GYM.hu
BodybuildingErőemelésErősemberFitnessGYM ÉVKÖNYV 2011Webáruház
GYM bodybuilding. Testépítő hírek és tanácsok #1 forrása. 
hírek
versenynaptár
Versenyzők
Edzés
Táplálkozás
Táplálék kiegészítők
Dopping
Versenygaléria
Gym TV
Szövetségek
Szabályzat

GYM TV

Major Zsolt @ Eleven Ház
IFBB szakmai szemle
Major Zsolt @ K3 Fitness
Földvári Attila
Benedek Nikoletta és Nagy Levente
Molnár Péter
Szabó Melinda
Tóth Dani
Gym TV videók »

Dunakanyar Kupa

Versenygaléria / Dunakanyar Kupa
Backstage
Minősítő Testépítés
Minősítő Fitness Modell
Páros Testépítés
Fitness Modell
Body Fitness
Sára György - bemutató
Testépítés -80kg
Testépítés -90kg
Testépítés +90kg
Masters Testépítés
Abszolút Testépítés
Beszámoló:

Szentendre idén ismételten otthont adott a Dunakanyar Kupának immáron negyedik alkalommal, melyet október 2.-án, a település impozáns létesítményében, a Művelődési Központban rendeztek meg, amely számos kultúrális, és sport eseménynek adott már otthont az elmúlt években. A szervezőknek (Piramis Sportegyesület) ahogy azt tőlük már megszokhattuk, ezúttal is magas színvonalú, gördülékeny versenyt sikerült lebonyolítani. Pedig azok a honfitáraink akik már hoztak különböző rendezvényeket tető alá, nagyon jól tudják, hogy nem egyszerű feladat egy ilyen rendezvényt megszervezni , lebonyolítani, hogy lehetőleg minél kevesebb hiba csússzon bele.

A program színesítése érdekében bemutatót tartott még két karate-trió, illetve Sára György, a ki remek kidolgozottsága mellett irigylésre méltóan esztétikus formában lépett színpadra. Gyuri választása kétségtelenül jó húzás volt a szervezők részéről, hiszen róla köztudott, hogy show műsorával remekül fel tudja paprikázni a nagyérdeműt. A kiváló esztétikummal rendelkező sportoló, ezúttal sem okozott csalódást a lelkes közönségnek.

Akadt látnivaló a versenyzők körében is, hiszen jobbára felkészült atléták és gráciák brilliroztak a művház pompás színpadán. A férfi utánpótlás kategóriában külön kiemelnénk Kerék Attilát aki nagyon jól felkészült a versenyre, és kinek az Utánpótlás kategóriához képest a formája kifogástalan volt. Mivel utánpótlás kategóriáról van szó, ezért több v ersenyzőnek is osztottak arany-ezüst illetve bronz jelvényt. Íny történt, hogy az ifjú Richtarik Gábor is aranyat szerzett, aki a feltörekvő nemzedék egyik oszlopos tagja lehet a jövőben. De megemlíthetnénk Kiss Miklóst is aki ezüst jelvényt szerzett, vagy a szintén ezüstös Brandstetter Kurtot, akik az évek múlásával még letehetik névjegyüket a sportág asztalára. Az a tényező, hogy nyolcan indultak az Utánpótlás kategóriában, sokat sejtet a sportág jövőjét tekintve.

De a Női Utánpótlás kategóriában induló gráciák, élükön Szűcs Katával is maradandót alkottak, aki bájaival már több versenyen is ámulatba ejtette a nagyérdeműt. Érdemes a odafigyelni erre a tüneményes lányra mind a szakmának, mind az esetleges szponzoroknak, hiszen ha így folytatja, és ebben az ütemben prosperál, még akár komolyabb jövő elé is nézhet. Tóth Rita szintén jó úton halad egy ígéretes jövő felé, de neki is szüksége lenne egy potenciális támogatóra aki szárnyai alá venné, és nem sajnálná a befektetést, amely később akár meg is térülhetne. Hlatky Dóráról, a Piramis SE versenyzőjéről is elmondhatjuk, hogy első versenyéhez képest kitűnően teljesített. Szűcs Kata a Modell kategóriában is felbukkant, és külön gratulációt érdemel, hiszen mind utánpótlás mind modell kategóriában első helyezést ért el, megelőzve a rutinos Rajnai Rékát, aki számos kemény versenyen részt vett már, többek között a Budaörsön megrendezett WBPF EB-n. Említsük meg Erőss Emesét is aki ezen a versenyen bronzérmet szerzett, de számára sem ért itt véget egy sportkarrier.

