GYM.hu
BodybuildingErőemelésErősemberFitnessGYM ÉVKÖNYV 2011Webáruház
GYM bodybuilding. Testépítő hírek és tanácsok #1 forrása. 
hírek
versenynaptár
Versenyzők
Edzés
Táplálkozás
Táplálék kiegészítők
Dopping
Versenygaléria
Gym TV
Szövetségek
Szabályzat

GYM TV

Major Zsolt @ Eleven Ház
IFBB szakmai szemle
Major Zsolt @ K3 Fitness
Földvári Attila
Benedek Nikoletta és Nagy Levente
Molnár Péter
Szabó Melinda
Tóth Dani
Gym TV videók »

Superbody

Versenygaléria / Superbody
Backstage
Forma 1
Forma 2
Teenager
Forma abszolút
Athletic 1
Athletic 2
Újonc 1
Újonc 2
Open 1
Open 2
Grand Prix 1
Grand Prix 2
Fitness Forma 1
Fitness Forma 2
Fitness Modell 1
Fitness Modell 2
Athletic abszolút
Újonc abszolút
Athletic - Teenager összetett
Újonc - Open összetett
Grand Prix abszolút
Beszámoló:

Bőven a 10-ik X.felett

Sportberkekben sokan azt tartják, hogy a magyar testépítő-és fitnesz versenyek királya a Superbody, melyen idén is népes és színvonalas mezőny indult, pedig egyazon napon került megrendezésre az N.A.C. Open Svájc bajnoksággal ahol napjaink olyan ikonjai képviselték Magyarországot mint: La Llave Alex (aki egyébként meg is nyerte az abszolút versenyt), Molnár Péter, Bognár Gergő, Kökény Béla, Major Zsolt vagy Jenei István. Ennek ellenére ezúttal sem esett csorba a Superbody nívóján, és ez elsősorban a magas díjazásoknak tudható be. Az irdatlan kiadásokat így próbálják valamelyest egyensúly közelbe hozni a versenyzők. Ezúttal Budakalászon hozták tető alá a rendezvényt, abban sportcsarnokban amelyik az elmúlt években számos világversenynek adott már otthont. Ha azok a falak regélni tudnůe1nak, büszkén mesélnének, a műfaj hány klasszisával találkoztak a közelmúltban.


Akárcsak az elmúlt években, ezúttal is rengeteg kategóriát vonultattak fel a szervezők, ennek köszönhetően késő estig húzódott el a verseny, ugyanis technikailag lehetetlen rövidebb időn belül lebonyolítani. Voltak olyan versenykategóriák ahol bőven tíz felett neveztek, és bizony az ilyen mezőnyök végeredményének elbírálása meglehetősen időigényes, mint ahogy az összes versenyző kielemzése is lehetetlen, hacsak nem egy unalomba torkolló novellát szándékszunk a tisztelt olvasó elé tárni, egy hagyományos verseny beszámoló helyett.

Népes mezőny gyűlt össze a Forma 1 kategóriában, és fajsúlyát tekintetbe véve, voltak köztük egész jól felkészült atléták is. Végül Obádovics Dávid kasznizta be az aranyat elsősorban arányaival megelőzve vetélytársait. Ricsi egyébként az abszolútban vívott küzdelemben ezüstérmes lett.

Forma 2 kategóriában bőven tíz felett indultak, ahol Nagy Márton Gergely vitte el a pálmát színpadi megjelenésének, magabiztos fellépésének köszönhetően elsősorban, no és persze struktúrája, egységes izomméretei is hozzájárultak a győzelméhez, adottságok melyek az abszolútban vívott csatában is aranyat hoztak a konyhára.

Az Athletic kategóriára méltán ráillik nevének jelzője, igazi atletikus alkatú versenyzők csatáztak a színpadon. Athletic 1-ben is összejött egy 11  fős mezőny, Arnold Gergely pedig maga mögé utasította a "tízeket", hála arányos, definiált izomzatának, kecses ízületeinek, vékony csontozatának. Talán ha a jövőben odafigyel, hogy póznadrágjának pántja magasabban íveljen (mondjuk csípőcsont felett) vizuálisan még arányosabbá tehetné struktúráját, rövidebbé derékhosszát, és nyújtottabbá combjait, ami mindenképpen előnyére származna. Mindezt egy kézmozdulattal megteheti. 

A nemzetközi porondot is megjárt Kohári Richárd nyerte az Athletic 2 kategóriát. Ricsi született atletikus alkat akárcsak Gergely, kecses vázzal áldották meg az égiek, impozáns színpadi megjelenése, szimmetrikus, kidolgozott izomzata, versenytársai fölé emelték, adottságok, melyek az Atletic abszolútban is a dobogó legfelső fokára repítették.

