GYM.hu
BodybuildingErőemelésErősemberFitnessGYM ÉVKÖNYV 2011Webáruház
GYM bodybuilding. Testépítő hírek és tanácsok #1 forrása. 
hírek
versenynaptár
Versenyzők
Edzés
Táplálkozás
Táplálék kiegészítők
Dopping
Versenygaléria
Gym TV
Szövetségek
Szabályzat

GYM TV

Major Zsolt @ Eleven Ház
IFBB szakmai szemle
Major Zsolt @ K3 Fitness
Földvári Attila
Benedek Nikoletta és Nagy Levente
Molnár Péter
Szabó Melinda
Tóth Dani
Gym TV videók »

Tisza Kupa

Versenygaléria / Tisza Kupa
Backstage
Junior Fitness Modell
Junior Női Testépítés
Junior Klasszikus Testépítés
Junior Fitness -163cm
Junior Fitness +163cm
Masters Body Fitness
Masters Női Testépítés
Masters
Szabadidős Body Fitness
Szabadidős Klasszikus Testépítés
Szabadidős Fitness Modell -168cm
Szabadidős Fitness Modell +168cm
Szabadidős Testépítés
Beszámoló:

Tisza Kupa, a magyar versenyek "Matuzsáleme"

Junior Férfi-és Női Magyar Bajnokság, 2011
Biotech USA Szabadidős Versenyek, Tiszaújváros

Tiszaújváros, a szocialista iparosításnak köszönheti létét, főként miután megindult a Tiszai Vegyi Kombinát működése. A várost 1955-ben kezdték el építeni Tiszaszederkény falu közelében, s maga a város is a Tiszaszederkény nevet használta 1970. április 22-éig. Ezen a napon, Lenin születésének 100-ik évfordulóján, a várost Leninvárosra keresztelték át, majd a rendszerváltást követően, 1991. február 1. napjával, a város felvette a Tiszaújváros nevet.

Nos ebben a Borsod megyei ékszerdobozban rendezik meg immáron több mint két évtizede, a Tisza Kupa testépítő-és fitnesz versenyt, amely a TVK Kupa jogutóda. A Nánási házaspár, Balázs és Ibolya főszervezők idén október 19-én is, a Derkovits Gyula Művelődési Házat nézték ki a verseny helyszínéül, létesítmény amely a rendezvény  szentélyévé avanzsált az elmúlt évtizedek során. Jóllehet a közönség kisebb létszámban szurkolta végig a versenyt mint azt a múltban tette, ám a színvonal ezúttal is megütötte a várt mércét. Elsősorban a női kategóriák emelkedtek a verseny rangjának színvonalához. Kezdjük hát velük a verseny elemzését.

Magyar Bajnokság Junior Női Fitness -163 cm alatt, Méri Renáta, a Biofitt Johnny Fitness versenyzője lett a befutó, aki korához képest kiváló fazonnal lépett a színpadra, és a kűrje is látványos, tudatosan megkomponált volt. Minden adottsága megvan hozzá, hogy komoly jövő elé nézzen sportkarrierjét illetően. Harangozó Tímea végzett a második helyen aki a Marcipán SE színeiben lépett színpadra. Timi, megérdemelte az ezüstérmet, de Renáta még kemény diónak tűnik számára. A harmadik helyen végzett, és ezzel bronzérmes, szintén a Biofitt Johnny Fitness versenyzője, Szádváry Orsolya lett.

A Junior Női Fitness +163 cm győztese Darvas Luca volt, míg a második helyen Resch Nikolett végzett. Luca már szinte érett versenyzőnek mondható, szép karcsú alakja, finoman, de nem eltúlzottan kidolgozott izomzata, bájos mosolya, kétségtelenül a legütősebb erényei. Niki is tisztességgel helytállt, jó adottságokkal rendelkezik, de ellenfele egyértelműen megérdemelte az aranyérmet.

Mivel a Junior Női Testépítésben egy versenyző képviselte a kategóriát, nehéz lenne bárkivel összehasonlítani. Az ifjú hölgy Lenger Dóra, a Corpus Se versenyzője. Igaz, a Junior Női Fitness Modell kategóriát is mindössze egyetlen amazon képviselte, de őt úgy hívják, hogy Nagy Bettina, és ez gondolom mindent elárul. Őt később, egy másik mezőnyben ahol már ellenfelei is akadtak, külön jellemezzük.

