg-ban, és vitte el az aranyat.

Testépítés -80 kg-ban Bulyáki Béla (BB Bodyklub) nyerte el az aranyérmet, megelőzve a klasszikusban  is versenyző Richtarik Gábort, aki a testépítésben is kipróbálta magát. Egy bajnoki ezüstéremért mindenképpen megérte.

A -100kg-os Testépítés kategóriát Horváth Tibor (Kőbánya SC) képviselte, és nyerte is egyben. Ezzel a Férfi Magyar Bajnokság mezőnyeit ki is elemeztük, hiszen a felső kategóriában nem volt induló.

A Magyar Bajnokság Fitness Modell -165 cm kategóriában hat vonzó grácia nevezett, és ahogy az várható volt, a papírformának megfelelően Nagy Bettina (Berkes Team) győzött, aki később a világbajnokságon is a dobogó legfelső fokára állhatott a junior kategóriában. Betti bár még nagyon fiatal, már most megprognosztizálható, hogy hamarosan a nagyok között is élen a helye. Lehet, hogy ő lesz a jövő Oláh Noémija? Második helyen zárta a versenyt Klobusitzky Klaudia (Gilda Max), aki kellemes bájának, színpadi megjelenésének köszönhetően vihette el az ezüstérmet. Illés Zsuzsa (Berkes Team), a bronzéremmel vigasztalódhatott, amely ebben az erős mezőnyben, mindenképpen dicséretre méltó eredmény.

A Magyar Bajnokság sava-borsát, a Fitness Modell +165 cm-es kategória adta, amelyben nem kevesebb mint tíz felkészült amazon vívott ádáz csatát Viktóriáért. Kiegyensúlyozott küzdelemben végül a csúcsformát hozó Toldi Zsuzsanna (Team Scitec) vihette haza az aranyat, megelőzve a szintén pazar formában érkező Horváth Fridát (Tozo Team). A két szőke amazon bánatunkra egyazon kategóriában viaskodott, és vívott ádáz csatát"Viktóriáért", alaposan feladva a leckét az ítélet hozóknak. A döntés egyik kegyetlen ismérve, hogy csak egy győztese lehet a versenynek, ebből következik, hogy így vagy úgy, sajnálatos módon valakinek veszítenie kell. Nüansznyi különbséggel bár, ezúttal Zsuzsa volt a nevető, de Frida vigasztalódhat azzal, hogy alaposan feladta a leckét könyörtelen ellenfelének. A bronzérmet Potornai Petra (Berkes Team) vihette haza, aki olyan nagynevű ellenfeleket utasított maga mögé mint; Szálas Anett (Gilda Max), vagy Sónyák Szilvia (Berkes Team). Komoly skalpok ezek, de a két élen végző grácia, túlságosan kemény ellenfélnek bizonyult Petra számára. Mindent egybevetve, ez a kategória volt a Magyar Bajnokság ékköve, és úgy vélem nem túlzás azt állítanom, hogy ezzel a felállással, ez a mezőny a nemzetközi mércét is megüthette volna.

Mindenképpen elgondolkodtató, hogy az évről-évre csökkenő létszám, a versenyzők szerényebb felkészültsége milyen irányba sodorja a legtekintélyesebb, és hivatalosan elismert szövetséget, melynek égig érő nimbusza nemrégen még megingathatatlannak tűnt, büszkesége elismerést váltott ki a szakma, sportolók, és a közönség köreiben egyaránt.

Csak remélni tudjuk, hogy a jövőben pozitív fordulatot vesz majd az I.F.B.B. által szervezett versenyek színvonala, ehhez azonban mindenképpen szükségszerű a szövetség  (világ viszonylatban értendő) rugalmasabb hozzáállása  a versenyzőkhöz, tekintetbe véve azt az egyszerű alapelvet, hogy versenyt csakis versenyzőkkel lehet szervezni. Így talán visszahódítja nemcsak a versenyzői állományt, hanem egy reménysugár is felcsillan, mely visszaadhat valamit tündöklő dicső múltjából.

    "múmia"

Eredmények:

Minősítő Verseny

Testépítés 15-18 év

 • Szilágyi Dániel - arany minősítés

Testépítés18-21 év

 • Fischer Nándor - arany minősítés

Testépítés 21 év felett

 • Richtarik Gábor - arany minősítés
 • Gyürer László - ezüst minősítés

Fitness Modell -165cm

 • Illés Zsuzsanna - arany minősítés
 • Makainé Szlávik Friderika - ezüst minősítés
 • Bálega Judit - ezüst minősítés
 • Nagy Csilla - ezüst minősítés
 • Keil Viktória - bronz minősítés


Fitness Modell +165cm

 • Mihály Rita - arany minősítés
 • Hostyinszky Mirella - arany minősítés
 • Rádi Mariann - arany minősítés
 • Vajda Brigitta - ezüst minősítés
 

Magyar Bajnokság

Fitness -163cm

 1. Szádváry Orsolya

Body Fitness -158cm

 1. Hajdrik Mária
 2. Remenyik Ilona
 3. Antal Andrea

Body Fitness -163cm

 1. Balogh Edina
 2. Juhász Genovéva

Body Fitness -168cm

 1. Nagy Klaudia

Body Fitness +168cm

 1. Bakulár Emese
 2. Horváth Bianka
 3. Szczepanovszky Mónika

Női Testépítés -55kg

 1. Makainé Szlávik Friderika

Klasszikus Testépítés -175cm

 1. Pünkösti Gábor
 2. Csorba Ádám

Klasszikus Testépítés -180cm

 1. Szász Zsolt Zoltán
 2. Fodor István
 3. Vígh László
 4. Fischer Nábdor
 5. Takács Zsolt
 6. Pallai Erik

Klasszikus Testépítés +180cm

 1. Ember Zsolt
 2. Richtarik Gábor

Testépítés -65kg

 1. Gödöny Zsolt

Testépítés -70kg

 1. Takács Tamás
 2. Farkas Krisztián

Testépítés -75kg

 1. Fodor István

Testépítés -80kg

 1. Bulyáki Béla
 2. Richtarik Gábor

Testépítés -100kg

 1. Horváth Tibor

Fitness Modell -165cm

 1. Nagy Bettina
 2. Klobusitzky Klaudia
 3. Illés Zsuzsanna
 4. Bognár Bianka
 5. Bozsányi Fruzsina
 6. Bálega Judit

Fitness Modell +165cm

 1. Toldi Zsuzsanna
 2. Horváth Frida
 3. Potornai Petra
 4. Szálas Anett
 5. Sónyák Szilvia
 6. Rádi Mariann
 7. Kiss Adél
 8. Anbrus-Hegedűs Kamilla
 9. Bulyáki Lívia
 10. Molnár Kinga

 

Szabadidős Verseny

Body Fitness

 1. Szeberényi Éva
 2. Suri Orsolya

Női Testépítés

 1. Kathiné Mariann

Testépítés -80kg

 1. Német Mátyás
 2. Csernyánszki Tamás

Testépítés -90kg

 1. Czikó Gergő
 2. Sabani Hevzi

Testépítés +90kg

 1. Dr. Danku József

Páros Testépítés

 1. Német Máytás - Bognár Bianka
vissza

versenynaptár

Teljes versenynaptár »
 BODYBUILDING
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐEMELÉS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐSEMBER
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 FITNESS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 WEBÁRUHÁZ
 KAPCSOLAT-VEVŐSZOLGÁLAT
 GARANCIA
 KISZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
 JOGI NYILATKOZAT
 CÉGADATOK
 Adatkezelési szabályzat
by xGraFiX