GYM.hu
BodybuildingErőemelésErősemberFitnessGYM ÉVKÖNYV 2011Webáruház
GYM bodybuilding. Testépítő hírek és tanácsok #1 forrása. 
hírek
versenynaptár
Versenyzők
Edzés
Táplálkozás
Táplálék kiegészítők
Dopping
Versenygaléria
Gym TV
Szövetségek
Szabályzat

GYM TV

Major Zsolt @ Eleven Ház
IFBB szakmai szemle
Major Zsolt @ K3 Fitness
Földvári Attila
Benedek Nikoletta és Nagy Levente
Molnár Péter
Szabó Melinda
Tóth Dani
Gym TV videók »

Szabadság Kupa

Versenygaléria / Szabadság Kupa
Backstage
Masters +50év
Fitness Shape
Masters -50év
Open
Fitness Modell
Beszámoló:

Vitathatatlan, óriási tradíciója van a Szabadság Kupa elnevezésű nemzetközi testépítő-és fitnesz versenynek Románia versenypalettáján, melynek mentora és szervezője Florin Teodorescu úr, garancia, hogy e rendezvénynek minden alkalommal meg legyen a hangulata a nívója.
 
Mindenek előtt a versenyzői megbecsülést tartja szem előtt, mely valljuk meg számtalan versenyen nem elsődleges szempont. Mi magyarok meg arra vállalunk garanciát már hosszú évek óta, hogy ne adjuk ki  kezünkből a győzelem lehetőségét ezzel bizonyítva, hogy túl a győzelemmel járó pénzdíjakon, a verseny színvonalához is tisztességgel hozzájárulunk. Ezúttal sem történt ez másképpen. Amelyik kategóriában magyar versenyző felbukkant, szinte mindenhol egyértelmű volt a győzelem, a kérdés csak az volt, milye n sorrend alakul ki a magyar különítmény azon a kategóriában ahol több honfitársunk is nevezett.
 
Az első versenyen Lugoson, mely Florin Teodorescu Classic néven került megrendezésre idén immáron hatodik alkalommal, a Fitness Modell kategóriájában csak magyar amazonok végeztek a dobogón: Kis Brigitta arany, Remenyik Ilona (43!) ezüst, míg a győri Suba"Sába"Beáta bronzérmet nyert. A Masters 40-50év között Dénes József begyűjtötte az ezüstérmet, a nyílt kategóriában pedig a bronzot, míg az 50 év feletti korosztályban (bár versenyformán kívül, hiszen nem készültem be az őszi szezonra, a szervezők kérésére neveztem be kölcsön póznadrág -és pózzenével) aranyérmet szereztem. A valósághoz szervesen hozzátartózik, hogy nem én voltam kirobbanó formában, hanem...no de ne minősítsük  alá az ellenfelet.

Másnap, Temesváron a Szabadság Kupán, lényegesen változott a verseny képe, és nívója is egyben. A Fitness Shape kategóriát Horváth Orsi hozta, aki ezúttal egy számára új műfajban mutatkozott be, és a váltás aranyat jelentett számára. Örvendetes, hogy Orsi megelőzte a fitneszben rutinos ellenfeleit, köztük Padure Georgianat is, aki korábban nyert már nemzeti bajnokságot.  Modellben, Kis Brigitta újfent bearanyozta a kategóriát és lelki boldogságát, melyet elsősorban lepucolt izomzatának, kiváló formájának köszönhet, míg Benedek Nikoletta ezüstöt szerzett. Talán derék és hastájékán kellett volna még égetnie némi felesleget, egyben pózolásán (főleg a szemben pózban) kell még finomítania. Ha Niki megoldja ezt a házi feladatát, a világélvonalába is berobbanhat a modell műfajban . Ezzel a magyar gráciák maguk mögé utasították a románok kiválóságát Andra Voicut, aki magabiztosan érkezett a versenyre, annak tudatában, hogy két héttel korábban a Vb-n bronzérmes volt el sem tudott képzelni más eredményt mint a biztos győzelmet. Keserű csalódással kellett tudomásul vennie, hogy a magyar lányok ezen a napon, egyértelműen jobbak voltak nála. Masters 40-50 év között Dénes Józsinak be kellett érnie egy bronzéremmel. Józsit a jól felkészült vajdasági Blanusa Boris, valamint az aradi Gulyás Géza előzték meg. Az 50 feletti " Lerágott Öreg Csontok" kategóriában ezúttal is a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhattam. Kulissza paradoxon; Ion Marin a kategória harmadik helyezettje a versenyt követően nyomatékosan bírálta a zsűri döntését, ugyanis állítása szeri nt neki kellett volna nyernie a kategóriát. Tudni kell róla, hogy rettegnek tőle a versenyszervezők, ahol csak megjelenik. Amennyiben nem a számára elképzelt helyen végez, nem riad vissza a botránytól, és előszeretettel szabadjára engedi szókincsét is, amely állítólag bőven megüti az alpári szintet. Ennyit az intelligenciájáról. Kántor Jenő a nagy legenda ezüstérme nem vitatható, ha csak nem művelt ellenfelünk értékelését tekintjük mérvadó szempontnak. A nyílt kategóriában ádáz csatát vívtak a magyar gigászok. Végül, Dudás Ádám lepucolt, metszett,éles formájának köszönhetően megelőzte a monumentális tömeget felvonultató Szalma Attilát (ezüst), akinek még száradnia kell a nagy csatákra, és Nagy Leventét (bronz), aki bár felső teste száraz, eres volt, a lábát , főleg a hajlítóit még csiszolnia kell. Ezek a srácok értik a dolgukat, kétség nem fér hozzá, hogy az általuk kitűzött versenyekre hozzák a csúcsformát, és bizony sok borsot törnek majd ellenfeleik orra alá.

Summa-summarum, Teodorescu sportbarátunk ezúttal is  kitett magáért, ahogy azt az elmúlt évek alatt megszokhattuk tőle. Csak ajánlani tudom minden versenyzőnek, akinek nem volt alkalma részt venni ezen a pazar versenyen, a jövőben ne mulassza el, és meggyőződhet, hogy a sport iránti mélységes tisztelet Temesváron még él és virágzik.

 "múmia"
vissza

versenynaptár

Teljes versenynaptár »
 BODYBUILDING
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐEMELÉS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐSEMBER
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 FITNESS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 WEBÁRUHÁZ
 KAPCSOLAT-VEVŐSZOLGÁLAT
 GARANCIA
 KISZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
 JOGI NYILATKOZAT
 CÉGADATOK
 Adatkezelési szabályzat
by xGraFiX