Junior Férfi Klasszikus Testépítés győztese a Toldi Fitness versenyzője, Fischer Nándor volt, megelőzve Szabó Pétert, aki a Huber Fitness színeiben versenyzett. Vitathatatlan Nándi győzelme, hiszen struktúráját tekintve versenytársa fölé emelkedett, de kidolgozásban is felülmúlta, bár combján nem árt még csiszolnia. Péter talán ha nem felejt el barnítót használni, méltóbb ellenféllé válhatott volna Nándi számára. Amint tudjuk, a barnító reliefbe hozza azokat az izomtónusokat is, melyek egy fehér testen nem érvényesülnek a vakító reflektorfényben.

A Junior Férfi Testépítés kategóriát szintén Fischer Nándor képviselte, így az aranyérem sorsa nem vált kérdésessé.

Masters Női Testépítésben Berkes Eszter győzelméhez sem fért kétség. A magyar testépítés "Nagyasszonya", ezúttal Kathiné Mariannt utasította maga mögé, aki rendkívüli kitartásáért mindenképpen dicséretet érdemel. Eszter izomérettsége, arányai, színpadi magabiztossága legendás. Ő komoly eredményekkel büszkélkedhet a nemzetközi porondon is.

Masters Bodyfitness kategóriában a Berkes Team versenyzője, Suri Orsolya vitte el a pálmát, teljesen megérdemelten. Orsi, az utóbbi években definíciójával, izomérettségével kápráztatja el a közönséget. Ezúttal sem okozott csalódást lelkes szurkolóinak, bár igazi félelmetes formáját másnapra időzítette a Bajnokok Éjszakájára. Az ezüstérmet Remenyik Ilona, a TIFIT örök ifjú bajnoknője vihette haza, aki hazai pályán számtalanszor fellépett már a nagyérdemű előtt. Icuka rutinos versenyző, és mondjuk ki (még akkor is ha egy hölgy életkorát nem illik megemlíteni), a maga 43 évével bizony példát statuálhat a feltörekvő ifjú nemzedéknek! Harmadik helyen végzett, és ezzel bronzérmet nyert Szczepanovszky Mónika, a Corpus SE versenyzője.

Dr.Gödény György nyerte az aranyérmet a Férfi Masters kategóriában.

A Biotech Usa- Tisza Kupa Bodyfitness szabadidős verseny győztese Hajdrik Mária lett, aki már bizonyított nemzeti-és nemzetközi porondon egyaránt. Többszörös magyar bajnok, nemzeti és nemzetközi kupagyőztes, WBPF EB ezüstérmes a Modell alacsony kategóriában. Annak ellenére, hogy nem tartózik a "langaléta" méretű versenyzők közé, Marcsi pompás arányokkal henceghet, combhajlítója feltűnően kirajzolódik még laza állapotban is. Teljesen megérdemelten zsebelte be az aranyat, mint ahogy az ezüstöt is jogosan nyerte Juhász Genovéva a TIFIT versenyzője. Jenny roppant száraz, lepucolt formával érkezett a versenyre. A kategória bronzérmese Bálega Judit (TIFIT) volt, akinek adottságai nem okoznak gondot, ám hastájékáról még pucolnia kellett volna némi felesleget.

Tisza Kupa Klasszikus Testépítésben, a TIFIT versenyzője, Vígh László kasznizta be az aranyat, aki főleg arányainak köszönheti a győzelmet. Laci tipikus klasszikus versenyző, aki ha egy picit a kidolgozásra is jobban odafigyelne, akár nemzetközi szinten is labdába rúghatna. Második helyen Németh Mátyás (Corpus SE) végzett aki, bár méreteit tekintve alul múlta Gyüre Lászlót, izomtónusai azonban jobban kirajzolódtak, így megérdemelten nyerte el az ezüstérmet.

A Férfi Testépítés nyílt kategóriáját Varga Attila, a Berkes Team versenyzője nyerte, aki korábban is bizonyított már. Attila jó arányokkal rendelkező, masszív testépítő, méreteinek köszönhetően impozáns látványt nyújtott a színpadon. Őt követte Dobos Tamás (Power Gym), aki a Power Track támogatását élvezi. Tomi robusztus versenyző, irigylésre méltó combméretekkel, tömör hátizomzattal, kerek vállakkal. A közönség nem tetszésének adott hangot az eredményhirdetést követően, hiszen legtöbben Tamást látták a kategória győztesének. Mindenképpen jó teszt volt számára a Tisza Kupa kitérő, mielőtt kiutazik az NAC Universumra. Harmadik helyen Vígh László végzett, aki annak ellenére, hogy jóval inkább a klasszikus kategória képviselője, a testépítő mezőnyben is tisztességgel helytállt.

