GYM.hu
BodybuildingErőemelésErősemberFitnessGYM ÉVKÖNYV 2011Webáruház
GYM bodybuilding. Testépítő hírek és tanácsok #1 forrása. 
hírek
versenynaptár
Versenyzők
Edzés
Táplálkozás
Táplálék kiegészítők
Dopping
Versenygaléria
Gym TV
Szövetségek
Szabályzat

GYM TV

Major Zsolt @ Eleven Ház
IFBB szakmai szemle
Major Zsolt @ K3 Fitness
Földvári Attila
Benedek Nikoletta és Nagy Levente
Molnár Péter
Szabó Melinda
Tóth Dani
Gym TV videók »

Az év Bajnoka

Versenygaléria / Az év Bajnoka
Backstage
Fitness
Bikini Modell -165cm
Bikini Modell +165cm
Bodyfitness
Női Testépítés
-80kg
-90kg
-100 kg
+100 kg
Abszolút
Beszámoló:

Méltó évzáró Angyalföldön

BRUTAL CHALLANGE
Az Év Bajnoka, 2011
Nyílt-Szabadidős-Pénzdíjas GP

Óriási volt a nyüzsgés október 20-án az Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központban, ahol a Biotech USA főtámogatásával rendezték meg a 2011-es Brutal Challange-et, ezen belül pedig az Év Bajnoka, Testépítő és Fitness Kupát. Az egész napos rendezvény délelőtti óráiban az erő versenyek kerültek megrendezésre, ahol népes mezőny gyűlt össze, és ennek megfelelően az érdeklődés is hatalmas volt. A késő délutáni órákban startolt a rendezvény fénypontja, a fitnesz és testépítés kategóriák összecsapása, amelyen elsősorban a magas díjazásnak köszönhetően, komoly kvalitású versenyzők léptek a színpadra. Hozzáértő közönség, lelkes szurkoló tábor tette még színesebbé, az amúgy is nívós versenyt. Minden kategóriában felbukkantak olyan potenciális versenyzők, akik már bizonyítottak nemzetközi szinten is, vagy akik nagy jövő elé néznek.

Női Fitnessben hiperlaza gráciák mutatták be kecses testmozgásukat, akrobatikus elemekkel fűszerezve az amúgy is látványos produkciójukat. Aztán következtek a testfordulók, de a versenyző hölgyek itt is kitettek magukért. Végül a Gilda Max versenyzője, Szabó Melinda nyerte a kategóriát, kecses alakjával, melyet jól összeállított kűrjével koronázott meg. Melinda egyébként minden idők legeredményesebb IFBB magyar fitness versenyzője, hiszen juniorként felnőtt világbajnoki aranyérmet nyert, ami önmagáért beszél, majd a spanyolországi Santa Susannaban megrendezett IFBB Junior vb-n, nemcsak a kategóriáját nyerte, hanem az abszolútban is aranyérmet szerzett. Csak így tovább! Második helyen Taraba-Sifter  Tímea végzett, aki a  Johnny Fitessből érkezett a versenyre. Testfordulóban egy árnyalatnyival alulmaradt a győztessel szemben, de a kűrje neki is fantasztikus volt. Herczog Erzsébet, az MPSZOE versenyzője állhatott a dobogó harmadik fokára, aki így negyvenen túl, öt gyermek édesanyjaként is becsülettel helytállt a mezőnyben.

A Női Fitness Modell -165 cm alatt, Nagy Bettina ezen az estén is megcsillogtatta bájait, ízelítőt adott előadó képességeiből, magasan uralta a mezőnyt, és már az első pillanatokban nyilvánvaló volt, hogy ő lesz a befutó. Betti még nagyon fiatal versenyző, komoly jövő áll még előtte. Joggal aspirálhat akár egy csúcs világverseny elhódítására is, mondjuk akár egy Arnold Classicra, ahogy azt Oláh Noémi korábban már megtette. Állításomat alátámasztja Betti WBPF, majd azt követően az IFBB Junior vb-k aranyérmeinek megszerzése a Modell kategóriában. Miért ne léphetne hát Betti is Noémi nyomdokaiba? Szűcs Kata (Fitness Vital), aki már korábban is bizonyított, végzett a második helyen. Színpadi megjelenése méltó egy modell hölgyhöz. Bronzérmes, Nagy Klaudia a Tozo versenyzője lett,  míg Rajnai Réka (Berkes Team) egy hellyel csúszott le a dobogóról. Klobusitzky Klaudia is nagyon együtt volt a mezőnnyel, de Bertalan Regina talán hallgathatott volna az edzői intelemre, és lehet, hogy előnyére vált volna a tavaszi versenyidényig várnia. De az ifjúság tomboló lángja nagyon égett benne, hogy megmutassa magát a nagyérdeműnek.