Roppant erős mezőny vonult fel a Body Fitness kategóriában, melyben Horváth Enikő rendkívűl jól sikerült  időzítéssel, no meg strukturájának, arányainak és persze szeparáltságának köszönhetően, kimagasló eredményt ért el. Enikő olyan nagynevű ellenfeleket utasított maga mögé, mint Besze Edina (ezüst), aki szintén letette már névjegyét a műfaj asztalára, és egyre jobban szorongatja ellenfeleit hála genetikai adottságainak, kidolgozottságának, vagy Hegedűs Anita (bronz), akit már nem kell bemutatni a sportkedvelő fiataloknak. Mudra Ágnes lecsúszott ugyan a dobogóról,  de ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy megelőzte Szokol Borbálát, akkor elmondhatjuk, hogy emelt fővel hagyhatta el a színpadot. Íme még egy ékes bizonyítéka annak, hogy ezen a napon, helyenként kőkemény mezőnyök jöttek össze, és vívtak óriási csatákat, a közönség legnagyobb megelégedésére.

Férfi -80kg kategóriában, Sípos Csaba nem csak látványos tömegének,de szembetűnő szárazságának köszönhetően is gyűjtötte be az aranyérmet. Nem nehéz megprófétálni, hogy Csaba a jövőben, sok borsót tör még ellenfelei orra alá. Mögötte olyan viharvert atléták sorakoztak fel mint a Molnár fivérek (Tamás ezüst, Miklós bronzérem) akiknek genetikai adottságai irigylésre méltó. Tamás az N.A.C. vb-n is bizonyított júniusban, amikor Luxemburgban egy igencsak nůe9pes és erős mezőnyben, a dobogóra állhatott. Őket Szakál Gábor, valamint Oláh József követték, ami azt engedi sejtetni, hogy valóban kőkemény kategória vonult fel a művelődési ház színpadára, a 80 kg-osok mezőnyében.

Izgalmakat tartogatott a -90kg  kategória is, ahol a jól felkészült versenyzők között kiemelkedően teljesített Fekete Balázs, aminek köszönhetően meg is szerezte az első helyet. Balázs tömött és száraz volt, combja akárcsak a többi testrésze is szeparált, éles. Színpadi előadó készsége versenyről versenyre javul. Régi motoros már ő, tudja mitől döglik a légy. Vass Attila ezüstérmet szerzett.  Fejlődnie kell még hogy,  Balázst legyőzze, de egyáltalán nincs miért szégyenkeznie, annál is inkább, mert olyan nagy multú veteránokat  utasított maga mögé mint Vásárhelyi Zoltán, aki már bizonyított az elmúlt évtizedekben, valamint a törekvő Kovács Zoltán .

Férfi +90kg kategóriában Kovács Attila komoly fejlődést mutatott előző évi teljesítményéhez képest, de az aranyérmet Földvári Attila érdemelte ki, brutális szárazságával, színpadi megjelenésével, magabiztos fellépésével. A nemzetközi rutinnal rendelkező Dobos Tamás a bronzéremmel vigasztalódhatott. Tomi ugyan igaz , hogy a Dunakanyar Kupán még nem volt csúcsformában, de tudjuk, hogy ő az N.A.C. Universumra készül, melyet november végén rendeznek, és neki ott kell nagyot alakítania. Habitusát, fanatizmusát ismerve, borítékolhatjuk, hogy mindet elkövet, hogy a világ versenyen tisztességgel helyt álljon.

Masters kategóriában, a legtapasztaltabb versenyzők között Vásárhelyi Zoltán volt az, aki a legjobban lenyűgözte a zsűrit felkészültségével,pózolási technikájával. Be is kasznizta az aranyérmet, legyőzve a WBPF Európa bajnokot Gulyás Lászlót, aki még nem volt teljesen bekészülve a Dunakanyar Kupán. Valószínűleg Laci más megmérettetésre időzíti a csúcsformáját. Ebben a kategóriában Kovács László bronzérmet szerzett, aki ha így folytatja, a közeljövőben irgalmatlan ellenfélé válik a nagyobb nemzetközi versenyeken is. Végtagjainak keresztmetszete, tömörsége impozáns látványt nyújt a színpadon.

