GYM.hu
BodybuildingErőemelésErősemberFitnessGYM ÉVKÖNYV 2011Webáruház
GYM bodybuilding. Testépítő hírek és tanácsok #1 forrása. 
hírek
versenynaptár
Versenyzők
Edzés
Táplálkozás
Táplálék kiegészítők
Dopping
Versenygaléria
Gym TV
Szövetségek
Szabályzat

GYM TV

Major Zsolt @ Eleven Ház
IFBB szakmai szemle
Major Zsolt @ K3 Fitness
Földvári Attila
Benedek Nikoletta és Nagy Levente
Molnár Péter
Szabó Melinda
Tóth Dani
Gym TV videók »

IFBB Olympia & Arnold Classic kvalifikáció

Versenygaléria / IFBB Olympia & Arnold Classic kvalifikáció
Backstage
Fitness
Body Fitness -165cm
Body Fitness +165cm
Női Testépítés
Klasszikus Testépítés +175cm
Testépítés -85kg
Testépítés +85kg
Fitness Modell -160cm
Fitness Modell -163cm
Fitness Modell -166cm
Fitness Modell -169cm
Fitness Modell +169cm
Beszámoló:

Ki ne hallott volna testépítő berkekben az"Osztrák Tölgy" nevét viselő második legrangosabb profi testépítő rangadóról a Mr.Olympiát követően, melynek nemcsak névadója, de egyben mentora és főszervezője is a hétszeres Mr.Olympia legenda. Amatőr szinten is fantáziát láttak benne tető alá hozni, így született meg az Arnold Classic itthon nálunk is, amely fémjelzi a profi testépítés ikonjának rangját, méltóságát, halhatatlan mítoszát. Mivel ez a verseny még gyerekcipőben jár magyar honban, létszámát tekintve nem hozott népes mezőnyt, ám minőség szempontjából úgy vélem egyáltalán nem lehet panaszunk a versenyre.

A Fitness összevont kategóriában a Gilda Max bájos amazonja, Szabó Melinda hódította el az aranyérmet, aki szépsége mellett arányos testfelépítésével,  tagolt izomzatával színpadi mozgásával valamint jól megkomponált koreográfiájával kergette delíriumba a nagyérdeműt. A szőke szépség nem véletlenül végzett az élen, később az IFBB Junior VB-n is a dobogó legfelső fokára állhatott. Őt Taraba Sifter Tímea követte a Biofitt Johnny Fitnessből, aki szintén pazar formában érkezett a versenyre, egységesen lepucolt izomcsoportjai, keskeny dereka, kellemes látványt nyújtott, elsősorban a hímnemű, versenyre látogatók széles táborának. Harmadik helyen végzett a szintén Biofitt Johnny Fitness amazonja Szádváry Orsolya. Neki ugyan fel kell még nőnie a mezőnyhöz, de fiatal versenyzőről lévén szó, bőven lesz ideje a felzárkózáshoz.

Bodyfitness -165 cm-es hölgyek mezőnyében Szeberényi Éva (Berkes Team) győzelméhez pillanatnyi kétség sem fért. Éva kidolgozottsága legendás, minden versenyére lelkiismeretesen és céltudatosan készül be. Ezúttal sem történt ez másként. Hátizomzata szépen tagolt tagolt és széles, combhajlítója elképesztően formás, de szinte nincs is izomfelépítésének hiányossága. Ráadásul a Berkes Teamben készül, ami önmagában véve is félsiker egy versenyző számára. A Berkes házaspár irányítása alatt a legjobb kezekben van. Fodor Csilla, a Corpus SE üdvöskéje szintén ismert versenyző fitnesz körökben. Kockás hasa, kerek válla, és testfelépítése an-bloc a dobogó második fokára emelte a szőke amazont. A Corpus SE másik reménysége, Mudra Ágnes a bronzérmet szerezte meg. Áginak van még mit javítani, főleg definiáltságát illetően. Ha a jövőben is szorgalmasan készül, és több időt szán majd a szálkásításra, keményebb ellenfélnek bizonyulhat.