A magas kategóriában is elbűvölő gráciák vonultak a színpadra, de a felsorakozást követően itt is egyértelművé vált még a laikusok számára is, ki lesz a kategória győztese. Nem történt mellépontozás, hiszen a Berkes Team üdvöskéje Konok Zsuzsa, konokul ragaszkodott az aranyéremhez, és ha már ragaszkodott, meg is szerezte. Izomérettségével, arányaival kilógott a mezőnyből, nem volt kétség, hogy ő lesz a kategória győztese. Puhova Anikó egyéni induló végzett a második helyen, akinek struktúrája szintén irigylésre méltó, amit ha körbebástyáz nőies izomrakománnyal, felfigyelhetnek rá a nagynevű klubok. Ladó-Burista Réka (Peak Team) bronzérmet szerzett, és róla is elmondható, hogy többre is viheti a jövőben ha komolyan folytatja.

Fitness Formában már szorosabb volt a mezőny, de Szeberényi Éva (Berkes Team) ezúttal is megmutatta oroszlán karmait, és a végletekig kimunkált izomzatának köszönhetően, végül besöpörte az aranyat. Mögötte, a második helyen Besze Edina (Flex Gym) végzett. Neki is szembetűnő az izomérettsége, amely impozáns látványt nyújtott a színpadon. Pózolása talán nem volt olyan könnyed és laza mint az Évi színpadi mozgása, de kétségtelenül félelmetes ellenfélnek bizonyult ezen az estén. Bronzérmet vihetett haza Vörös Baranyai Mária, aki a Vajdaságból érkezett, és a benne rejlő versenyzői képességeket, a világbajnok Liszka Péter fedezte fel . Szerény véleményem, szerint alkatilag a mezőny legjobb versenyzője volt. Arányai, szimmetriája fantasztikusak, de valljuk meg, nem volt maximálisan bek észülve erre a versenyre. Mivel vetélytársainál jóval fedettebb fazonnal érkezett, alkati adottság ide vagy oda, nehezen lehetett volna őt előbbre helyezni. Neki sem árt még korrigálnia a pózokon, főként ami a lazaságot illeti. Balogh Edina a Corpus SE versenyzője végzett a negyedik helyen, Mudra Ágnes a Fitness 2000 versenyzője zárta a kategóriát. Jól képzett versenyzők, de ez a mezőny túl kemény diónak bizonyult a számukra.

Női Testépítésben, a nem éppen égimeszelő Szebeni Petra (Fitness 2000)  ejtette ámulatba a közönséget izomérettségével, szálkásságával. Egyszerűen nem volt hibája. Ha ebben az ütemben fejlődik, idővel akár a világ nagyjai közé is felküzdheti magát. Erre mondják; "kicsi a bors de erős". Petra nem véletlenül gyűjtötte be az aranyat ezen az estén. Szabó Noémi egyéni induló végzett a második helyen, aki szintén egy jó adottságokkal megáldott versenyző lány, jól lepucolt, masszív izomzattal. De ezen az estén Szebeni Petrát képtelen volt felülmúlni. A kategória bronzérmese Hegedűs Anita lett, aki korábban többnyire a forma kategóriákban jeleskedett. Ezúttal a testépítésben is kipróbálta magát, és tisztességgel helyt is állt. Izomméretei látványosak, tónusai  szépen kirajzolódtak, de a két előtte végző hölgy még túl nagy falat volt Anita számára. A negyedik helyen Kathiné Mariann végzett, aki ékes példája, hogy ebben a sportágban korhatár a csillagos ég.