Az újoncoknál is két kategóriát indítottak. Az alacsonyban Kovács Zoltán megelőzte Fekete Zoltánt, kerek vállai, tömör izomzata voltak talán a mérvadó szempontok, ám definiáltság tekintetében lehet, hogy kissé más volt a mezőny képe. Újonc 2 kategóriában, Földvári Attila bezsebelte a győzelmet, méretes és mélyen harántcsíkolt combfeszítője látványossá tette őt a színpadon, de törzsizomzatára sem lehet panasz, bár a combjához képest javítani kell még rajta. Andrasek Krisztián, Konczér Balázs és Varga Gergely követték sorban.

Attila az abszolút Újonc kategóriát is nyerte, megelőzve Kovács Zoltánt. Úgy vélem az újonc fogalmat több versenyző is  bőven kimerítette már, sőt akár többen is tisztességesen helytállnának a haladó mezőnyben. Állításomat mi sem illusztrálja ékesebben mint az a tényállás, hogy Földvári Attila az az Újonc, Open 1, Open 2 összetettet is hozta olyan kaliberű versenyzőket megelőzve mint Bereczki Krisztián és Bodó Imre. Teenagerben egy összevont kategóriában vetélkedhettek a versenyzők.

Végül Páldi Gábor mosolyoghatott önfeledten, akinek győzelméhez nem fér kétség. Nála már körvonalazódnak az izomkötegek, szemlátomást tagolódik.

A Fitness Forma 1 mezőnyének dobogós hölgyei nemzetközi szinten is beleköpnének a nagyok levesébe. Veresbaranyai Mária, ki a Vajdaságról érkezett, kiemelkedett a mezőnyből és nyerte a kategóriát. Liszka Péter irányítása alatt szinte versenyről versenyre szemlátomást javul. Extrém arányai, szimmetriája, valamint tagolt izomzata talán a legerősebb alkati erényei. Mudra Ágnes már keményebb harcot vívott az ezüstérem megszerzéséért Szabó Noémivel. Végül nőiesebb alkatának, vékonyabb ízületeinek , karcsúbb derekának köszönhetően Ági állhatott a dobogó második fokára.

Ha a Forma 1 dobogósaira azt mondtuk, hogy nemzetközi porondon is megállnák helyüket, ugyanezt a Fitness Forma 2 kategóriáról is elmondhatjuk. Legalább annyira színvonalas volt, fantasztikusan jól felkészült  versenyzőkkel. Kiegyensúlyozott versenyt láthatott a nagyérdemű, főként ami a dobogós helyezéseket illeti. Végül Horváth Enikő nyerte az aranyat, szépen kidolgozott izomzatának, színpadi megjelenésének köszönhetően, de az ezüstérmes Besze Edina is csodálatos nőiesen sportos vonalakkal kacérkodhat. Hegedűs Edina a legtömöttebb és legdefiniáltabb izomzatot vonultatta fel a kategóriában, de talán épp ez lett a veszte. Lehet a döntnökök túl soknak találták ehhez a kategóriához. Ám ki tudja, hogyan értékelnék ezt nemzetközi szinten?


Amint az várható volt, a Fitness Modell kategóriák voltak a legnépesebbek. Ez a jövő női fitnesze, állítják a szakemberek. Itt ugyanis valóban a nőiesség, a test és arc szépsége játtsza a domináns szerepet. Ennek tükrében hatalmas létszámú mezőny jött össze mindkét kategóriában. Alacsonyban, a nemzetközi rutinnal megáldott modell szépség Czine Szilvia aranyozódott be, megelőzve a nem kevésbé rutinos amazont, a W.B.P.F. Eb. idei győztest, Zsupán Fannit. Szilvi győzelméhez talán magassága, valamint színpadi mozgása is hozzájárult. Ne feledkezzünk meg Benedek Nikolettáról sem, aki a magyarok egyik nagy reménysége lehet a jövőt illetően. Tökéletes arányai, egzotikus szépsége, ezt lehetővé teszi. Hasáról, derekáról kell még pucolnia egy minimális felesleget, és pózolás án, színpadi mozgásán kell még csiszolnia. Kissé merevek, görcsösek a beállásai, valamint a hátsó póznál a hátát meg kell tanulnia jobban széthúzni. Ha ezeket az apró finomításokat sikerül megoldania a jövőben, reszkethet tőle a modell világ.