Ugyancsak a Bodyfitness, de a  +165 cm-esek mezőnyében Suri Orsolya, aki szintén a Berkes Team oszlopos tagja, toronymagasan kiemelkedett a trióból, és akárcsak Szeberényi Éva, kétséget kizáróan nyerte a kategóriáját. Izomérettsége, kidolgozottsága, magabiztossága, vetélytársai fölé emelték. Mögötte, a Corpus SE leányzói Bakulár Emese, illetve Horváth Bianka végeztek. Mindketten rendelkeznek még potenciális tartalékokkal, amit ha a jövőben kellő szorgalommal kamatoztatnak, sok borsot törhetnek még ellenfeleik orra alá. 

Klasszikus Testépítésben mindössze +175 cm-es kategóriában volt induló, ahol Szász Zoltán a Huber Fitness versenyzője megelőzte Ausztriából érkezett ellenfelét Reinhard Chmelt, és ezzel bezsebelte az aranyat. Egyértelmű győzelem volt a magyar versenyző részéről, és ha még több barnítót kent volna magára, izomtónusai jobban reliefbe kerülhettek volna. Lehet úgy vélte erre a versenyre ennyi is elegendő a győzelemhez, és valljuk meg, neki lett igaza.

Marco Schrammel, aki szintén Ausztriából érkezett a Testépítés -85 kg-os kategóriában vitte el az aranyat, míg a +85-ös kategóriában az "öreg harcos" Dudás  Antal (Huber Fitness) hódította el az aranyérmet, osztrák ellenfele, Wolfgang Schober elől. Bár tömegben Antal alulmaradt ellenfelével szemben, összességében egységesebb volt, tagoltabb, és ezek elegendő szempontoknak bizonyultak, hogy elvigye  a pálmát. Antalnak combhajlítója is látványosan javult az utóbbi években, pedig neki talán az volt egyik gyenge pontja. Úgy látszik valamilyen varázs módszerrel sikerült neki a csoda.

A Fitness Modell -160 cm hölgyek mezőnyében Hidasi Brigitta, a Gilda Max versenyzője megelőzte Péter Líviát a Corpus SE versenyzőjét, akit a Power Track támogat, és ezzel megnyerte a versenyt. Brigitta lepucoltabb versenyformában érkezett mint bájos ellenfele, ezért győzelme megérdemelt. Azonban Lívia hozzáállását ismerve, készpénznek vehetjük, hogy bármikor képes a revansra.

A Fitness Modell -163 cm.es hölgyei között, Nagy Bettina lett a győztes, ami fantasztikus formáját illetően nem meglepő. Bettina, akit Berkes Eszter készít fel a nagy csatákra, minden versenyen elkápráztatja a közönséget és a zsűrit egyaránt. Nem véletlen, hogy a Berkes Team kiválósága, a világélvonalába is berobbant, hiszen alig néhány hete, a Malayziában rendezett WBPF VB-n is elhódította az aranyat, de később az IFBB Junior VB-jén is a dobogó legfelső fokára állhatott. Bettiről azt rebesgetik, hogy belátható időn belül, az Arnold Classic felé kacsingat, és minden vágya Oláh Noémi mögé felzárkózni. Sok sikert kívánunk hozzá! Klobusitzky Claudia (Gilda Max) végzett a második helyen, aki szintén látványos formát hozott, de Bettina egyelőre még túl nagy falat Claudiának. Nyilván, a jövőben ő is maximálisan ki fogja aknázni a benne rejlő tartalékokat. Bronzérmes ezen a napon Tóth Bernadett, a Huber Fitness versenyző hölgye lett, akinek még fejlődnie kell, ha a mai verseny előtte végzőivel fel szeretné venni a küzdelmet.

Ha a 163 cm alatti kategóriára azt mondtuk, hogy egyértelműen Nagy Bettina mezőnye volt, ugyanezt el lehet mondani Czine Szilviáról (Huber Fitness) is, a -166 cm-es kategóriában. Szilvi, dominálta a mezőnyt, elképesztő alkata, bájos mosolya, színpadi mozgása, vitathatatlanul a magasságokba repítették. A korábbi világbajnok amazon, nehezen talál legyőzőre a világversenyeken is. Nem nehéz megprófétálni, hogy a világveresenyeken Szilvinek, a jövőben is lesz beleszólása a nagyok csatájába. Varga Tímea a Peak versenyzője ezüstéremmel büszkélkedhet, míg Nagy Klaudia (Tozo Team) bronzérmet szerzett. Nekik még javulniuk kell, hogy egy Czine Szilvi mércét megüssenek,de elkeseredni okuk nekik sincs, hiszen még komoly jövő áll előttük, ha így folytatják.