A Férfi Testépítés -80 kg-os kategóriát Molnár Miklós (Fitness Vital Leányfalu) nyerte, aki jól összerakott arányai mellett, száraz, éles izomzatának köszönhetően vihette haza az aranyérmet. Somogyi Dániel egyéni induló ezüstérme sem vitatható. Mikihez képest mind tömegben, mind kidolgozásban alúl maradt, de arányai és definiáltsága elegendőnek bizonyult, ahhoz hogy Németh Mátyás (Corpus SE) előtt végezzen.

90 kg alatt igencsak éles küzdelem alakult ki a két klasszis versenyző, Molnár Péter és Bognár Gergő között. Azt már szinte meg lehetett prognosztizálni, hogy ennek a kategóriának a győztese, komoly esélyekkel indul a végső győzelemért vívott csatában is. Végül, nüansznyi különbséggel Molnár Péter állhatott a dobogó legfelső fokára. Elképesztően keskeny dereka, extra definiált izomrostjai, elegáns alkata a fellegekbe repítették a Fitness 2000 versenyzőjét. Sajnos a díjosztást megelőző percekben rosszul lett, az iszonyatos felkészülés gyötrelmei ekkor csúcsosodtak ki Péternél, így edzője, Pintér Ferenc vette át a neki járó díjakat. Szerencsére az abszolút csatára sikerült összekapnia magát, és megmérkőznie kőkemény ellenfeleivel. Bognár Gergő, aki szintén  a Pintér teamből érkezett, monumentális méretei mellett, nem kevésbé elegáns fazonnal ejtette ámulatba a nagyérdeműt. Szabad gyakorlata igazi művészi alkotás volt, ha lehet ilyet állítani egy szabad pózról. Amolyan Lantos Johnnys produkció, amelyet a legigényesebb szurkolók, és legszigorúbb pózkritikusok is osztatlanul elismernek. Neki ezen az estén a ezüstérem jutott osztályrészül, de még bízhatott az Open revansban. A Blanusa fivérek veterán harcosa, Boris végzett a harmadik helyen, aki a szomszédos Szerbiából érkezett a versenyre. Neki sajnos nem volt beleszólása a győzelembe, de tiszteletére válik, hogy negyven felett is felvette a küzdelmet jóval fiatalabb ellenfeleivel.

Két igencsak felkészült versenyző indult a -100 kg-os kategóriában. Bolla József egyéni induló, kiváló formát hozott össze az Év Bajnoka versenyre. Csakhogy vesztére, ellenfelét Kökény Bélának hívták, aki magasságához viszonyítva, talán a verseny legsűrűbb atlétája volt, és akit ezen az estén lehetetlen volt legázolni a 100 kg alatti kategóriában. Izomméretei mellett igencsak tagolt, száraz, erezett izomzattal rendelkezett. Kétség nem fért a kategória győzelméhez, és komoly esélyekkel indult az abszolút megmérettetésen is.

Kemény küzdelmet hozott a nehéz fiúk mezőnye is, amelyben két rinocérosz méretű versenyző csapott össze, Szalma Attila a Kokovai Team brutálja, illetve a szelíd óriás Kormány Mihály, aki a Vida Fitness színeiben lépett színpadra, és a Power Track támogatását élvezi. Miska iszonyatos méreteivel kitűnt a mezőnyből, és az abszolút kategóriából egyaránt. Legendás comb-és vádli méretei bőven megütik a profi szintet. Oldalnézetből combhajlítójának íve túlnő farizma domborulatán. Ezen a versenyen szeparáltsága, definíciója is feltűnően jó volt, ám Szalma Attila szárazsága überelte a nyíregyházi óriásét, így az arany Attilának dukált. Mindenesetre az elkövetkező héten mindketten javíthatnak definiáltságukon, az N.A.C. Universe előtt. Nagy szükségük le sz rá. A kategória harmadik helyezettje Shalli Zoltán (Fitness 2000)  lett, aki Varga Attilával (Kokovai Team) vívott vérre menő csatát a bronéremért.