Legalább ennyire színvonalas és népes volt a Modell 2 mezőny is, ahol a szintén világot bebarangolt Toldi Zsuzsa lett a győztes.Szinte hibátlan alkattal áldotta meg Fortuna, és ezen erényeit könyörtelenül ki is használja ellenfeleivel szemben. Telek-Metzler Anita és Csörgő Adrienn követték sorban, akik hasonlóan szép sportjövő elé néznek amennyiben így folytatják.

Open 1 kategóriában szintén kiegyensúlyozott mezőny jött össze, ahol Plumbás Ádám aratta le a babérokat, megelőzve Balogh Zsoltot valamint Fekete Balázst. Ádám szára z izomzattal rendelkezett, gömbölyű vállakkal, és ívelt combhajlítóval. Struktúrája is egyik fő szempont amiért a dobogó legfelső fokára állhatott. Balázs talán valamivel kisebb méretei miatt végzett a második helyen. Mindenképpen meglepő Krucsai József negyedik helyezése.

Óriási párharc alakult ki Bereczki Krisztián és Bodó Imre között az Open 2 kategóriában, melynek végén Krisztián lett a befutó. Nehéz dolga lehetett a zsűrinek döntést hozni, és talán érettebb izomzatának figyelembevételével döntöttek így. Bevallom az sem lepne meg, ha mindössze 1-2 pontocska különbség lett volna a két atléta között.

Izgalmas küzdelem folyt a Grand Prix 1 kategóriában ahol összecsapott a temesvári Szabadság Kupa triója Dudás Ádám, Szalma Attila valamint Nagy Levente. Csakhogy ezút tal változott a sorrend. Dudás Ádám helyet cserélt Nagy Leventével, míg Szalma Attila megőrizte temesvári második helyét. Levente ezúttal monumentális méreteit definiáltabb, szárazabb izomzatra váltotta, úgyhogy tömegét gyakorlatilag megőrizte az említett versenyhez képest. Valószínűleg ez volt a helycsere meghatározó kritériuma. Attila bár csiszolódott Temesvár óta, a formaidőzítést valószínűleg az N.A.C. Univerzumra lőtte be.

Végül a Grand Prix 2 mezőnye sem volt egy hétvégi séta a "nehézfiúk" számára. A kategória és a verseny egyik nagy meglepetése kétségtelenül Debreczeni Gábor nagy comeback-je volt. Nem akármilyen visszatérés az ő diadalmenete. Túl a kategória győzelmen, az abszolút Grand Prix győzelmet is bekasznizta, megelőzve Nagy Leventét és a többieket. Az, hogy a saját kategóriáját hozta, talán nem is annyira meglepő, de, hogy az abszolútban is ő diadalmaskodott mindenképpen megér egy hősódát. Bár nem rendelkezik Szalma Attila gigantikus méreteivel, talán háta is kissé magasan tapad, és magasságához képest jól jönne még némi massza rá, abszolút győzelme mindenképpen megérdemelt.

Összességében a Superbody, 2011-ben is méltó volt hírnevéhez, és szervezői minden bizonnyal jövőre sem törik meg a hagyományt. Amennyiben a díjazások sem csökkennek, szinte borítékolható, hogy a létszám és a minőség is megüti a várt mércét.

             "múmia"

Eredmények:

Forma 1
 1.     Obádovics Richárd
 2.     Éliás-Szalay Dávid
 3.     Bogdán Tibor
 4.     Oláh Tibor
 5.     Pasovszky György
 6.     Nagy Balázs
 7.     Csorba Ádám
 8.     Kiss Miklós
 9.     Kiss Gergely
 10.     Babaahmadi-Pooya
 11.     Varga Tamás
 12.     Gordos Patrik
 13.     Hollósi László
 14.     Gordos Márk

Forma 2
 1.     Nagy Márton Gergely
 2.     Péter Dániel
 3.     Jelinek Roland
 4.     Szűcs Péter
 5.     Percze Attila
 6.     Németh Tóth Márk
 7.     Király László
 8.     Tóth Gábor
 9.     Katona Péter
 10.     Szűts Dániel
 11.     Menyhárt Tibor
 12.     Ambrus Ádám
 13.     Serfőző Milán

Forma
 1.     Nagy Márton
 2.     Obádovics Richárd
 3.     Jelinek Roland
 4.     Bogdán Tibor
 5.     Péter Dániel
 6.     Éliás-Szalay Dávid

Athletic 1
 1.     Arnold Gergely
 2.     Bieder Alex
 3.     Tóth Balázs
 4.     Lengyel Norbert
 5.     Egerszegi Márk
 6.     Boros Dezső
 7.     Pünkösti Gábor
 8.     Szenczi Dárkó
 9.     Ádám Viktor
 10.     Német Mátyás
 11.     Turo Gyula