Olybá tűnik, ezúttal is a női kategóriák adták a verseny színe-javát, annál is inkább, mert a Fitness Modell -169 cm-es kategóriában is olyan kaliberű versenyzők indultak mint Toldi Zsuzsa (Team Scitec) világbajnok, vagy a másik szőke ciklon, Horváth Frida, a Tozo Team büszkesége. Meg is osztoztak az első-második helyen, de Frida ott lihegett a győztes nyakában, és minimális különbséggel maradt alul, ami azt engedi sejtetni, hogy számára is sok babér teremhet még világversenyeken is akár. Zsuzsit minden esetre nehezen lehet sarokba szorítani. Benne, különleges genetikai adottságai, pompásan összpontosulnak hihetetlen tapasztalatával, és ezeket az előnyeit könyörtelenül ki is használja a nagy küzdelmekben, nemzeti és nemzetközi porondon egyaránt. Ebben a kategóriában a Gilda Max versenyző hölgye Szálas Anett, bronzérmet nyert. Neki is vannak még rejtett tartalékai, de ezen a napon nem sok esélye volt akár csak megszorongatni sem a két favoritot.

És végül, de nem utolsó sorban, a Fitness Modell +169 cm feletti kategóriában, amelyben a legnépesebb mezőny gyűlt össze, Metzler Anita a Tozo Teamből nyerte az aranyat, aki kecses testtartásával, nőiesen kidolgozott izomzatával teljesen megérdemelten végzett az élen. A második helyen, mozgását tekintve a színpadra termett Simkó Gina végzett, míg a bronzérmet Potornai Petra szerezte meg. Petra erős ellenfeleket fogott ki ezen a napon, de az ilyen kihívások további irányelvet mutatnak, és erőt adhatnak egy sportolónak, hogy a felzárkózás érdekében a jövőben, erőn felül teljesítsen a kínzó eszközök végtelen labirintusában, amelyet kulturáltabb nyelven, fitnesz teremnek nevezünk.


Összességében a magyar Arnold Classic kvalifikáció, elsősorban hála a hölgyeknek, remekbe szabott verseny volt, és szervező sporttársaink minden bizonnyal hagyományt teremtenek belőle.

    "múmia"

Eredmények:

Fitness

 1. Szabó Melinda
 2. Taraba Sifter Tímea
 3. Szádváry Orsolya
 4. Kinga Lewandowska (Lengyelország)

 Body Fitness -165cm

 1. Szeberényi Éva
 2. Fodor Csilla
 3. Mudra Ágnes
 4. Natalya Tseluyko (Ukrajna)

Body Fitness +165cm

 1. Suri Orsolya
 2. Bakulár Emese
 3. Horváth Bianka

Női Testépítés

 1. Hegedűs Anita

Klasszikus Testépítés +175cm

 1. Szász Zoltán
 2. Reinhard Chmel (Ausztria)

Testépítés -85kg

 1. Marco Schrammel (Ausztria)

Testépítés +85kg

 1. Dudás Antal
 2. Wolfgang Schober (Ausztria)

Fitness Modell -160cm

 1. Hidasi Brigitta
 2. Péter Lívia

Fitness Modell -163cm

 1. Nagy Bettina
 2. Klobusitzky Claudia
 3. Tóth Bernadett
 4. Vass Vivien

Fitness Modell -166cm

 1. Czine Szilvia
 2. Varga Tímea
 3. Nagy Klaudia
 4. Petró Bianka
 5. Szobonya Noémi

Fitness Modell -169cm

 1. Toldi Zsuzsa
 2. Horváth Frida
 3. Szálas Anett
 4. Tóth Cecilia
 5. Szalka Andrea

Fitness Modell +169cm

 1. Metzler Anita
 2. Simkó Gina
 3. Potornai Petra
 4. Ladó-Burista Réka
 5. Sónyák Szilvia
 6. Ambrus- Hegedűs Kamilla
vissza

versenynaptár

Teljes versenynaptár »
 BODYBUILDING
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐEMELÉS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐSEMBER
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 FITNESS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 WEBÁRUHÁZ
 KAPCSOLAT-VEVŐSZOLGÁLAT
 GARANCIA
 KISZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
 JOGI NYILATKOZAT
 CÉGADATOK
 Adatkezelési szabályzat
by xGraFiX