A verseny színfoltját ezúttal is a modelles amazonok biztosították. Az alacsony kategóriában hét elbűvölő grácia csillogtatta meg női bájait, a Derkovts Gyula művház színpadján. Végül ahogy az elvárható volt, a magyar modell egyik nagy reménysége, Nagy Bettina a Berkes Team üdvöskéje vitte el a pálmát. Betti talán nem véletlenül nyerte a WBPF VB modell kategóriáját, hiszen arányai, színpadi megjelenése, nőies alkata, bájos mosolya, extázisba kergeti a közönséget. Ebben a kategóriában Rajnai Réka, szintén a Berkes Team versenyzője hódította el az ezüstérmet. Réka is rutinos fiatal versenyző, akinek  még bőven van ideje a bizonyításra. A kategória harmadik helyezettje Illés Zsuzsanna lett, aki szintén jó arányokkal rendelkezik, hogy komoly jövő elé nézhessen.

Végül a Tisza Kupa-Fitness Modell 168 cm feletti kategóriában, első helyen a Peak Hungary versenyzője, Ladó Burista Réka végzett. Tipikus modell alkat, ha így folytatja még ő is sokra viheti. Ambrus-Hegedűs Kamilla, a Huber Fitnes versenyzője állhatott a dobogó második fokára, elsősorban izomérettségének köszönhetően, míg a bronzérmet Bulyáky Lívia (Tóci Fitt Kondi) nyerte el, teljesen megérdemelten.

Hagyományát tekintve a Tisza Kupa, a "legősibb"magyar versenyek egyike, és a Nánási házaspár sport iránti elhivatottságát, habitusát ismerve, biztosra vehető, hogy jövőre is megrendezésre kerül ez a tradicionális rendezvény.

   "múmia"

Eredmények:

Junior Női Fitness -163 cm

 1. Méri Renáta
 2. Harangozó Tímea
 3. Szádváry Orsolya

Junior Női Fitness +163 cm

 1. Darvas Luca
 2. Resch Nikolett

Junior Női Testépítés

 1. Lenger Dóra

Junior Női Fitness Modell

 1. Nagy Bettina

Junior Férfi Klasszikus Testépítés

 1. Fischer Nándor
  Szabó Péter

Junior Férfi Testépítés

 1. Fischer Nándor

Masters Női Testépítés

 1. Berkes Eszter
 2. Kathiné Mariann

Masters Body Fitness

 1. Suri Orsolya
 2. Remenyik Ilona
 3. Szczepanovszky Mónika

Masters

 1. Dr. Gödény György

Tisza Kupa Body Fitness

 1. Hajdrik Mária
 2. Juhász Genovéva
 3. Bálega Judit
 4. Kuruczné Balyi Ilona

Tisza Kupa Klasszikus Testépítés

 1. Vígh László
 2. Németh Mátyás
 3. Gyüre László

Tisza Kupa Férfi Testépítés

 1. Varga Attila
 2. Dobos Tamás
 3. Vígh László
 4. Dr Gödény György
 5. Jovanovity Viktor
 6. Gyüre László
 7. Bulyáki Béla

Tisza Kupa Fitness Mofell – 168 cm

 1. Nagy Bettina
 2. Rajnai Réka
 3. Illés Zsuzsanna
 4. Rádi Mariann
 5. Bognár Bianka
 6. Makainé Szlávik Friderika
 7. Keil Viktória

Tisza Kupa Fitness Modell + 168 cm

 1. Ladó Burista Réka
 2. Ambruzs-Heegedűs Kamilla
 3. Bulyáki Lívia
 4. Mihály Rita
 5. Hostyinszky Mirella
 6. Vajda Brigitta
vissza

versenynaptár

Teljes versenynaptár »
 BODYBUILDING
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐEMELÉS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐSEMBER
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 FITNESS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 WEBÁRUHÁZ
 KAPCSOLAT-VEVŐSZOLGÁLAT
 GARANCIA
 KISZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
 JOGI NYILATKOZAT
 CÉGADATOK
 Adatkezelési szabályzat
by xGraFiX