 Athletic 2
 1.     Kohári Richárd
 2.     Czikó Gergő
 3.     Molnár Tamás
 4.     Molnár Miklós
 5.     Söllei Norbert
 6.     Szász Zsolt Zoltán
 7.     Piroska Balázs
 8.     Ambrus Pál
 9.     Sabani Hevzi
 10.     Somogyi Dániel
 11.     Mátrai Gábor

Újonc 1
 1.     Kovács Zoltán
 2.     Fekete Zoltán
 3.     Kerekes Sándor
 4.     Göndöcs Balázs
 5.     Vass Attila
 6.     Sipos Csaba
 7.     Kökény József Krisztián
 8.     Vers Norbert

Újonc 2
 1.     Földvári Attila
 2.     Andrasek Krisztián
 3.     Konczér Balázs
 4.     Varga Gergely
 5.     Tormásy István
 6.     Czene László
 7.     Csontos Csaba

 Teenager abszolút
 1.     Páldi Gábor
 2.     Dancs Dávid
 3.     Nitkovszki Kevin
 4.     Csernoh Tamás
 5.     Apeceller Milán
 6.     Gecse Áron

Athletic abszolút
 1.     Kohári Richárd
 2.     Czikó Gergő
 3.     Bieder Alex
 4.     Molnár Tamás
 5.     Arnold Gergely
 6.     Tóth Balázs

Újonc abszolút
 1.     Földvári Attila
 2.     Kovács Zoltán
 3.     Kerekes Sándor
 4.     Fekete Zoltán
 5.     Konczért Balázs
 6.     Andrasek Krisztián

Open 1
 1.     Plumbás Ádám
 2.     Balogh Zsolt
 3.     Fekete Balázs
 4.     Krucsai József
 5.     Boris Blanusah

Női Fitness Forma 1
 1.     Veresbaranyi Mária
 2.     Mudra Ágnes
 3.     Szabó Noémi
 4.     Horváth Orsolya
 5.     Balogh Edina
 6.     Kathiné Mariann

Női Fitness Forma 2
 1.     Horváth Enikő
 2.     Besze Edina
 3.     Hegedűs Anita
 4.     Németh Vivien
 5.     Herczog Erzsébet

Open 2
 1.     Bereczki Krisztián
 2.     Bodó Imre
 3.     Bocz Tamás
 4.     Dr. Danku József
 5.     Szűcs Doszpoly Tibor

 Női Fitness Modell 1
 1.     Czine Szilvia
 2.     Zsuppán Fanni
 3.     Benedek Nikoletta
 4.     Hidasi Brigitta
 5.     Tóth Bernadett
 6.     Erőss Emese
 7.     Klobusitzky Claudia
 8.     Rajnai Réka
 9.     Kiss Brigitta
 10.     Vass Vivien
 11.     Lieb Judit
 12.     Vingender Ágnes
 13.     Farkas Krisztina
 14.     Nagy Csilla

Női Fitness Modell 2
 1.     Toldi Zsuzsanna
 2.     Telek-Metzler Anita
 3.     Csörgő Adrienn
 4.     Pál Zsuzsanna
 5.     Ladó Burista Réka
 6.     Nagy Klaudia
 7.     Potornai Petra
 8.     Varga Csilla
 9.     Szálas Anett
 10.     Kovács Éva
 11.     Tarkó Anett
 12.     Gál Tünde
 13.     Orosz Beatrix
 14.     Lakatos Zsuzsanna

 Grand Prix 1
 1.     Nagy Levente
 2.     Szalma Attila Zoltán
 3.     Dudás Ádám
 4.     Tányéros Balázs

 Grand Prix 2
 1.     Debreczeni Gábor
 2.     Szemes Béla
 3.     Kovács Attila
 4.     Schalli Zoltán
 5.     Milan Blanusa
 6.     Tóth Norbert

 Athletic - Teenager összetett
 1.     Czikó Gergő
 2.     Kohári Richard
 3.     Bieder Alex

Újonc - Open1 - Open 2
 1.     Földvári Attila
 2.     Bereczki Krisztián
 3.     Bodó Imre

Grand Prix abszolút
 1.     Debreczeni Gábor
 2.     Nagy Levente
 3.     Szalma Attila
 4.     Kovács Attila
 5.     Dudás Ádám
 6.     Szemes Béla

vissza

versenynaptár

Teljes versenynaptár »
 BODYBUILDING
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐEMELÉS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐSEMBER
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 FITNESS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 WEBÁRUHÁZ
 KAPCSOLAT-VEVŐSZOLGÁLAT
 GARANCIA
 KISZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
 JOGI NYILATKOZAT
 CÉGADATOK
 Adatkezelési szabályzat
by xGraFiX