Lezajlottak a kategóriák, és máris következett a verseny fénypontja, az abszolút győztes kiválasztása, amit természetesen a kategóriák összevonásának küzdelme előzött meg. Alig fértek el a színpadon a versenyzők, amikor szinte valamennyien felvonultak. Többszöri összevetést követően a döntnökök végül Molnár Péternek ítélték az Év Bajnoka címet. Őt Bognár Gergő követte, a harmadik helyen Kökény Béla végzett, míg Szalma Attila a negyedik helyezésével, akárcsak a +100 kg-os kategóriában megelőzte Kormány Misit. Szívem szerint valamennyiüknek aranyérmet adtam volna, de sajnos ez kivitelezhetetlen. A zsűri nyilván a minőséget a méret fölé helyezte, így alakult ki a fentiekben közölt végeredmény. Valamennyien jól felkészült versenyzők voltak, de mindannyian můe9g mindig potenciális tartalékokkal rendelkeznek.
Nyilván az elemzésből is kiviláglik, hogy jó néhány versenyző, akármilyen világversenyen tisztességgel helytállna, és sokukkal a sportág nagyjai sem  szívesen néznének farkasszemet a "kínpadon". Nekünk viszont az a jó, ha ez a jövőben is így marad. Az Égiek tartsák meg e"rossz szokásunkat" az örökkévalóságig! Az Év Bajnoka volt 2011 utolsó magyar testépítő és fitnesz versenye, tehát badisaink és fitnesz amazonjaink méltó évzáróval búcsúztak az igényes hazai közönségtől. Reménykedjünk, hogy folytatása is lesz, ne hagyjuk hát az amúgy is ezer sebből vérző, megtépázott, a társadalom által számkivetett sportágat elenyészni, hanem biztassuk, hogy méltóságteljesen meneteljen tovább, a nemzeti és nemzetközi dicsőség rögös útján.

 "múmia"

Eredmények:

Női Fitness
 1. Szabó Melinda
 2. Taraba Sifter Tímea
 3. Hercog Erzsébet
Női Bodyfitness
 1. Szeberényi Éva
 2. Besze Edina
 3. Vörösbaranyai Mária
 4. Balogh Edina
Bikini Modell -165cm
 1. Nagy Bettina
 2. Szűcs Kata
 3. Nagy Klaudia
 4. Rajnai Réka
 5. Klobusitzky Claudia
 6. Bertalan Regina

Bikini Model l+165cmm
 1. Konok Zsuzsanna
 2. Puhova Anikó
 3. Ladó-Burista Réka
 4. Varga Tímea
 5. Rádi Mariann
 6. Ambrus Hegedüs Kamilla
 7. MolnárKinga
 8. Széman Tessza

Női Testépítés
 1. Szebeni Petra
 2. Szabó Noémi
 3. Hegedüs Anita
 4. Kathiné Mariann
-80kg
 1. Molnár Miklós
 2. Somogyi Dániel
 3. Németh Mátyás
-90kg
 1. Molnár Péter
 2. Bognár Gergő
 3. Boris Bianusa
-100 kg
 1. Kökény Béla
 2. Bolla József
+100 kg
 1. Szalma Attila
 2. Kormány Mihály
 3. Schalli Zoltán
 4. Varga Attila
 5. Milan Blanusa
Abszolút
 1. Molnár Péter
 2. Bognár Gergő
 3. Kökény Béla
 4. Szalma Attila
 5. Kormány Mihály
 6. Schalli Zoltán
 7. Bolla József
 8. Molnár Miklós
 9. Milan Blanussa
 10. Somogyi Dániel

vissza

versenynaptár

Teljes versenynaptár »
 BODYBUILDING
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐEMELÉS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐSEMBER
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 FITNESS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 WEBÁRUHÁZ
 KAPCSOLAT-VEVŐSZOLGÁLAT
 GARANCIA
 KISZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
 JOGI NYILATKOZAT
 CÉGADATOK
 Adatkezelési szabályzat
by xGraFiX