GYM.hu
BodybuildingErőemelésErősemberFitnessGYM ÉVKÖNYV 2011Webáruház
GYM bodybuilding. Testépítő hírek és tanácsok #1 forrása. 
hírek
versenynaptár
Versenyzők
Edzés
Táplálkozás
Táplálék kiegészítők
Dopping
Versenygaléria
Gym TV
Szövetségek
Szabályzat

GYM TV

Major Zsolt @ Eleven Ház
IFBB szakmai szemle
Major Zsolt @ K3 Fitness
Földvári Attila
Benedek Nikoletta és Nagy Levente
Molnár Péter
Szabó Melinda
Tóth Dani
Gym TV videók »

Könyörtelen magyarok a NAC Univerzumon

Óriási magyar sikerrel zárult hétvégén /november 30-án/ a NAC Universe a német kikötővárosban Hamburgban, amelyen nem kevesebb mint öt magyar győzelem született.

A négy testépítő kategóriából háromban a magyarok zsákolták be az aranyat: 165cm alatt Major Zsolt visszahódította a román Moldovan Ioan által tavaly „elrabolt” győzelmet, és ezzel –bár nem a klasszikus értelemben vett „hat-trick” azaz mesterhármast érte el a Vida Fitness versenyzője-, de  mindenképpen triplázott.
Kökény Béla extra sűrű izomzattal rukkolt elő, és kemény csatában maga mögé utasította a népes mezőnyt a -172cm kategóriában, míg Dudás Ádám győzelméhez a -179 cm kategóriában pillanatnyi kétség sem fért. Ádám szárazsága a legendás bajnokokéra emlékeztetett, talán ennek köszönhetően hozta el az abszolút győztesnek járó monumentális szobrot is.
Az Athletik -175cm-es mezőnyben a szuperszáraz Arnold Gergely szintén a dobogó legfelső fokára állhatott, míg a Miss Shape 30 év felettiek kategóriájában a tavalyi győztes Benedek Nikoletta hozta el az aranyat aki talán egy lapáttal még az elmúlt évben hozott formájára is rádobott.

Két ezüstérem is dukált hazánkfiainak illetve lányainak Sipöcz Etelka aki Nikoletta mögött szorosan a második helyen zárta a versenyt, elsősorban színpadi megjelenésének magabiztos mozgásának köszönhetően, míg a Masters 40-50 év közötti veteránok csatájában egy nagyon népes és erős mezőnyben Szakács Sándor hozta el a megérdemelt ezüstérmet.
Bronzéremből is akadt kettő a magyar versenyzőknek, méghozzá Palecián Judit és Kohári Richárd jóvoltából. Judit a Fitness kategóriában állhatott a dobogó harmadik fokára. Testfordulóban még vezetett de a kűrje bármennyire ütötte is meg a nemzetközi mércét, szertornászokkal, akrobatákkal, balett táncosokkal sajnos nem vehette fel a versenyt. Ez az a kategória melyik egyes versenyzőknek átkot, másoknak áldást hoz. Ricsi eleganciájával kilógott a mezőnyből, akár másodiknak is befuthatott volna, de a harmadik hely is igen biztató előjel a fiatal atlétának  versenyzői jövőjét tekintve.
Döntőbe jutottak: Illyés József, Masters 40-50 év(5), Csala Lilla, Figure(6), Füzi Krisztina(4), Szabó Judit(5) a Fiteness kategóriában. Bár Nagy Bettina is az előkelő ötödik helyen végzett a Miss Shape kategóriában, mégis csalódásként élte meg az eredményt. A sportszakemberek értetlenül állnak Bettina helyezésének döntése előtt, és osztoznak drámájában, annál is inkább mert szerintük nem egy-két helyezéssel nézte el a zsűri, hanem egy Univerzum bajnoki címtől fosztotta meg a többszörös fiatal világbajnokot.
Mindent egybevetve a magyar különítmény idén is rettegésben tartotta a világot. Bízunk benne, hogy e „rossz” szokását hosszú ideig megőrzi a műfaj egyre népesebb magyar serege.

vissza

HÍRválogató

Legfrissebb

Legolvasottabb

HÍRarchívum

2015:
Január: (1)
2014:
Szeptember: (1)
Augusztus: (1)
2013:
December: (2)
November: (1)
Október: (1)
Szeptember: (5)
Augusztus: (1)
Július: (2)
Május: (4)
Április: (4)
Március: (8)
Február: (5)
Január: (6)
2012:
December: (4)
November: (2)
Október: (12)
Szeptember: (5)
Augusztus: (6)
Július: (7)
Június: (5)
Május: (3)
Április: (1)
Március: (1)
Február: (4)
Január: (3)
2011:
Szeptember: (2)
Augusztus: (1)
 BODYBUILDING
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐEMELÉS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 ERŐSEMBER
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 FITNESS
 HÍREK
 VERSENYNAPTÁR
 VERSENYZŐK
 WEBÁRUHÁZ
 KAPCSOLAT-VEVŐSZOLGÁLAT
 GARANCIA
 KISZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS
 JOGI NYILATKOZAT
 CÉGADATOK
 Adatkezelési szabályzat
by xGraFiX