Páros testépítésben Vásárhelyi Zoltán és Szokol Borbála egy  jól össze állított koreográfiával szerezték meg az első helyet. Ez a páros, egyre jobban elbűvöli a közönséget előadott produkciójával. Abszolút kategóriában a négy férfi kategória győztesei mérkőztek meg. Izgalmas csatát vívtak, valamennyien jól felkészült atléták voltak, és bizonyságot tettek, hogy ezt a sportágat óriási szív-és lélek  nélkül, bizony lehetetlen magas szinten űzni.

Az abszolút bajnok végül Földvári Attila lett, aki eszméletlen kidolgozottságú izomzattal sokkolta a közönséget. Attilának innen tovább ívelhet sportkarrierje a magasságokba, amennyiben kitartása nem szenved törést, és a körülmények is úgy hozzák. Bízunk benne, hogy őt, és valamennyi versenytársát , homlokon csókolta a múzsája.

Gratulálunk az összes versenyzőnek, és további sikeres felkészülést kívánunk nekik. A díjazottak, többek között Power Track, illetve Scitec Nutrition termékeket vihettek haza. Reméljük, hogy a 2011-es Dunakanyar Kupa támogatói megőrzik isten áldotta szokásukat, és jövőre is teljes mellszélességgel a rendezvény mögé állnak, hogy az anyagilag is kizsigerelt atléták, ne távozzanak üres kézzel a versenyről, valamelyest ezzel is tömködve a tátongó irdatlan réseket.

Lehet a szkeptikus sportkritikusok vagy rajongók rálegyintenek ezekre a kisebb kaliberű rendezvényekre, hogy; ugyan már? nem ez a magyar etalon!... de végigtekintve a mezőnyökön el kell ismerniük, hogy nagy nevű--és múltú sportolók voltak jelen, akik közül nem kevesen bizonyítottak már a nemzetközi porondon is. Az ilyen jellegű versenyeket egyéb megfontolásból is érdemes felkarolni és támogatni, hiszen olyan versenyzők is részt vesznek rajta, akik számára egy nagyobb szabású rendezvényen nem sok babér terem, melynek következményeként könnyen lelki törést szenvedhetnek. Ne adjunk okot rá, hogy eltűnjenek az összeomlás végtelen labirintusaiban, gondoljunk arra, hogy némelyik közülük, a jövőben akár be is írhatja nevét a sportág történelmébe.

      "múmia"

Eredmények:

Férfi Utánpótlás

 • Kerék Attila    - arany
 • Richtarik Gábor    - arany
 • Kiss Miklós    - ezüst
 • Brandstetter Kurt    - ezüst
 • Kiss Gergő    - ezüst
 • Somogyi Dániel    - ezüst
 • Jakab József    - ezüst
 • Nagy Rómeó    - bronz
 • Dulna László    - bronz

Női Utánpótlás

 • Szűcs Kata    - arany
 • Tóth Rita    - ezüst
 • Hlatky Dóra    - bronz

 Női Modell

 1. Szűcs Kata   
 2. Rajnai Réka   
 3. Erőss Emese   
 4. Pál Zsuzsanna   
 5. Tóth Rita  

Női Bodyfitness

 1. Horváth Enikő
 2. Besze Edina
 3. Hegedűs Anita
 4. Mudra Ágnes
 5. Szokol Borbála
 6. Csörgő Adriea
 7. Pavelka Beáta

 Férfi -80Kg

 1. Sípos Csaba   
 2. Molnár Tamás   
 3. Molnár Miklós   
 4. Szakál Gábor   
 5. Oláh József   
 6. Surányi Gergő   

 Férfi -90Kg

 1. Fekete Balázs    
 2. Vass Attila    
 3. Vásárhelyi Zoltán    
 4. Kovács Zoltán   

Férfi +90Kg

 1. Földvári Attila   
 2. Kovács Attila   
 3. Dobos Tamás   
 4. Csavajda Szabolcs    

Férfi Masters

 1. Vásárhelyi Zoltán   
 2. Gulyás László   
 3. Kovács Zoltán    

Páros

 1. Vásárhelyi Zoltán és Szokol Borbála    

Férfi Abszolut Bajnok

 1. Földvári Attila

 

 

 

vissza

versenynaptár

Teljes versenynaptár »
 BODYBUILDING
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐEMELÉS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐSEMBER
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 FITNESS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 WEBÁRUHÁZ
 KAPCSOLAT-VEVŐSZOLGÁLAT
 GARANCIA
 KISZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
 JOGI NYILATKOZAT
 CÉGADATOK
 Adatkezelési szabályzat
by xGraFiX