GYM.hu
BodybuildingErőemelésErősemberFitnessGYM ÉVKÖNYV 2011Webáruház
GYM bodybuilding. Testépítő hírek és tanácsok #1 forrása. 
hírek
versenynaptár
Versenyzők
Edzés
Táplálkozás
Táplálék kiegészítők
Dopping
Versenygaléria
Gym TV
Szövetségek
Szabályzat

GYM TV

Major Zsolt @ Eleven Ház
IFBB szakmai szemle
Major Zsolt @ K3 Fitness
Földvári Attila
Benedek Nikoletta és Nagy Levente
Molnár Péter
Szabó Melinda
Tóth Dani
Gym TV videók »

Methandienone

     Megjelenése egészen 1960-ig nyúlik vissza, amikor a Ciba először előállította a készítményt. Mivel egy könnyen alkalmazható szerről van szó, elég hamar elterjedt, és a mai napig az egyik legkeresettebb szteroidok közé tartozik. 1990-ig legális maradt, ezek után az amerikai hatóság a III-as számú kategóriába sorolta, ahova az amfetaminokat is. Több híres testépítő is a használók közé tartozott, mint Arnold Schwarzenegger és Sergio Oliva.

     Gyakran methandrostenolone-ként is találkozhatunk vele, valójában ugyanazt a molekulát takarja mindkét elnevezés. A methandienone elnevezés a 17-carbon alkilált formára, a methandrostenolone pedig az észterifikált 17-OH csoportra utal.

     Egy viszonylag erős anabolikus, emellett mérsékelt androgén hatásokkal rendelkező szerről van szó. Meglehetősen hatékony, de mellékhatásoktól sem mentes. Ez a hatóanyag is képes aromatizálódásra, ezért számíthatunk vizesedésre, illetve az erre hajlamos használoknál gynecomastia (nőies mell) is kialakulhat. Az androgén hatások is megjelennek, mint a zsíros bőr, pattanások és szőrzetnövekedés. Természetesen ezek a mellékhatások egyéntől függőek, a kúra tamoxifennel és/vagy Provironnal történő kiegészítésére mérséklődhetnek. Nőknél az erős férfiasodás is számításba vehető, de akár napi 5-10mg-os adagolás esetén is jelentős izomnövekedés jelentkezhet. Azért, hogy szájon át is alkalmazható legyen, a vegyület alfa-alkilált. Ezáltal a máj kevésbé tudja lebontani, így majdnem az egész mennyiség hasznosulhat. Ez sajnos a májra nézve erősen toxikus hatású, emiatt hosszan tartó használata súlyosabb károsodást okozhat, de akár rákos sejtek is kialakulhatnak. A kúra lehetőleg ne tartson 8-9 hétnél tovább, valamint alkalmazása közben és után májvédő használata javasolt.


     Felezési ideje 4 óra, ami elég rövid időnek mondható, emiatt a vér koncentrációja ingadozik. A napi adag elosztásával csökkenthetünk az ingadozáson, viszont ez alacsonyabb koncentrációt jelent. Az egyszerre történő bevétel magasabb koncetrációja több tanulmány szerint is hatásosabbnak bizonyult, de az adagolást a használónak egyénileg kell eldönteni.

     A férfiak általában 30-40mg-ot használnak naponta, ezen mennyiség fölött már erősen fokozódnak a mellékhatások. Erősebb hatás elérésének érdekében érdemesebb más szteroidokkal kombinálni. Tesztoszteronnal kombinálva jelentős tömegnövekedésre számíthatunk, amihez sajnos a vizesedés is hozzájárul, viszont deca-durabolinnal használva tisztább izmot építhetünk fel kevesebb mellékhatással.


     Manapság már csak ún. underground laboratóriumokban gyártják, hiszen a hivatalos gyógyszertári forgalomból kivonták. A hamisítók körében az egyik legelterjedtebb vegyület, ezáltal nem túl egyszerű minőségi hatóanyaghoz hozzájutni. Talán a La Pharma 10mg-os Methandienone készítménye az egyik legmegbízhatóbb, de ne legyünk naívak a hatóanyag mennyiségét tekintve! Sajnos ritkán lehet olyat találni, amiben tényleg 10mg van.

Albert Martin

vissza

versenynaptár

Teljes versenynaptár »
 BODYBUILDING
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐEMELÉS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐSEMBER
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 FITNESS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 WEBÁRUHÁZ
 KAPCSOLAT-VEVŐSZOLGÁLAT
 GARANCIA
 KISZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
 JOGI NYILATKOZAT
 CÉGADATOK
by xGraFiX